reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Justa biedny Mateusz, pewnie że musiał go to boleć

Aneta gratki

Nuska bo jak się pracuje to fajnie jak sie ma wolne, a jak się siedzi z dziecmi cały czas to sie w łeb dostaje i chce sie do pracy

U nas ciągle pada, jest wszystko pokryte ponad 10cm puchem...... i nadal sypie, jest -10 wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr jak chcę wiosny

NuŚka, a jak nazywa się ta maść sterydowa?

Advantan kurcze jak czytam o sterydach i ich skutkach ubocznych to mnie trzęsie ale z tego co widać sporo dzieci z AZS to używało.

Mialam napisac,ze bylam dzisiaj z mlodym u chirurga. Naciagnal mu mocniej niz mi sie to udawalo. Oczywiscie plakal,a teraz jest problem,bo nie zrobi siusiu. Wlasnie splakany zasnal w bluzce i bamboszkach, z siusiaczkiem na wierzchu.

Justyna to normalne młody ma naruszone to i boli wiem bo my byliśmy z Naszym u chirurga latem bo zbierała mu się "mastka" czy jakoś tak i tez lekarz mu to naciągnął i wyczyścił i młody po tym bardzo płakał jak chodził a z sikaniem to był jeden wielki wrzask ale na drugi dzień juz tylko przy siusianiu piszczał że szczypał a na trzeci już było ok.

Aneta jaki okruszek.... Niech malutka rosnie szybciutko,zeby mogla do domku isc
Majandra bylam, wiec mam pewnosc chociaz,ze robil to naprawde delikatnie

Justa biedny Mateusz, pewnie że musiał go to boleć

Aneta gratki

Nuska bo jak się pracuje to fajnie jak sie ma wolne, a jak się siedzi z dziecmi cały czas to sie w łeb dostaje i chce sie do pracy

U nas ciągle pada, jest wszystko pokryte ponad 10cm puchem...... i nadal sypie, jest -10 wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr jak chcę wiosny
Prawda prawda

co do wiosny ja też ja tez chcę wiosny ale u /nas też sypie

Aneta trzymam kciuki za maluszka

witam wieczorowo

niunka juz chyba zasnela, bo nie slychac jje.
ostatnio nie potzrtebuje juz 12godz snu, chyba dorasta;-)

P biedny jeszcze w garazu. zmarnuje mi sie chlopina przez ten czas w domu, bo ciagle cos robi i jest juz przemarzniety i obolaly:-(
chyba zrobie grzanca jak wroci

Oczywiście nie wytrzymałam i byłam z młodym u dermatologa nie jest to na pewno łuszczyca ufff:-)

Właśnie doczytałam że jedna z maści to silny lek sterydowy :baffled: no ale jak mus to mus.

uuuufff!

no walsnie, jaka to masc?

Zostałam ciocią:-) dziewczyna mojego kuzyna dziś urodziła to końcówka 7 miesiąca malutka waży niespełna kilogram ale wygląda na to, że wszystko jest ok:tak: trzymajcie kciuki za Nadie, zeby nic już niepokojącego nie wyskoczyło:sorry:

ojej, alez kruszyneczka!
trzymam kciuki!

Mialam napisac,ze bylam dzisiaj z mlodym u chirurga. Naciagnal mu mocniej niz mi sie to udawalo. Oczywiscie plakal,a teraz jest problem,bo nie zrobi siusiu. Wlasnie splakany zasnal w bluzce i bamboszkach, z siusiaczkiem na wierzchu.

o rety, serce sie sciska. bidulek, tak sie wystraszyl:-(

Ten bol, placz i strach juz przechodzilismy jak mial zapalenie,ale kurna nie da sie dotknac,ale mialam robic mu przez najblizszy tydzien gimnastyczke poki jest swierze i odklejone,zeby sie nie skleilo i nie zrobily sie zrosty,wrrrr

Ten bol, placz i strach juz przechodzilismy jak mial zapalenie,ale kurna nie da sie dotknac,ale mialam robic mu przez najblizszy tydzien gimnastyczke poki jest swierze i odklejone,zeby sie nie skleilo i nie zrobily sie zrosty,wrrrr

Uuuuuuuuu to będzie raczej ciężko no nie wiem jak Twój Mati ale mój nie dał się posmarować miał uraz przez długi czas a mieliśmy mu smarować ale on tak krzyczał że ja się czułam jak jakiś potwór i odpuściłam:zawstydzona/y:

Donkat już podałam post wcześniej ;-)

Advantan kurcze jak czytam o sterydach i ich skutkach ubocznych to mnie trzęsie ale z tego co widać sporo dzieci z AZS to używało.

reklama
Maciuś dość długo tego używał i żadnych skutków ubocznych nie zauważyłam, ale przerwałam stosowanie, bo zbyt marne efekty dawała ta maść.

Maciuś ma też AZS ? Ja myślałam że tylko Staś Cariocy i Tymuś Maraniko mają. A jak sobie teraz z tym radzicie? Ma często MAciuś często te zmiany skórne? a przez jaki czas najdłużej tą maść stosowałaś ?chodzi mi o ciągłość tydzień dwa?

Do góry