reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

częsć dziewczyny trochę podczytuję ale na pisanie już brakuje mi czasu dziewczyny mam chore Helenka dosłownie dziś przelewała mi się przez ręce i dzisiaj już obie dostały baktrim i mam nadzieje że im szybko przejdzie bo już nie daje z nimi rady
dzisiaj jeszcze zalatwialismy z tą terapią Zuzi bo żeby mogła chodzić potrzebna jest zgoda z gminy więc pojechaliśmy do urzędu gdzie pani powiedziała nam że nie ma mowy bo to jest tylko dla dzieci z ich gminy a na pytanie co mamy zrobić powiedziała że możemy się do nich przeprowadzić...więc pojechaliśmy do szkoły gdzie odbywają się te zajęcia i pani prowadząca powiedziała że i tak Zuzkę przyjmie tak bezpłatnie (czyli że kobieta chce dobrowolnie pracować za darmo ) wyszliśmy z tej szkoły i powiedziałam W że tak nie może być żeby przez jakąś głupią babę z urzędu tak to wygląda i pojechaliśmy do naszego urzędu gminy i tam niespodzianka bo po wyborach zmieniły się władzę i spotkaliśmy bardzo miłego pana który wział od nas wszystkie namiary na panią terapeutkę panią z urzędu i powiedział że do piątku to zalatwi bo córka ma decyzję z poradni gmina ma obowiązek za to zapłacić a że u nas nie ma odpowiedniej sali to wystarczy podpisać umowę gminą która ma taką salę- czyli jednak jak ktoś chce to się da normalnie jakiś kosmos jakby dwie sąsiadujące gminy nie mogły się dogadać bez takiej kombinacji
Justyna my się przeprowadzaliśmy miesiąc przed porodem i jakoś daliśmy radę ;)
Majandra jak test po takim czasie wyszedł negatywny to raczej nie jesteś a nie miałaś ostatnio stresów albo nie bylas chora? mnie przez tą grypę wszystko się poprzestawiało
Monia kiedy przyjeżdżasz na narty:)

Ostatnia edycja:
reklama
Luandzia biedne dziewczynki dużo zdrówka dla Nich a na narty chętnie bym przyjechała nawet i dziś ale niestety to nie odemnie zależy......ale obiecuje że wpadniemy kiedyś z D juz mu ostatnio cos o tym mówiłam:)
zalewam kawkę moze któras chętna???no i muszę domej ogarnąc jutro przyjeżdżają 2 babcie bo w przedszkolu mają przedstawienie i poczęstunek z okazji dnia Babci i Dziadka:)

dziewczyny meldujcie się Aneta ,Nuśka,Asia,Agulka,Justyna,MAjandra,Donus,Gagulec, Harsh,Asia KC,Doti, Iza,i pozostałe no juz meldowac się:-pbo kawka stygnie ;-)

Ja się melduję z herbatką i bułeczką i mandarynkami.

Obleciałam urząd pracy...............

Luandzia zdrówka dla dziewczynek, ale Was dopadły choróbska

Ja tez zaraz musze chałupke ogarnąc, bo dziś ksiądz przychodzi... czemu tak późno? Bo to wizyta uzupełniająca:-D

ja bez kawy bo nie lubie ale jestem
Agulka Lenka ma astme więc ona często choruje i raczej chorować będzie mam tylko nadzieję że kiedyś z tego wyrośnie...

Wezwana się melduję:-) dzisiaj w pracy i oczywiście znów musi sypać śnieg:wściekła/y: ja juz chcę wiosnę:sorry2: Mafik mi się pochorował i tak nie do konca wiadomo o co chodzi i dzisiaj się martwię, że on sam w domu:sorry2: co do przedszkola to u nas nie trzeba zgłaszać panie po sniadaniu daja znać ile jest dzieciaczków i wtedy jak dziecka nie ma to odpisują stawkę zywieniową:tak: ale i ja jestem zdania, że młodą trzeba uczyć konsekwencji i co by się nie działo jak zdrowa to idzie chociaż przyznam, że czasami mam ochote pospać zamiast się zrywać:zawstydzona/y:
Luandzia zdrówka dla dziewczynek:tak:

ja bez kawy bo nie lubie ale jestem
Agulka Lenka ma astme więc ona często choruje i raczej chorować będzie mam tylko nadzieję że kiedyś z tego wyrośnie...
Luandzia nie wiem czy wiesz że na dziecko chore na astmę należy się zasiłek opiekuńczy w wysokości 150zł miesięcznie ja dopiero się dowiedziałam i chce to załatwic na Olę myśle ze się uda chociaz wiem zawsze przyznawają ale spróbowac warto......

Ale mi mozg rozsadza:baffled: i z ranca u dentysty bylam, teraz 24 ide

Asia S mowi,ze smieszne pieniadze chcecie za te kola,bo same alusy uzywana to w granicy 60-80 za 1szt. uzywana, a do tego dobre opony. A na Otomoto dawaliscie ogloszenie? Jaki autko kupiliscie?

Majandra i jak??

Ostatnia edycja:
witam!!!

pakuje nas i jak odbierzemy niunke z przedszkola, to spadamy...
a szkoda, bo P dzis zjechal, ale jutro jedzie, wiec nie ebdzie dlugo sam. ja sie poumawialam w Kielcach z dziewczynami, wiec nie ebde juz robila zawieruchy i przekladala wyjazdu

Donus to ferie macie tak jak u nas...........

to zapraszam;-):-)

Donus legumina to smietana zmikoswana z cukier i rozpuszczona żelatyną, do tego można dodoać pokrojoną sztywna galaretkę i owoce.............. pycha, smakuje jak środek ptasiego mleczka

cos mi sie kojarzylo, ze to ciagnace ejst, ale pojecia nie mialam " z czym to sie je"

no i muszę domej ogarnąc jutro przyjeżdżają 2 babcie bo w przedszkolu mają przedstawienie i poczęstunek z okazji dnia Babci i Dziadka:)

tez nie mieli w Dniu Babci i Dziadka?
u nas ma byc takie spotkanie przy oakzji Dnia kobiet

Ja tez zaraz musze chałupke ogarnąc, bo dziś ksiądz przychodzi... czemu tak późno? Bo to wizyta uzupełniająca:-D

pewnie przez brak meldunku?

zycze tego, aby wyrosla

a jak sprawy mlekowo-glutenowe?

Mafik mi się pochorował i tak nie do konca wiadomo o co chodzi i dzisiaj się martwię, że on sam w domu:sorry2:

przeziebil sie?

Ale mi mozg rozsadza:baffled: i z ranca u dentysty bylam, teraz 24 ide

pod kolderke, myk!

reklama
Donuś u nas nie było spotkania w Dzień Babci I Dziadka bo akurat u nas ferie były i zorganizowane jest po feriach:)
miłego wypoczynku i udanych spotkań w Kielcach
Justyna a kawę piłas? jeśli chodzi o opony to znów D powiedział że w takiej cenie stoją on ostatnio załatwił sobie używane alumy +opony za 200zł komplet więc jeszcze taniej......

Do góry