reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

witam!!

spiaca jestem. o wlasnie, kawki jeszcze nie pilam!!
Julitce dzis tak sie nie chcialo wstac do przedszkola, ze az mi jej szkoda bylo

Kamilek odkurza-faaajnie tak od czasu do czasu miec wyreke

P juz pomalowal drzewo na Julitki lozko. powolutku robota idzie i niedlugo juz bedzie calosc

zgnilo u nas, ale w koncu wywalilam posciel an dwor, bo co bylo slonko, to ja na wyjezdzie

z brzuszkiem Mateusza nie byłam u lekarza narazie jest spokój nie boli:no:

oby juz caly czas

Śniło mi się dziś, że już mam to drugie dziecko.

a sprawdzaja Ci sie sny?

Mnie sie dzis glupoty snily i tylko sie zmeczylam..

My niby chcemy,ale jakbym juz zaszla to nie do konca cieszylabym sie. S nalega na 2 dziecko jka najszybciej,ale chyba nie mysli o tym,ze w obecnej sytuacji lepiej by bylo gdybym znalazla prace, a 2 dzidzius jak juz przeprowadzimy sie. Bo gdzie z brzuchem,czy niemowlakiem prezprowadzke robic? Mysle,ze S obawia sie,ze jak pojde do pracy to juz nie bede chciala 2 dziecka. A ja tak po cichu bardzo obawiam sie 2... Z mlodym nie wychodzi mi,a co jak 2 bedzie jeszcze bardziej charakterne albo Mateusz bedzie jeszcze gorszy,bo obecnie jest zdecydowanie na nie jesli chodzi o dzieci mniejsze od niego, a jak zareaguje na dzidziusia w domu?

Justa, to uwazaj, bo teraz, jak nie cchesz, to wlasnie sie moze trafic.

P tez mnie molestuje o drugie, ale w tym wzgledzie ja abrdziej rzadze, wiec nie biore pod uwage jego checi, bo to na mojej glowie ebdzie wszystko.

Mam po Mateuszu taka hustawke HUŚTAWKA STOJĄCA DO DOMU I OGRODU SUPER KOLORY (1421654987) - Aukcje internetowe Allegro i kurna nie wiem co z nia zrobic. Najchetnie to sprzedalabym ja,ale jak ja przesle w razie czego??

no a jak przesylaja an Allegro? oplacz w folie czarna, jesli nie amsz kartonu i chyba moze byc

Monia trochę spadła.................. w tym tygodniu pewnie spadku nie będzie bo w niedzilę pozwoliłam sobie na szaleństwo i zrobuiłam leguminę............... a że była dobra i żeby się nie zmarnowała to trzebabyło pomóc moim domownikom ja zjeść:zawstydzona/y:

Pranie się kręci, łepetyne musze umy6c bo zdjęcie mamy dzis zrobić, do urzędu pojechać, dzieci odebrac, potem do dentysty, wrrrrrrrrrrrrr

widze, ze ja mialam do poludnia zalatwienia w miescie, a TY pozniej

co to legumina? nie jadlam

my się przeprowadzaliśmy 2 tygodnie przed porodem.........

Monia, Ty to jestes supermanka!

reklama
Donkat, właśnie tak się zastanawiałam, czy jak ja mam wolne i Maciusiowi nie chce się iść do przedszkola, to czy mogę go w domu zostawić. Ty nie chciałaś, żeby została?
Co do snów, to nie sprawdzają mi się.

Monia, Ty to jestes supermanka!
oj nie miałam dużą pomoc w rodzinie D :-)siostra i D pomyli okna a później z teściową pomagali mi przy myciu mebli :tak:a resztą codziennych obowiązków to poradziłam sobie sama......
Majandra ja nie lubię jak Ola opuszcza przedszkole bo mam wrażenie że ominie ją coś fajnego.....i np jak mam z nia jechac do lekarza np do arelgologa to prosze żeby zapisali mnie na późniejsze godziny :rofl2:
Donkat chyba cos w ciśnieniu dziś jest bo ja nawet po kawie chodziłam śpiąca.............

Majandra, u nas nie pytaja, dlaczego dziecko nie przychodzi. zglaszam tylko dzien wczesniej, albo rano, zeby nie placic za wyzywienie danego dnia.
Julitka duzo opuszczala, ze wzgledu na moje wyjazdy do mamy, a nie z powodu swojej choroby i bylo OK. dopytaj, jak to jest u was. to nie szkola, wiec rodzic nie am obowiazku sie tlumaczyc z nieobecnosci dziecka.

Nie chcialam jej dzis zostawiac w domu, bo po 1. jechaalam do miasta z zalatwieniami i na korki, wiec by mi przedszkadzlaa,
a po 2. to nie cche jje uczyc, ze gdy sie nie wyspi, to moze zostac. tym bardziej, ze chce ja nauczyc konsekwencji: pozno sie polozy= problem ze wstawaniem

Mysle Donka,ze z przedszkolem masz racje. Co innego wyjazd,czy choroba, to nieobecnosc usprawiedliwiona jest. To uczy dziec ko na przyszlosc,jak juz dos zkolu pojdzie,ze nie ma ,ze boli. A ferii jeszcze nie macie?

Majandra 2 tygodnie to troche dlugo,ale w zasadzie to juz powinien test wyjsc. Bo jakies 3 tygodnie juz by fasolka miala

u nas nie trzeba zgłaszac bo co rano sprawdzają obecnośc w sali i wtedy wiedzą ile obiadów robic

u nas nie trzeba zgłaszac bo co rano sprawdzają obecnośc w sali i wtedy wiedzą ile obiadów robic

u nas tez licza, ale mimo wszystko zglaszamy. po co? nie wiem...

u nas ferie sa od 14.02, jako ostatnia tura. ale przedszkole i tak jest czynne

trzebaby napalic w piecu a potem zrobic dzieciakom fryty, bo sobie zazyczyly

Haj

Ja po dentyście i kuźwa 5 raz mi go robi i nadal nie zrobiła na amen........................... wyczuwam tu wyciąganie kasy.............wrrrrrrrrrr

U nas nie trzeba zgłaszać nieobecności dziecka.......... dzis mi się nie chciało wstawac i mówię do dzieci : może dzis nie pójdizemy............ to usłyszałam krzyki: ja musze isc bo potem mam zaległości ----to Maja, a Adaś------ ja musze do kolegów iśc ......no więc się zwlekłam z wyra

Donus to ferie macie tak jak u nas...........

reklama
Donus legumina to smietana zmikoswana z cukier i rozpuszczona żelatyną, do tego można dodoać pokrojoną sztywna galaretkę i owoce.............. pycha, smakuje jak środek ptasiego mleczka

Do góry