reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniówkowe mamy

Carioca, mi juz tez twardnieje od huhu.

Ale sie usmialam z tej koziej,,,trabki :)
Mi te angielki co z nimi mieszkalam mowily ze bedzie cud jesli donosze do 35 tygodnia ;)
A jakby nie bylo, to juz jestem przeterminowana, bo z ostatniej miesiaczki termin sobie liczac..wychodzil mi chyba na 29 sierpnia. USG na 3...
Wiecie..ja narzekam ze chcialabym juz urodzic..ale chyba boje sie troszke tego wszystkiego co bedzie po urodzeniu. Pewnie jak kazda z nas.

Mam do was glupie pytanie...
Bardzo glupie.. Czy kiedy jestescie na kibelku z dwojeczka ;) to wszystko jest ok? Bo (przepraszam za doslownosc) jak ja musze zrobic '2' to chora wrecz jestem... Wszystko mnie boli, mam skurcze..i w ogole... do du*y ;-);-)

Kurcze..jak sobie pomysle, ze mam takiego malego ludka..prawdziwego czlowieczka tam w sobie... to jest trudne do uwierzenia wiecie?

reklama
I jeszcze mam kawal ;)

Student medycyny na egzaminie ma wymienić 3 zalety mleka matki.
Siedzi i myśli. No i wymyślił:
Po pierwsze:
- Jest w 100% naturalne.
Po drugie:
- Jest ciepłe, nie trzeba podgrzewać. I w tym momencie zabrakło mu inwencji. Siedzi, siedzi a czas leci.
Profesor ma zbierać już kartki, a student w ostatniej chwili wpada na genialny pomysł.
Po trzecie:
- Ma rewelacyjne opakowanie...

Harsh niezły dowcip :-D

Wiecie, ja z butami i stopami nie mam specjalnego problemu. Tyle że muszę je lekko do boku podciągać żeby założyć skarpetki :tak:

Carioca niezły pomysł z fryzjerem! pokaż fryzurkę!!! Ja chyba też powinnam pójść - dobrze by mi zrobiło trochę czasu poświęconego tylko dla mnie!

Ja niestety z łóżeczkiem poczekam do czwartku, a tak bym chciała je mieć już w pokoju, no ale cóż. Póki co kupiłam resztki drobiazgów i zabieram się za pranie :-)

Uleczka! Ja tak jak dziewczyny słyszałam że biegunka to może być objaw porodowy i że niekoniecznie musisz wtedy czuć pierwsze skurcze!

Witam Was!!!Wy juz chyba wszystkie spicie...ja pozno chodze spac i pozno wstaje.Z tym fryzjerem to dobry pomysl!Ja tez juz zaliczylam fotelik!!Z natury mam baaardzo proste wlosy, i nie lubie jak mi sie czasem uliza...wiec trzasnelam sobie taka pudlowata trwala,:tak:;-)haha,no!!!I dobrze sie z ta czupryna czuje!!Gorzej,gdy wlasna coreczka bedzie sie mnie bala:szok:!!!ale powinna sie przyzwyczaic:-D:-D.Zawsze lubilam zmiany.Ja tez mam ogromny problem ze skarpetkami:angry:,na szczescie ciagle mi cieplo i rzadko je zakladam,czasem pomaga mi narzeczony w ubraniu ich i zawiazaniu butow...to niesamowita odleglosc do stopy:angry::angry:.No,ale juz niedlugo...i wszystko wroci do normy,mam nadzieje!Mi tez ciezko uwierzyc,ze nosze pod sercem takiego duzego,rozwinietego bobaska...:no::-):-)
..Dzisiaj moj tata mial urodziny...i czekal na prezent w postaci - wnusi,ale sie nie doczekal.Moja tesciowa przepowiedziala mi termin na 5 wrzesnia,ale dokladnej godziny nie potrafila podac:-D:-D,cos kolo 20-tej!!!Mi tam pasuje!!!:-)Moj narzeczony jest na zwolnieniu,wiec mamy teraz czas dla siebie...;-);-);-)A w piatek przyjezdza do nas moja mama,biedulka jest taka podekscytowana:-)...w koncu pierwszy raz na wyspach:-).Na pewno nam duzo pomoze...Pozdrowionka dziewczyny!!!

Carioca z tym lozkiem to tez mam problemy, bo mamy tak ustawione, ze nie ma do niego dojscia z zadnego boku i zeby sie polozyc, trzeba przejsc przez cale (nie wiem czy dobrze to opisalam), w moim przypadku sie doczolgac, poczworakowac itp.;-) to samo ze wstawaniem, ale co zrobic.
Igasia
fajnie, ze Twoja mama zdazy na porod, moja tez do nas przylatuje, zeby pomoc przez pierwszy miesiac, ale dopiero 21 wrzesnia, wiec mam nadzieje, ze zdazy. Co prawda termin mam na 30, ale nic nie wiadomo, szczegolnie po ostatnich akcjach dziewczyn, ktore rodzily wczesniej. Tymczasem ide sie szykowac do poloznej, nie wiem po co ta wizyta i tak wszystko wiem co mi powie, a bede zmeczona po powrocie jak pies....POZDROWIONKA!!!

Witajcie o poranku.
Dziś spałam nieźle (tylko 3 pobudki) i Omarek przestał szaleć :tak: można powiedzieć że zachowuje sie jak grzeczny chłopiec :-) oby mu tak zostało.
Harsh, niezły ten kawał :-D
Igasia z taką zmiana na głowie to pewnie niewiele osób cie poznaje. Ja pamiętam na pierwszym roku zstudiów, w drugim miesiącu z dłuugich włosów ścięłam się na chłopca to myśleli że nowa studentka przyszła i nikt mi nie mówił cześć na korytarzu :-D:-D
U mnie objawy zbliżającego sie porodu minęły. Brzuch mi już tak nie boli ale twardnieje jak zwykle, biegunki już tez nie mam i ogólnie czuje się znacznie lepiej. Może dotrwam do piatku do weselicha męża brata, na którym muszę być.
Wczoraj szukałam jakiejś kiecki i się strasznie śmiałam jak kobieta próbowała zrozumieć dlaczego nie chcę nic mierzyc od razu i kupić a odkładam to do czwartku albo nawet piątku - w dzień wesela. Po kilku minutach załapała o co chodzi i zrobiła taką minę, że się już wtedy wszystkie kobiety w sklepie śmiały.:laugh2:

Dzisiejszą nocą nadrobiłam zaległości z wczoraj. Spałam jak suseł i tylko 3 razy obudziłam sie na siusiu. Postanowiłam sobie bardzo twardo (i M na mnie strasznie nakrzyczał), że w końcu sie spakuje do szpitala. Jakoś tak mi to ciagle umykało a w sumie to tylko 2 tygodnie do porodu więc chyba wypada byc juz gotowym.

Harsharani ja z 2 nie mam raczej problemu. Chyba przez to, że jem duzo owoców i jakos w miarę gładko idzie. Gorzej jest z siusianiem. Czesto jak wstane z kibelka i sie podmyje to czuje, ze znowu musze i tak w koło. Czasami siedze z 10 minut i czekam na te 3 kropelki. Bardzo tego nie lubie.

Tak piszecie o skarpetach, butach itp. U mnie bywa różnie. Redicure sobie robie sama i nawet pomaluję ładnie paznokcie (wyginam wtedy te moje stopy jak jakiś jogita :-)) ale butów i skarpet nienawidzę ubierać i z tym mam problem (i w ogołe ze schylaniem się). Czasami M mi pomaga.

Wrzesnióweczki dobra wiadomość - od stycznia 2008 urlop macierzyński będzie wynosił 20 tygodni więc powinnyśmy sie załapać na dodatkowe 2 tygodnie :-):-):-). Dzisiaj rząd ma uchwalić nowe przepisy - można poczytać tutaj

Zbieram się właśnie na KTG i do gina. Ciekawa jestem co mi powie? Że już niedługo, że wszystko mi boli to normalne, że bobas wyjdzie kiedy będzie gotowy, żeby cierpliwie czekać i być gotowym? Standard, ale może dziś KTG będzie lepsze.

reklama
Do góry