reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniówkowe mamy

Witam, byłam dziś u fryzjera. Stwierdziłam, że muszę skrócić, bo miałam włosy gdzieś do łopatek, a muszę myć często i już ich pielęgnacja była męcząca. Skróciłąm tak, że można spiąć, bo zeby nosić takie półdługie rozpuszczone, to jeszcze więcej roboty przy nich niz długie. Zaraz sobie brwi wyreguluję i strzelę sobie hennę. A co!

Uleczka - no trzymam kciuki, eby to było TO. Ponoć przeczyszcza przed porodem.
Kina - ja też łażę jak kaczka i sapię, ale najbardziej kłopotliwe jest wstawanie z łózka. NAjpierw przekręcam się na czworaka, tyłem doczłapuję do krawędzi łózka i tak wstaję. Albo mąż robi za dźwig. A co do tych rąk, to gin poradził aby w górze je trzymać, nie puszczać swobodnie wzdłuz ciała, żeby poprzez grawitację nie ułatwiać gromadzenia w nich wody. I w wolnych chwilach sobie ruszać palcami, ćwiczyć. Mi też oprócz tego ze rano bolą, to i w ciągu dnia drętwieją trochę i czuć takie dziwne mrowienie.
Asia - a to faktycznie nie lataj sama z tym łózeckiem, ale tatę możes namówić.
Iza - Ty to chyba niedługo urodzisz :-)
Tygrysku - właśnie co tam u Ciebie?

i pozdrowionka dla wszystkich wrześnióweczek!

reklama
Carioca to poszalałaś! Ale to dobrze.....człowiek od razu się czuje dowartościowany. Ja nie robię ostatnio ze sobą nic, bo nie mogę nawet stóp kremem posmarować. Brzuch mam za duży już. Nawet jak mam się kąpać, to aż wstyd jak się ociągam. Każda ciąża inna jednak. Moja babcia powiedziała, że z każdą ciążą chodzi się gorzej, a miała piecioro dzieci. a ja jej na to: TO TERAZ MI TO MÓWISZ? ;-)

Atruviell jak tam telefon?
NIE NADĄŻAM Z BB BO SIĘ WZIĘŁAM ZA SPRZĄTANIE DOMU
Uleczka Bidulo to faktycznie niefajnie teraz masz. Oby koniec twych męk był bliski....

Bedismal - posmarować stopy kremem? Marzenie, a zakłądanie skarpetek to kombinacje alpejskie :-)

Dziewczyny! Hop! Hop! Rodzicie czy co?? M jak miłość się skończyło, chodźcie tutaj trochę popisać, bo jak wróći Tygrysek to będzie wstyd!

Bedismal - posmarować stopy kremem? Marzenie, a zakłądanie skarpetek to kombinacje alpejskie :-)

Dziewczyny! Hop! Hop! Rodzicie czy co?? M jak miłość się skończyło, chodźcie tutaj trochę popisać, bo jak wróći Tygrysek to będzie wstyd!

Hej "M Jak Miłość" się skończyła ale leci "Na Wspólnej" hihihih;-);-)

A jeżeli chodzi o zakładanie skarpetek to faktycznie wyczyn ostatnio też to zauważyłam.:-p:baffled: jest ciężko;-)
Właśnie ostatnio są tu pustki na forum jak tygrysek wszystko poukłada i zajrzy do nas to faktycznie będzie wstyd hihihi. Ja jak narazie podziwiam Majandrę że znajduje czas żeby do nas zaglądać super naprawdę się cieszę:-)

MAjandra mama pytanie odnośnie karmienia miałaś juz jakieś problemy z brodawkami tyle o tym się czyta? Smarujesz je czymś?

ja dołożę sznurowanie butów! W domu zrobiłam to na siedząco ale jak mi sie na spacerze rozwiązały to aż mężuś mi proponował że zrobi za mnie, ale nie chciałam mu wstydu robić :laugh2: ledwo wstałam z kucków.

A z tym wstydem to masz racje, Tygrysek dawno by nas pogoniła :happy:

Odkąd wrócił męzulek z pracy mam sie troche lepiej. Dawka przytulania jednak może zdziałać cuda. Ale brzucho nadal daje sie we znaki.... strasznie. Słyszałam, że przed porodem bobasy się wyciszają, jeśli tak jest zawsze to ja jeszcze długo nie urodzę. Omarek nigdy nie był tak aktywny jak teraz, poprostu nie przestaje się wiercić i kopać.

Majandra ma poprostu najgrzeczniejsze dziecko swiata, stąd ma czas dla nas :-D

Witam, byłam dziś u fryzjera. Stwierdziłam, że muszę skrócić, bo miałam włosy gdzieś do łopatek, a muszę myć często i już ich pielęgnacja była męcząca. Skróciłąm tak, że można spiąć, bo zeby nosić takie półdługie rozpuszczone, to jeszcze więcej roboty przy nich niz długie. Zaraz sobie brwi wyreguluję i strzelę sobie hennę. A co!

Uleczka - no trzymam kciuki, eby to było TO. Ponoć przeczyszcza przed porodem.

Uleczka też to słyszłam mojka siostra ostatnio jak mi opowiadała jak u niej się zaczynał poród to właśnie też ja przeciściło.

Carioca a jaką fryzurkę sobie zafudowałaś?Moze jakieś zdjątko byś wkleiła bo ja też noszę się z zamiarem pójścia do fryzjera z tym że ja nie znosze chodzić do fryzjera (a zwłaszcza teraz z brzuszkiem 3 godz:szok: siedzieć tam bo chciałabym już zrobić wszystko farbę też bo po porodzie to kto wie kiedy dam radę) i tak przekładam to z dnia na dzień.

Witam wieczorkiem
Uleczka-życzę,żeby to było już, też słyszałam o biegunce przed porodem, więc może to już pierwszy objaw?
Majandra-mam nadzieję,że to nie kolki, ja się strasznie bałam ,że Lilka będzie miała kolki,ale nawet obyło się bez,ale słyszałam,że chłopcy częsciej miewaja, więc Mateuszek może mieć niestety :-(.
Ja Was zaskoczę, bo ja jestem w stanie i posmarować nogi kremem, z wiązaniem butów nie mam problemów, nawet jak się postaram to pedicure sobie zrobię (na raty, oddychając czasami ;-) ).
Za to żołądek nawala mi non stop cokolwiek bym nie zjadła, zaraz takie bóle,że nie wiem, czy już rodzę,czy to żołądek, uf...A jak wiecie rodzić nie mogę do 10 września wieczorem ;-). A dzisiaj to już szczególnie,bo moja teściowa mi wróżyła,że urodze do 4 września, nie mogę jej dać tej satysfakcji :-). A poza tym umówiłam się na jutro z koleżanką i jej dziećmi w piaskownicy, a nie widziałam jej kupę czasu, bo ona mieszka we Francji i teraz przyjechała.
Życzę Wam miłej nocki i może jutro będzie nas więcej o jakiegoś dzidziusia? :-)

Nuśka - mam włosy takie lekko a ramiona, ale i tak spinam je w kitkę albo spinką. Jak strzelę sobie zdjęcie, to wstawię. Taka fryzura jaką miałam właściwie, tylko krótsza. Ja jestem rozjaśniana blondyna, ale też już pasemka sobie darowałam u fryzjera, jak sobie pomyslalam o tym ile trzebaby usiediec na fotelu. Poza tym juz widzialam siebie, jak taki stwór z folią aluminiową wychodzi co poł godziny zakłądu, przemyka się do toalety (bo chodzę do fryzjera w galerii handlowej, toaleta jest w głębi tego centrum). Chyba sobie kupię jakiś szampon średni blond i sama w domu zafarbuję, żeby odrosty były mniej widoczne, bo na robienie pasemek to ja się chyba teraz w pobliżu Bożego Narodzenia wybiorę.

Iza - zakładanie butów też wyższa skołą jazdy, ale jak są wiązane to bez pardonu wykorzystuję męża :cool2:

Mój Stachu coś dziś spokojny. Wyczytałam dzisiaj że to częste twarnienie brzucha to zbliżający się poród, oby, oby. Mnie już tak dość mocno i częstwo twardnieje od ponad tygodnia. Na ogół wieczorem, więc pewnie u mnie akcja rozpocznie się wieczorem. A na sobotę zaplanowałam mycie okien :happy:

reklama
Aina - mój tata mi wróżył 1 września, ale taki z niego wróżbita jak z koziej d..y trąbka. I mam nadzieję, ze Twoja teściowa ma takie same kwalifikacje.

Do góry