reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
No to pomyślę nad farszem jeszcze...

a roboty - no jest trochę, ale jakoś nie wydaje mi się żeby bardzo dużo. Kazdy przychodzący coś przyniesie i będzie fajnie. Najgorsze że nie można zrobić większości wcześniej - tylko nadalej dzień, no dwa przed (tak jak uszka wczoraj polepiłam). Z resztą sama z zapałem się zgłosiłam :-D

Karp już jest, pasztecików jeszcze nie było.

Bleeeeeeeeee, ale leje...

medluje sie i ja:-)

w malej przerwie wskoczylam zobaczyc jak u Was postepy z robota:-D:-D

Oszukany sernik-eksperyment siediz w piekarniku. warzywa do ryby po grecku uduszone. rybka sie rozmraza, usmaze pozniej.

Julitka spi, choc wstala o 9.30:szok::szok:

jeszcze czeka an mnie odkurzanie i zmywanie podlog:crazy:
palnie w piecu i akpiel z JUlitka;-):-)

Tak czytam, że robicie przygotowania itp.................. a ja prócz krokietów nic nie robię :shocked2:( teściowa nie wie, że przywiozę)................. i tak sobie myślę, że Donakt też niegotująca w tym roku:sorry::sorry::sorry::sorry::sorry: i podobnie jak my idzie /jedzie na gotowce:eek::eek::eek::eek::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

aaa, szukasz wspolnika dla zlagodzenia sumeinia;-):-D:-D:-D
Zgadza sie, ja nie szykuje prawie nic. na sile przekonalam mame, ze zrobie te rybe i placek. do tesciow nic nie biore, bo w zeszlym roku zorbilam rybe po grecku, a ze zadne z nich jeszcze w zyciu nie ajdlo, to jakos nie zamsakowalo, wiec sie nie wysilam juz.

Kolejne dni swiat tez poza domem, a i tak dostaniemy zarcia z onu stron tyle, ze do Nowego Roku wystarczy:tak:

Ja dziś kuchenno-domowy ciąg dalszy .

masz tej roboty, masz:szok::szok:

teraz jesteśmy w kropce bo młoda marzy o rowerku a M jej nagadał że napewno Mikołaj o tym wie i z pewnością ją nie zawiedzie:wściekła/y: a teraz kłopot a mówiłam głupkowi żeby nic jej nie obiecywał bo potem nie będzie odwrotu:wściekła/y:

my tak mielismy z pociagiem na Mikolaja. gdyby mala wczensiej nie wiedizlaa, to by sie nawet nie zorientowala, a tak to trzeba bylo jedzci po calym miescie za pociagiem:sorry:-tez tatus jej wygadal:-D:-D:rofl2:

Angelka znowu sie meczy z kupa:-(

szkoda jej, bo u nas tez sa takie chwile.:-(
nie pomaga jedzenie manadarynek, jablek? dawalas Lactulosum?

Donka S sie smieje,ze niedaleko P ma zalew to moga karpia sobie zlowic:-p

mnie sie juz odechcialo smiac, bo dopieor co wjechalo 80auto a P jest 94:szok::crazy:
gdyby nie siweta, to jeszcze OK, ale tyle mielismy panow na jutro, ze porobimy zakleglosci przy samochodzie itp itd:crazy::crazy: zeby na wigilie zdazyl

U nas 1 stopień na + i PADA śnieg

u nas +3 i od rana lal deszcz, a teraz troche ustalo. brzydko na dworze, bo brudno

ja zamrozilabym bez zadnych obaw,bo przeciez po rozmrozeniu gotowalas te grzyby

:tak::tak:

tak samo mama mi mowila miesem: jak robie kotlety z zamrozoengo schabu, to moge pozniej gotowe zamrozic, bo juz sa usmazone

ja też zrobiłam se przerwę:tak:ciiiiiii ale taką króciutką;-)
Kurier dojechał i dowiózł gry:-)więc wszystko z allegro przyszło przed świętami:tak:
my nic dzieciom nie mówimy co dostaną pod choinkę bo mogło by potem byc albo rozczarowanie albo tak jak u was pościg za konkretnymi prezentami:sorry:Ola dostanie laptopa edukacyjnego choc ostatnio coś mówiła że chciała by pod coinke lalke barbi calineczkę:eek:

dostanie laptopa edukacyjnego choc ostatnio coś mówiła że chciała by pod coinke lalke barbi calineczkę:eek:

dostanie za rok;-):-D

najgorsze jest, ze ja podalam adres tesciow, bo sie balaam, ze te prezenty przyjda jak bede w Kielcach. jak dojda dzis, to tesciu zdazy dowiezc, a jak jutro?:szok:
teraz Jultika tez nie wie co, ale ma obiecane przez tatusia:-p, ze prezent pod choinka bedzie:sorry:

Kobietki, nie wiem, czy znajde czas jutro, wiec

Wigilijny nadszedł czas,
całujemy mocno Was
chcemy złożyć Wam życzenia
w Dniu Bożego Narodzenia,
niechaj Gwiazdka Betlejemska,
która świeci Wam o zmroku
doprowadzi Was do szczęścia
w nadchodzącym Nowym Roku!

Aldona, Julitka i Pawel

ja tez wam zycze wszystkiego najlepszego, zeby spelnily sie wasze wszystkie marzenia, zeby smutkow bylo malo a radosci cale mnostwo. zeby dzieci zdrowo rosly, zebyscie mialy czas dla siebie, zeby mezowie spelniali wasze zachcianki, zeby wam kaski nie brakowalo i wogole zycze wam samych milych chwil i usmiechow!!!

u mnie przygotowania do swiat jakos nie za specjalne. po nowym roku remontujemy kuchnie wiec teraz nie za bardzo sie wysilam ze sprzataniem, bo za miesiac powtorka. wigilie spedzamy wszyscy razem- ja, piotrus i M, tesciowa z facetem, mama z tata i bratem, szwagierka z corka i szwagrem. w sumie jestesmy 4 gospodynie i kazda cos robi wiec roboty malo. mi przypadla zupa grzybowa, troche ryb, troche salatki (te dwie potrawy kazdy robi dla siebie). dodatkowo robie gotowane miesko z przepisu majandry- juz stygnie po pierwszym zagotowaniu... i tyle. sledzie dzisiaj przywiozl mi tata, ryby zabite i oprawione dostarczyl wujek. choinke ubralismy wczoraj. jutro ugotuje zupe, usmaze ryby, pomyje podlogi i wypucuje lazienke i pol dnia bede sie robic na bostwo :-D wieczorem bede rzeska i wypoczeta. a! jeszcze sie musze zdrzemnac w poludnie razem z piotrusiem bo my wigilie konczymy zazwyczaj nad ranem jak sie nam juz cale zapasy wina skoncza dlatego musze byc wyspana :tak:
swieta spedzamy cale poza domem wiec luz blus! lece pakowac reszte prezentow i nyny!
papa!

Ostatnia edycja:
Dziewczyny wpadłam złożyć Wam życzenia i dać znak życia;-)
♥»________$$
♥»_______$__$
♥»______$____$
♥»_____$__♥♥__$
♥»______$_♥♥_$__________$$
♥»________♥♥___________$__$
♥»_____$$$$$$$$$______$____$
♥»_____$_______$_____$__♥♥__$
♥»_____$_______$$_____$_♥♥_$
♥»_____$______$__$______♥♥
♥»_____$_____$____$__$$$$$$$
♥»_____$____$__♥♥__$_$_____$
♥»_____$_____$_♥♥_$__$_____$
♥»_____$_______♥♥____$_____$
♥»_____$___$$$$$$$$$_$_____$
♥»___§§$___$_______$_$_____$$§§
♥»§§§§§$___$_______$_$_____$§§§§
♥»_§§§§$___$_______$_$$$$$$§§§
♥»___§§$$$$$_______$§§§§§§§§§
♥»_____§§§§$_______$§§§§§§§§
♥»___§§§§§§$$$$$$$$$§§§§§§§§§
♥»_§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§
♥»§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§
♥»_________§§§§§§§§§§§§
♥»___________§§§§§§§§
♥»_____________§§§§§
♥»______________§§§
♥»_______________§

Aby Święta były wyjątkowymi dniami w roku,
by choinka w każdych oczach zalśniła blaskiem,
by kolacja wigilijna wniosła w serca spokój
a radość pojawiała się z każdym nowym brzaskiem.
By prezenty ucieszyły każde smutne oczy,
by spokojna przerwa ukoiła złość
by sylwester zapewnił szampańską zabawę,
a kolędowych śpiewów nie było dość.:)

reklama
``````````{\
````````{\{*\
````````{*\~\___

____
```````{```\`<:<
:<:>:>
``````{~`*`\((((