reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

no to Gagulec zle robisz,bo to kremy nawilzajace sa,a powinny byc bardziej natluszczajace
Monia identyko mam Krem ochronny z witaminą A, (AF), 20 g - Apteka internetowa dbam o zdrowie
Justa, Być może zalecane są kremy natłuszczające,( ale czy Bambino jest nawilżający- to do końca nie jestem pewna -przyjdędo domu to sprawdzę co jest napisane na opakowaniu, )ale skoro jest napisane , ze to krem ochronny,zalecany na zimowe spacery i sprawdzający się u nas w praktyce najlepiej (- uwierz mi w zeszłym roku dostawałam kota na punkcie kremów do twarzy dla małego , bo miał niesamowicie czerwona buźkę po 5 minutach od wyjścia z domu) to nie będę go zmieniać na inne i w mojej opinii Bambino wiedzie prym wśród kremów.
ponadto polecany jest przez zaufanego farmaceutę, który właśnie nie poleca kremów, maści z wit A do częstego stosowania u maluszków- tylko w celach leczniczych

Ostatnia edycja:
reklama
Nuśka ja wiem że Igorek to grzeczny chłopczyk chyba najgrzeczniejszy w tym towarzystwie i mam nadzieję że cię niczym nie uraziłam,:sorry:;-)poprostu skojarzyło mi sie jak kiedyś opowiadałaś o dywanie u babci co nie chciał latac bo jak Igoreg stwierdził że chyba ma rozładowane baterie i jakos skojarzyłam to ze sobą:rofl2:

?

Coś Ty , czy moja wypowiedź tak zabrzmiała:szok: ;-)jakbym go broniła a tak na marginesie on wcale nie jest taki grzeczny nie ,nie "rogi" tez ma a jakie fochy czasami to szok typowy dwulatek

Co do kremów to ja jeszcze niczym młodego nie smaruje a moze powinnam ? Mam w domu jakis krem na mrozy z nivea ale taki tłusty że go nie lubiłam ale to pewnie o to chodzi żeby był tłusty.

Dobra zmykam bo mnie w tej pracy dzisiaj pogonia:-p

muszę wyłączyc kompa bo nic nie zrobie a juz prawie 11:szok::crazy:
albo włącze dzieciom jakąś swiąteczną bajke a ja będe mogła w spokoju porobic:zawstydzona/y::sorry::cool2:

Witam i ja:-)Dziś z Tuśką znów pospałyśmy do prawie 10:-) nocka jako taka młoda budziła się dwa razy więc do wytrzymania po przebudzeniu trochę pokaszlała ale już widzę że katar trochę lżejszy więc mam nadzieję że bedzie już tylko lepiej:tak: tylko szkoda że się kisimy w domu bo za oknem już ładnie biało i mała jest spragniona śniegu:sorry: ale jakoś wytrwamy jak do wekendu będzie ok a śnieg się utrzyma to sobie odbijemy:tak: co do kremu to ja polecam kupiony w aptece z FLOS LEKu Sopelek naprawde świetnie się sprawdza a w zeszłym roku w większe mrozy nawet dla siebie pożyczałam go od Tuśki;-) lecę zapodać leki mojemu małemu narkomanowi;-):-D no i czekam na tego gościa do automatu:cool:

Jestem i ja
Noc do bani prawie wcale nie spalam.Angelina wczoraj poszla spac o 18.30 i obudzila sie o 2 w nocy rzeska i wypoczeta:shocked2:Jak nigdy.Oczywiscie przyszla do nas i juz pospac nie dala.Okolo 5 zasnela i tak do tej pory a jest 10.20.
A mnie rozebralo juz na calego.Gardlo boli i oczy mnie pala.

Ide obudzic krolowa za duzo tego dobrego.

Witam i ja.
Kolejna noc do bani, Adaś usnął po 1 , ale budził sie co pół godziny , a to pic, a to przytulic, a to do tatusia, a to zmienić pieluchę, bo kurna nasikał :wściekła/y:( 4 razy zmieniałam:szok:). Oczywiście raczył zawołać, ale tak: mamuś juz nasikałem pieluche.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Pospaliśmy dzis do 7:40 a teraz już drzemie.:tak:
Coś niewyraźny mi się znów wydaje:-(................ z nosa wodniste leci i przed sapaniem usłyszałam chrypkę:crazy::wściekła/y::wściekła/y::crazy::wściekła/y:.

U nas sniegu nie ma i jest brzydko:-(

Smaruje dzieciom buźkę tym kremem Clobaza........Clobaza - krem tłusty 40g - Apteka internetowa - leki produkty kosmetyki Vichy Roche-Posay Avene Ducray Klorane A Derma

W polsce smarowalam Fabiankowi buzie Nivea na kazda pogode.Tutaj nie smarujemy buziek:no:
Doti pamietam ze kiedys pytalas mnie o nazwisko i powiedzialam ze jest Portugalskie dlatego tak kojarzysz.

Ostatnia edycja:
reklama
Tuśka zasnęła jakieś 15minut temu i bardzo się cieszę bo wiadomo sen przy chorobie to najlepsze lekarstwo a dwa że byłą tak marudna że ledwo nerwy na wodzy trzymałam:zawstydzona/y: net tak mi muli że jedną stronę wczytuje 10minut nie wiem co może być przyczyną:eek: więc żeby sie nie denerwowować idę zrobić sobie kawkę i pazurki póki młoda śpi;-)

Ostatnia edycja:
Do góry