reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

My na razie grzejemy tylko do kąpieli i na godzinkę przed naszym pójściem spać Maćulkowi nagrzewamy pokój, bo on się odkrywa w nocy i marznie. Jeszcze wczoraj mieliśmy w naszym pokoju rozszczelnione okno, ale dziś chyba już sobie darujemy :sorry:

reklama
witam witam i o zdrowie pytam:-)
Nuśka mama jest już od południa u nas w domku:tak:była też siostra od D ze szwagrem przywieźli Mateuszkowi prezent na urodzinki (koszulkę z napisem Polska)i słodycze i książeczke posiedzieliśmy pogadaliśmy ,podrinkowaliśmy a teraz mam zamiar polac mamie wiśnióweczki:cool2::-pjakoś wzieło mnie na poważne rozmowy z mamuśką a D wyganiam spac:cool:

Witam o poranku :-) i życzę wszystkim miłej niedzieli:-) a sama lecę zrobic sobie kawkę bo chyba sie jeszcze nie obudziłam :eek: a już jestem w pracy:sorry: jakoś nie mogłam wyleźć z łóżka.
Majandra Tuśka też się rozkopuje strasznie w nocy:wściekła/y: a w chałupie zimno w sumie okres grzewczy zaczyna się 15 października ale spółdzielnia już kazała odkręcić grzejniki bo pompowali wodę i mama nadzieję że lada moment zaczną grzać bo efekt taki że mała się przebudza w nocy i przylatuje do nas dalej spać:sorry:
Agulka jak tam po weselu;-) pończoszki sprawdziły się i przydały Twojemu małżonkowi:-p;-):-)

Witam.

Aneta, Maciuś też się wybudza, ale nie wiem, z jakiego powodu. Ale wystarczy, że do niego pójdę, dam mu poduszkę-psa i śpi dalej.

Dziś jedziemy do mojego ojca, do szpitala. W końcu dostał się na badania. Pogoda pod psem.:-:)wściekła/y:

EDIT: Carioca była wczoraj na BB i do nie zajrzała.

Ostatnia edycja:
U nas teść się zlitował i popołudniu przepalił 1 raz,bo już piździawka niezła była.
Majandra to 1 badania od czasu jak pisałaś,że z badań krwi wyszło,że chory??
Ale wczoraj Janusz mnie wkurzył. Po 18 przyjechał mój brat. Ogólnie,że do mamy,ale najpierw przyjechał do nas (to jest po drodze z Poznania do Mogilna i odwiozłam go do mamy coś po 21. Janusz obraza,że tak się spieszył do mamy. Ja na to,że przecież dzwoniłam żeby przyjechali to posiedzimy razem,ale stwierdził,że sam miał przyjechać i zostawić mamę,a poza tym on jest przeziębiony. Zostawiłam to bez komentarza,bo nie chciałam niepotrzebnie wojny robić,ale my też jesteśmy poprzeziębiani,a poza tym jak sa tacy chorzy to powinni siedzieć w domu,a nie ujeżdżać po Poznaniach,bo dzisiaj jadą do Aśki i zabierają po drodze Dominika do Lubonia.
Ale Mateusz wczoraj mnie zaskoczył,bo on w 1 kontakcie z ludźmi, których mało zna,a przecież Dominika rzadko widzi, raczej zawstydzony jest, niby później sięrozkręci,ale bez jakiś wylewności. A młody wypił mleko i zwiał od S z poduchą, stanął przed Dominikiem i mówi"wua, aa?" wskoczył mu na kolana i przykleił się do niego,a później był problem żeby się wymknąć z domu,bo najpierw wuja miał spać z Matusiem,a później patrzeć jak śpi.:-D
Dominik zawsze mówil,że nie chce mieć dzieci,a wczoraj powiedział,że zaraz po ślubie też sobie zrobią,bo patrząć na mojego synusia nabrał ochoty na potomka

Dzień dobry :-)
Ja po kawce i późnym śniadanku:-)
Anetasa miłej pracy oby czas szybko zleciał

Majandra Ty masz niedziele zawsze wolne czy zależy jak wypadnie???

Justyna
wychodzi na to że brat nadaje się na ojca skoro dzieci do niego tak lgną:-) a S nie był zazdrosny że synuś od niego zwiał???

Monia
jak rozmowy z mamą ?

Czesc dziewczyny, wita mama dwójeczki pięknych dzieciaczków :-) W domu sajgon. urodziłam 27 września, nieco dwa tygodnie przed czasem, mała ważyła 2750 gr, dostała 10 punktów. Poród mialam ekspresowy, 4 godziny skurczy wliczajac te w domu i 10 min parcia, skurcze zupelnie lajtowe. W szpitalu w związku z przbeigiem mojej ciazy postanowiono przeprowadzic gruntowne badania i usg narządów małej. Wszystko bez zarzutu, ale w ostatnim dniu diagnostyki mała zżółkła i zostałyśmy jeszcze dwa dni na naswietlanie. Od wczoraj jestesmy w domu, Stasiu bardzo przezywa moja neiobecnosc, a teraz konkurentke do moich uczuc i czasu.
pozdrówki.

Carioca gratuluję córy! Poród - marzenie:-D A Stasiu...no cóż to duża zmiana dla dziecka,ale jakoś musicie się wszyscy dotrzeć. Dziecko może się cieszyć,że będzie dzidziuś w domu,ale nie wie przecież czym to śmierdzi;-)
S pojechał na pogotowie,bo ma 38.2 gorączki, dreszcze,a w nocy w trasę jedzie

reklama
Carioca jeszcze raz ogromne GRATULACJE Córcia śliczna a poród to faktycznie marzenie ale po tych wszystkich przejściach to chociaż finał bez komplikacji, szybko sprawnie, witamy SABINKĘ jakby nie było to kolejne wrześniątko:-):-):-):-)

Justyna
to niewesoło ale przy 38,2 dreszcze :szok: przecież to nie jest aż taka straszna temp. tak czy inaczej przerąbane z tem w trasę no powiem Ci że mi go szkoda dużo zdrówka dla S

Do góry