reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Cześć dziewczyny
Asia witaj!!!
Ja przez ostatnie parę dni odpadam dopiero dzisiaj jest troche chłodniej ...mam takie ciężkie nogi że ledwo co chodzę w dodatku dziecko uciska mi na jakiś nerw co nie ułatwia mi życia :dry:
mam straszną zagwozdkę z tym Zuzi przedszkolem a wlaściwie przedszkolami
nie możemy się z W zdecydować :baffled:
w pierwszym poszłaby do grupy dwulatków ok 12 dzieci mieliby osobną salę przedszkole bardzo ladne i blisko pracy W ale pani dyrektor jakoś nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia:sorry2:
w drugim przedszkolu jest tylko łącznie piętnaścioro dzieci jest do przedszkole montressori i bardzo mi sie tam podobało tyle że jest dalej no i dzieci są w różnym wieku
pomóżcie bo odpowieć miałam dać wczoraj a nie mam pojęcia co zrobić :baffled:
a ja bym wybrała to 1 przedszkole............... dzieci w takim wieku jak nasze potrzebują kontaktu z rówieśnikami...... a Pani Dyrektor chyba zajęć nie będzie prowadzic tylko inne wykwalifikowane przedszkolanki:sorry2:choć u nas dyrektorka czasami pomaga:sorry2:
czegos nie rozumiem:sorry2:, a skad byla ta radfosc i pewnosc, z ebedzie kredyt? to nie bylo jescze pewne?myslalam, ze taaak!
my też myśleliśmy że tak. ten cholerny doradca finansowy dawał 100% pewność, żę kredyt zostanie nam przyznany tylko mieliśmy papiery uporządkować związane z projektem, takie tam.......... i na początku sierpnia miał zacząc działać.............. no i tak się złozyło, że J wysłałąm wczoraj do innego banku by sprawdził ich ofertę a tam że w życiu z takimi dochodami nikt nam go nie udzieli, więc zadzwonilismy do tego doradcy i DUPA... nawet nie przeprosił:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

AsiaKC
witaj światowa kobitko:tak::tak::tak: naciesz się małżem jeszcze chilke i wracaj do nas na dłużej

Eggrrr :wściekła/y: napisalam posta i go zeżarło. obrazam się w związku z tym i nei smaruje od nowa.
AsiaKC - witaj coro marnotrawna!!!!!!

to sie obrazaj an kompa, ale na nas nie i pisz drugiego:-D:-D

w te sobote ammy zjazd rodzinny od strony mamy. taki, ktory organizujemy co roku od 4 lat. ciesze sie, bo lubie te imprezy:tak::-)

a w weekned 22-23 juz sie umowilam do kuzyna P do Lublina. wybieramy sie cale wkaacje i wybrac nie mozemy. wczesniej planowalam, ze sama z Jultika pojade do nich an kilka dni, ale P tez chce z nimi pogadac, wiec by musial nas zawozic, potem przywozic... totez skrocimy pobyt do 2 dni.
oni maja synka pol roku mlodszego od niunki, ciekawe jak sie beda bawic;-)

nio cieszyłam się i robiłam nawet zakupy w głowie:-D:-D:-D ale w najgorszym wypadku kredyt dostaniemy w marcu, wtedy J ma większą średnią, pensja 13 i 14, podwyżki itp, itd........ ale wiecie jak jakis palant narobił nadziei to człowiek już tym żył:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Nie ma chyba nic gorszego jak mieć już nadzieje a nie idzie po mysli:-(

Cześć dziewczyny
Asia witaj!!!
Ja przez ostatnie parę dni odpadam dopiero dzisiaj jest troche chłodniej ...mam takie ciężkie nogi że ledwo co chodzę w dodatku dziecko uciska mi na jakiś nerw co nie ułatwia mi życia :dry:
w pierwszym poszłaby do grupy dwulatków ok 12 dzieci mieliby osobną salę przedszkole bardzo ladne i blisko pracy W ale pani dyrektor jakoś nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia:sorry2:
w drugim przedszkolu jest tylko łącznie piętnaścioro dzieci jest do przedszkole montressori i bardzo mi sie tam podobało tyle że jest dalej no i dzieci są w różnym wieku
Ja bym wybrała pierwsze; osobna sala; ten sam wiek maluszków; blisko któreś z rodziców i tak jak Agulka mówi, pani dyrektor nie jest przedszkolanką

witam!!!!!!!!!

czyli juz od 01.08 pracujesz na caly etat?
Donkat, najwyższa pora :szok:, bo miałam mieć cały etat już w czerwcu a umowę dostałam dopiero w lipcu i to od właśnie sierpnia.
Ale Mały dał rade i chyba w kość babci też. Poza tym stęsknione dziecko na czym świat stoi- nie odstępował mnie na krok a dzisiaj rano jak mu powiedziałam, że idę do pracy to " ne, ne ,ne". Ale plusem jest , ze nawet nie domagał sie mocno cyca- tzn szybko spasował sobie bo chwila płaczu była:sorry2:ale przekupiłam go moim obiadem:confused:

w te sobote ammy zjazd rodzinny od strony mamy. taki, ktory organizujemy co roku od 4 lat. ciesze sie, bo lubie te imprezy:tak::-)
Mam koleżanke, której rodzina ze strony ojca jest bardzo liczna i zawsze z cichązazdroscią przygladałam sie jak wiekszosc zjeżdzała siedo nich na jakieś okazje. JA niestety pochodze z mało licznej familii i na dokładke jakos mało zżytej ze sobą.

Wiatm i ja:-) pogoda sie u nas schrzaniła:wściekła/y: ale w sumie przyda się taki odpoczynek od upałów;-) młoda śpi ja zrobiłam obiad i ogarnęłam chałupkę i przyszłam wreszcie się przywitać:tak:

Cześć dziewczyny
Asia witaj!!!

Ja zdecydowanie wolałabym to pierwsze:-) same plusy tylko ta dyrektorka ale tak jak piszą dziewczyny ona się dziećmi nie zajmuje;-) a nie mogłabyś tam się jeszcze raz wybrać i poznać opiekunki które miały by się zająć Zuzią?Myślę że to pomogłoby Ci podjąć ostateczną decyzję:sorry2:

zakupki w prtacy?
jak u moje siostry: w trakcie pracy biegaja po bazarach:-D

Oj kochana Ty to szukasz dziury w całym:-p te zakupki na śniadanie dla gości na kolejny dzień;-):-p choć przyznaję bez bicia ze sobie do domu też robię w trakcie pracy:zawstydzona/y:;-)

czasami nawet za bardzo :baffled::baffled::baffled::baffled: a perukę to babcia jej kupiła, nie mogła sie oprzeć, teraz na tych piknikach stragany nasrane tymi perukami:tak:

O to może być rozwiązanie dla Tuśki;-) a raczej dla mnie skoro tak ciągle ubolewam nad jej skąpym owłosieniem;-):-D a wracając do tematu doradcy to chyba na Twoim miejscu bym dziada udusiła:wściekła/y: ale fakt jest taki że obecnie banki stawiają strasznie wysoko poprzeczkę udzielając jakiegokolwiek kredytu:baffled:

Witam się i ja :-)
Donkat piszesz o ząbkach Adasia, moja Wiki ma dopiero 12 :-( a trojek nawet nie widac. sie tym nie przejmuje.
Aleście mnie zaatakowały na tym zamknietym :-p co do wloskow Wiktorii:-D nawet nie wiecie jak jej jest wygodnie, tak była cały czas spocona i włoski jej się kleiły. A kucyków ani nic nie da sobie głowy dotknąć :dry: a na kuzyki ma jeszcze czas :-p nie obrażam sie absolutnie, cieszę się ze wogóle coś napisałyscie :happy2: pozdrawiam i napisze jeszcze jak doczytam reszte

Aneta brakiem włosków się nie przejmuj, urosną w swoim czasie... :tak:
Agulka Maja to gwiazda normalnie, ja też widziąłam te peruki ale się odważyłam kupić Wiki :-p

reklama
Nie ma chyba nic gorszego jak mieć już nadzieje a nie idzie po mysli:-(
dokładnie........... ale.................;-)

Ja bym wybrała pierwsze; osobna sala; ten sam wiek maluszków; blisko któreś z rodziców i tak jak Agulka mówi, pani dyrektor nie jest przedszkolanką

Donkat, najwyższa pora :szok:, bo miałam mieć cały etat już w czerwcu a umowę dostałam dopiero w lipcu i to od właśnie sierpnia.
Ale Mały dał rade i chyba w kość babci też. Poza tym stęsknione dziecko na czym świat stoi- nie odstępował mnie na krok a dzisiaj rano jak mu powiedziałam, że idę do pracy to " ne, ne ,ne". Ale plusem jest , ze nawet nie domagał sie mocno cyca- tzn szybko spasował sobie bo chwila płaczu była:sorry2:ale przekupiłam go moim obiadem:confused:
gratuluję etatu:tak:całego oczywiście

Mam koleżanke, której rodzina ze strony ojca jest bardzo liczna i zawsze z cichązazdroscią przygladałam sie jak wiekszosc zjeżdzała siedo nich na jakieś okazje. JA niestety pochodze z mało licznej familii i na dokładke jakos mało zżytej ze sobą.
:-:)tak::tak::tak::-:)-:)-:)-(
Agulka, teraz spojrzalam na buzke zabkow Adasia. ma dopiero 13 zebow?
:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2: a wczoraj o tym myslałam, że trzeba popraić............. ale czasu zabrakło, mamy 16 ząbków:tak:
Wiatm i ja:-) pogoda sie u nas schrzaniła:wściekła/y: ale w sumie przyda się taki odpoczynek od upałów;-) młoda śpi ja zrobiłam obiad i ogarnęłam chałupkę i przyszłam wreszcie się przywitać:tak:
ufffffff przynajmniej mozna czyms oddychać

O to może być rozwiązanie dla Tuśki;-) a raczej dla mnie skoro tak ciągle ubolewam nad jej skąpym owłosieniem;-):-D a wracając do tematu doradcy to chyba na Twoim miejscu bym dziada udusiła:wściekła/y: ale fakt jest taki że obecnie banki stawiają strasznie wysoko poprzeczkę udzielając jakiegokolwiek kredytu:baffled:

pogadalismy wczoraj i dzis dośc intensywnie z rodzicami .............. i mogę dalej planować :-D:-D:-D:-D:-D:-D wykończenie naszego gniazdka:tak:

Aneta brakiem włosków się nie przejmuj, urosną w swoim czasie... :tak:
Agulka Maja to gwiazda normalnie, ja też widziąłam te peruki ale się odważyłam kupić Wiki :-p
rodzina nazywa ją aktorka:-):-):-):-)

Ostatnia edycja:
Do góry