reklama
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Właśnie dostałam od mamy smsa (się przejeła kobita :-)), że przypomniało jej się, że nawet koleżanka z pracy odkąd urodziła pierwsze dziecko, czyli jakieś 30 lat temu, ma żelazo na stałym poziomie:10 i nic się nie da z tym zrobić, a zdrowa mimo to jest. Co nie oznacza, że nie trzeba i nie warto próbować podwyższyć jego poziomu. W przypadku Adasia na pewno duże znaczenie ma chorowanie, które stwarza błędne koło, bo jak choruje, to żelazo gorzej się wchłania, a jak jest mniej żelaza, to choruje.
Swoją drogą Agulka jak wykryliście anemię? Bo patrzac na Adasia nie podejzewalabym go o anemie. Moze powinnam na bilansie wymusic od pediatry skierowanie na morfologie. Maly mial anemie jak byl malutki, jak mial 3 miesiace. teraz ja tez sie zmagam z anemia w ciazy i stramy sie jesc codziennie miecho, pijemy ten sok z burakow, marchwi i pomaranczy i ostatnia morfologie mialam dosc przyzwoita, mam nadzieje ze nastepna tez nie bedzie gorsza. Ja bardzo polecam taki sok.
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
W zasadzie to bardziej przyswajalne przez organizm ludzki jest żelazo pochodzenia zwierzęcego, więc czerwone mięso, wątróbka... Jak pojawiła się anemia u Igorka i chyba u kogoś jeszcze(u Zuzi??) to też pomyślałam,czy aby na pewno Mateusz jest zdrowy,bo migdy nie miał robionej morfologii ani moczu. Dopiero w grudniu jak w szpitalu byliśmy. Jak już kiedyś będzie miał pobieraną krew to odrazu zrobię malemu na ustalenie grupy krwi. Wiecie co mój durny S powiedział kiedyś... A dlaczego nie podali grupy krwi Mateusza zaraz po urodzeniu? Pewnie jest nie mój i nich chciałaś żeby się wydało
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
No ale teraz patrząc na małego chyba nie ma już wątpliwości? ;-)
Agula chyba nie zauważyłaś komu odpisałaś...
dziewczyno weź daj sobie spokój z naszym forum bo tu już jesteś skreślona i nie zaśmiecaj nam go swoimi postami...
hmm teraz pewnie mnie powyzywasz jak to w Twoim stylu...
Asia na początku myśłam że te wszystkie słowa to do mnie.......... kilka razy go przeczytałam i dopiero zajarzyłam ale ja dzis nie myśle
JA NADAL NIE ROZUMIEM????
W zasadzie to bardziej przyswajalne przez organizm ludzki jest żelazo pochodzenia zwierzęcego, więc czerwone mięso, wątróbka... Jak pojawiła się anemia u Igorka i chyba u kogoś jeszcze(u Zuzi??) to też pomyślałam,czy aby na pewno Mateusz jest zdrowy,bo migdy nie miał robionej morfologii ani moczu. Dopiero w grudniu jak w szpitalu byliśmy. Jak już kiedyś będzie miał pobieraną krew to odrazu zrobię malemu na ustalenie grupy krwi. Wiecie co mój durny S powiedział kiedyś... A dlaczego nie podali grupy krwi Mateusza zaraz po urodzeniu? Pewnie jest nie mój i nich chciałaś żeby się wydało
Teksty to on ma okrutne on powinien Cię po rękach całować, że go jeszcze nie pogoniłaś
Agulka rozumiem Twój niepokój też bym się tak denerwowała ale mówię Ci takie leczenie żelazem musi trwać zanim będą efekty . A ile ml tego ferrum mu podawałaś ??? A Hemofer nie lubię tego dziadostwa Igor nie chciał tego brać i w dodatku trzeba częściej podawać na domiar złego bolał go po tym brzuszek no ale myślę że u Adasia będzie lepiej i co mogę doradzić to najlepiej by było mu podać kropelki prosto do buźki żeby nie dotykały ząbków a jak tak Misiek nie będzie chciał to zmieszać z wodą i podawać przez słomkę bo ten lek lubi przebarwiać ząbki .
Anetasa a ja ciągle trzymam kciuki za ten sierpień
monia_l
Wrześniowe mamy'07
ja nawet bym chciała żeby oni sie zeszli ale na innych zasadach ale mama już nie chcenajbardzie mnie boli sposób w jaki się rozstali bo nie było to po przyjacielskuwitam!!!
Monia, swietnie, ze mielsicie pogoe i nastroje na urlopie. a nie ma szans, zeby mama doszla do porozumienia z P. E?
a wy co kombinujecie?.
Anetasa a ja ciągle trzymam kciuki za ten sierpień
Agulka i jak tam po zakupach humor się poprawił? a u Adasia na pewno będzie poprawa tylko tak jak dziewczyny piszą potrzeba trochę czasu
Mateusz już śpi :-)a ja zbieram sie na zakupy do biedronki bo w niedzielę mamy odpust no i co sie z tym wiąże gości...
Dziewczyny nie lenić się pisać piątek jest
JA tak mądrala bo moje chłopaki na dworze szaleją :-) a ja zamiast sprzątać po obiadku to na BB siedzę a co tam weekend się zaczął ba nawet zwiałam do pokoju żeby jak to zwykła mawiać Justyna "gary tak na mnie nie patrzyły";-)
Carioca jak imię dla małej księżniczki wybrane???
A tak w ogóle to miałyśmy problem na spotkaniu jak się wymawia Twój nick "Carioca" "Karioka" ??? no i zostałaś Karolcia
JA tak mądrala bo moje chłopaki na dworze szaleją :-) a ja zamiast sprzątać po obiadku to na BB siedzę a co tam weekend się zaczął ba nawet zwiałam do pokoju żeby jak to zwykła mawiać Justyna "gary tak na mnie nie patrzyły";-)
Carioca jak imię dla małej księżniczki wybrane???
A tak w ogóle to miałyśmy problem na spotkaniu jak się wymawia Twój nick "Carioca" "Karioka" ??? no i zostałaś Karolcia
Ostatnia edycja:
reklama
Mateusz już śpi :-)a ja zbieram sie na zakupy do biedronki bo w niedzielę mamy odpust no i co sie z tym wiąże gości...
tak szybko a nad morzem tak późno chodził spać że można by pomyśleć że się chłopak przestawi a tu prosze
miałam się pytac i co babka spuściła Wam z ceny za pokój??
Podziel się: