Dzień dobry
Gagulec-nasze pociechy mają wieeele wspólnego
Jesli chodzi o bajki to ja też czasami chciałabym żeby na chwilke chociaz się nimi zainteresował. Najbardziej podobają mu się jedynie czołówki i zakończenia bajek, czyli literki i piosenki. Mamy Mini Mini i najbardziej lubi początek
"Tomek i przyjaciele", "Strażak Sam", "Listonosz Pat". Piosenka się kończy i moje dziecko już gdzieś biegnie. No i lubi teledyski dla dzieci, a najbardziej jak same dzieci tańczą i śpiewają.
Jest non stop w ruchu, przez co i o "odpieluchowaniu" mogę na razie zapomnieć. Nie usiedzi na nocniku nawet minuty
Powiedz mi, jak wygląda u Was sprawa z tym nocnym karmieniem. Pisałaś coś, że walczycie. U nas kompletna klapa. Otóż Olaf ostatnio domaga się cyca bardzo często w nocy. Próbowałam go tylko przytulać, śpiewać, bujać, ale nie ma szans.. jest taka histeria i krzyk "mama daj cycusia!!!", że normalnie aż się zanosi, kaszle, krztusi..kosmos.. i wtedy ja w końcu dla świętego spokoju ulegam, bo się boję żeby mu sie nic od tego płaczu nie stało, no i żeby w końcu troche pospać, bo przecież rano do pracy.. Wiem , że będzie mi bardzo trudno, bo on to kocha i nie ukrywam.. ja też
mimo, że jestem już bardzo zmęczona i marzę o w końcu przespanej nocy. Za tydzień biorę urlop i wtedy spróbuję mu te nocne karmienia ograniczać. Potrzebuje dużo siły i konsekwencji
Anetasa-mnie również zaintrygowała ta Twoja sofa dla małej, przede wszystki ze względu na to że nie ma ryzyka, że dziecko w nocy spadnie, bo materac leży praktycznie na podłodze, tak? Czy ona jest wygodna? Jak malutkiej sie na niej spi?