reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

U nas wreszcie się trochę wypogodziło:-) więc wybrałyśmy się z Tuśką i Mafim na spacerek :tak: mała szalała tym bardziej że dostała zgodę na łażenie po kałużach bo założyłyśmy gumiaki:-D aż żałuję że nie wzięłam aparatu jak niewiele mojemu dziecku do szczęścia trzeba;-):-D

:-D:-D:-D:-D:-Doni tak rozrabiają jak my jeszcze smacznie śpimy:-D:-D:-Da ja prasuje sprzątam jak oni spią, lub oglądają bajki albo są zajęci zabawą:tak:tylko przy nich jest takie glupie sprzątanie że ja posprzątam a za jakiś czas wygląda tak samo jak przed sprzątaniem:wściekła/y:

U mnie tak samo:wściekła/y: zwłaszcza jak Tuśka dobierze się ze swoim kompanem Mafim to w 5 minut zniweczą to co ja wypracowałam w godzinę:angry: a co do gotowania czy sprzątania to staram się małą w to angażować np podaje ziemniaki dostaje swoją ściereczkę i też wyciera jak mama itp

reklama
Wpadam na pięc minut zaraz fajowy film na TVN muszę obejrzeć bo się nakręciłam :rofl2:

Asiu spoko z tymi oknami :tak: zero % nic tylko brać

U Nas też pogoda się przetarła i wyszło słoneczko, ale nie ryzukuje i jeszcze zostanę przez niedzielę w domu skoro od wtorku do pracy chce, aby mi ta chrypka przeszła i nie zamieniła się w przeziębienie. Poza tym Kuba coś mi psika to ten weekend spedzimy w domku :laugh2:

tak jak pisalam wczesniej witam z wieczorka :-)
gardlo mnie boli jak cholera. chyba w pon wybiore sie do lekarza bo cos za dlugo to trwa.
szlag mnie juz trafia z tym remontem! :wściekła/y: przy okazji przerabiamy centralne i prad w domu i mam taki syf, ze szok.
od ponad tygodnia piotrus juz nie spi w dzien. za to jak padnie wieczorem o 20 tak spi do rana do 9. wyjatek byl dzisiaj. o 19 zrobil sie tak marudny, tak plakal przy zasypianiu, ze chyba jutro sprobuje go polozyc w poludnie.

tez chcialam ogladac dom nad jeziorem ale jestem tak spiaca i tyle razy juz ten film ogladalam, ze chyba sobie podaruje.
pogoda u nas tez do duszy choc popoludniu sie wypogodzilo. ale kurna zimno jest.
bylam dzisiaj u kuzyna. ma coreczke o 7 miesiecy starsza od piotrusia i matko swieta! jaki diabel! zabierala piotrkowi wszystkie zabawki i ciagle go bila. na koniec mlody sie rozbeczal i byl koniec imprezy.
asiek- ja prasuje jak maly spi. gotuje przy nim. jakos nigdy nie mialam z tym problemu. wie, ze jak mama jest zajeta w kuchni to nie wolno jej przeszkadzac. czasami mnie po cos tam zawola ale po chwili moge wracac do obowiazkow.

piotrek dzisiaj po raz trzeci rozcial sobie warge tak konkretnie. nadepnal na kabel, ktory ciagnal i wyrznal glowa w kant schoda. nawet sie rekami nie zdazyl obronic. biedaczek, strasznie spuchla mu warga. na szczescie zeby cale.

w naszym pozal sie boze miasteczku nie obchodzi sie dnia dziecka :angry: jedynie w podliskiej sali zabaw beda jakies tam konkursy. wybiore sie z malym choc pewnie bedziemy tam jako najmlodsi.

Właśnie co tu dziś tak pusto:szok: na dworze paskudnie więc myślałam że będzie tu tłoczno:szok: w pracy byłam raptem 2 godziny myślałam że popołudniu się trochę przejaśni a tu znó chmurzyska naciągnęły:crazy: i chyba zaraz lunie. M jeszcze zaraz jedzie w odwiedziny do swojego kierowcy do szpitala więc będę się kisić z małą sama w domu:wściekła/y: niech Bóg błogosławi tego kto wymyślił teletubisie bo inaczej bym się w domu przez te ostatnie dni z młodą pochlastała:baffled: a tak ona ma na trochę zajęcie a ja święty spokój:tak:

My dziś zrobiliśmy dzieciom dzień dziecka i zabraliśmy je na basen:-)bylo bardzo fajnie mlody na początku byl troszkę wystraszony ale strach szybko sobie poszedl i maly nawet moczyl dupcie w jacuzi:tak:jutro jeszcze pójde z nimi do sklepu i kupie im po jakiejś zabawce.
Justyna jak Mateusz się czuje?
Iza jak tam twoje gardlo i warga Piotrusia?
Agulka a jak twoja królewna po występie? mamusia pewnie dumna z córeczki:tak:
Donkat wybawilaś się na weselu?

Nie no przez cały dzień tylko ja i Monia zajrzałyśmy:szok: nasze BB naprawdę zaczyna wymierać:baffled: młoda się kąpie a ja wpadłam na chwilę sprawdzić czy coś się dzieje ale skoro nic to spadam:-p

reklama
generalnie to ja od samego rana zaglądam ale nie mam nic ciekawego do napisania:happy::baffled:
ale faktycznie pustki dzis....
Kasia mówiła że całą niedziele spędzi w domu i co nie odwiedziła BB??

Do góry