reklama
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
Dla mnie też 1. Taki konkreto!
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
właśnie zadzwonił janusz i powiedział,że mama namacała sobie gózka.W piątek byli prywatnie na usg i ten namacany ma 13mm,a pod spodem jest 2 - 6mm. 23 czerwca jest umówiona do onkologa. Janusz nie wie,czy nie szukać prędzej prywatnie. Na razie wie tylko on,a ja tak w tajemnicy przed mamą. Jutro jadę do niej,ale pewnie nic mi nie powie. Jestem osrana,a jak twardziel pocieszałam Janusza,że nie można zamartwiać się na zapas idt. i żeby pod rzadnym pozorem nie czytał nic na ten temat. Boję się jak cholera,bo ojciec mojej mamy miał raka i najstarsza siostra jest bez piersi. Ryczeć mi się chce
Mysle, ze skoro mama przeprowadza samokontrole piersi, to zmiana nie jest stara. Osobiscie poszukalabym prywatnie lekarza, najlepiej takiego ktory tez pracuje w szpitalu, do ktorego mama by miala trafic, bo szczerze mowiac uwazam ze bylaby wtedy traktowana z wieksza atencja. Moja mama miala usg, potem biobsja poprzez pobranie z guzka probki strzykawka, wynik byl niedobry wiec zrobili "kotwiczkowanie" - wycieli zmiany, ale piers zostala - zmiany nie byly duze. To bylo 2 tyg temu, czekamy na wyniki, w kazdym razie zmian juz w swoim ciele nie ma. Doskonale wiem co czujesz, ale to ze tak szybko mama zareagowala, to polowa sukcesu, trzymam kciuki. Swoja droga pamietaj o swoich (piersiach, nie kciukach ), zwlaszcza jak piszesz jestes z rodziny w ktorej czesto wystepowal rak.
ale pusto....
ja za bardzo nie mam czasu na BB bo wymieniamy okna i mam taki syf w chacie ze szok oczywiscie juz musiałam zerknac na allegro na jakas nowa firanke i juz wybralam ZESTAW ORYGINALNY-WOAL!!!SUPER CENA!!!!!!!! (640690982) - Aukcje internetowe Allegro
a tak na marginesie to biegunka juz mineła....
Hrudzia nie rezygnuj tak łatwo- myślę że ta praca może dać Ci wiele radości...
Justyna no to nie fajnie, generalnie to ten gózek to nie wyrok ale ja jednka poszłabym prywatie do lekarza tak jak pisze Carioca
ja za bardzo nie mam czasu na BB bo wymieniamy okna i mam taki syf w chacie ze szok oczywiscie juz musiałam zerknac na allegro na jakas nowa firanke i juz wybralam ZESTAW ORYGINALNY-WOAL!!!SUPER CENA!!!!!!!! (640690982) - Aukcje internetowe Allegro
a tak na marginesie to biegunka juz mineła....
Hrudzia nie rezygnuj tak łatwo- myślę że ta praca może dać Ci wiele radości...
Justyna no to nie fajnie, generalnie to ten gózek to nie wyrok ale ja jednka poszłabym prywatie do lekarza tak jak pisze Carioca
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
Mama chyba nie chce iść prywatnie(czyt.za szybko) Wiecie jakby odsuwanie od siebie wyroku. Janusz jest coraz bardziej spanikowany i ma znajomego lekarza chirurga. W środę idzie do niego niby ze swoją przepukliną i weźnie te mamy zdjęcia. One są niby opisane,ale ja myślę,że tutaj potrzebna jest biopsja i wtedy będzie wiadomo co to.
W środku mam telepkę,ale trzeźwo tłumaczyłm Januszowi,że trzeba poczekać za wynikami i wtedy działać,bo guzek to nie wyrok. Może to być rakowe, włukniak,torbiel, chłoniak... Ale wiecie...
W środku mam telepkę,ale trzeźwo tłumaczyłm Januszowi,że trzeba poczekać za wynikami i wtedy działać,bo guzek to nie wyrok. Może to być rakowe, włukniak,torbiel, chłoniak... Ale wiecie...
izabela352
Fanka BB :)
justyna- nieciekawie. trzymam kciuki zeby bylo dobrze. podobna sytuacje przezywa dziewczyna mojego brata. tez sobie cos tam wymacala. okazalo sie, ze guzkow jest kilka i sa duze. na szczescie nie jest to rak ale zmiany sa na tyle duze, ze trzeba je usunac.
dziekuje wszystkim za odpowiedzi. do mnie tez jakos 1. przemawia ale czegos mi w nim brakuje...
mam pytanie do dziewczyn, ktore maja stosunkowo blisko do parku niespodzianek w ustroniu. wybieramy sie tam 13 czerwca na taki spozniony dzien dziecka. moze ktoras mialaby ochote na wycieczke?
dziekuje wszystkim za odpowiedzi. do mnie tez jakos 1. przemawia ale czegos mi w nim brakuje...
mam pytanie do dziewczyn, ktore maja stosunkowo blisko do parku niespodzianek w ustroniu. wybieramy sie tam 13 czerwca na taki spozniony dzien dziecka. moze ktoras mialaby ochote na wycieczke?
donkat
Fanka BB :)
witam!!!
siedze z farba na glowie, zaraz musze splukac
poczytalam kawlaek wczoraj, ale P mnie wygonil z kompa, wiec nie odpisalam. dzis dokonczylam.
przywiezlismy do nas mame. julitka znow ma swoja ukochana babcie :-)
butow na wesele nadla nie mam dzis bylam jzu kupic, ktore kiedys mi sie spodobaly an targu,a tej babki dzis nie bylo
Julitka na dzisiejszych testach tez sie darla w nieboglosy, ajkby ja ze skory obdzierali:-(
siedze z farba na glowie, zaraz musze splukac
poczytalam kawlaek wczoraj, ale P mnie wygonil z kompa, wiec nie odpisalam. dzis dokonczylam.
przywiezlismy do nas mame. julitka znow ma swoja ukochana babcie :-)
butow na wesele nadla nie mam dzis bylam jzu kupic, ktore kiedys mi sie spodobaly an targu,a tej babki dzis nie bylo
Julitka na dzisiejszych testach tez sie darla w nieboglosy, ajkby ja ze skory obdzierali:-(
reklama
Justyna - oczywiscie trzeba sparwdzic koniecznie u lekarza. Powiem ci tylko wspierajaco ze ja kilka lat temu tez wybadalam u siebie guzki ( a dokladnie moj chlopak!). Poszlam z tym najpierw do gina, ten lekko przerazony kazal mi w te pedy isc na usg. I bylam kontrolnie na dwoch niezaleznych: prywatnie i na AM u jakiegos megaspecjalisty. Okzalo sie ze mam po prostu przerosniete gruczoly mlekowe, jakby bardziej w pewnym miejscuy zbite. To absolutnie nic groznego ale kontrolnie ma co 2 lata chodzic na usg. Dodam ze wyglada to tym bardziej niepokojaco bo po pacha od tej piersi ma bardzo przerosniety wezel. Ale kilka razy bylam juz na tym usg i badano mnie bardzo wnikliwie i po prostu taka moja uroda.
Zycze zeby u mamy bylo podobnie!
I wlasnie po dlugiej rozmowie z J podjelam decyzje ze ...zostawiam te robote:-(Wstyd mi bo juz drugi raz wam pisze ze tak, tak mam prace a potem ze rezygnuje. Ale niestety za duzo jest klod pod nogami: ani opieki/pomocy dziadkow, ani pomocy taty Staska( bo J prezciez bedzie w Holandii) a i moja praca w jakim kolwiek gabinecie zawsze bedzie do poznych godzin wieczornym + weekendy. Wstepnie J mial mi pomagadac finasowo w tym wszystkim ale teraz jak wiecie jestesmy pod kreska i nie mam co liczyc na te pomoc a juz na pewno nie moge pograzac nas w jeszcze w wieksze dlugi. Poza tym nianie to koszt minimum 1000 zl a te co sie dzis odezwaly sa bardzo srednio mi przypadlu do gustu...
Poza tym gadalm wstepnie z szefowa Spa i powiedzialam jej jak jest. Ona sama nie brnela w to tylko powiedziala ze mam podjac decyzje czy podolam ( czyli jakby wie ze nie bede wychodzila na + z tym wszystkim i na wyzsa pensje nie mam co liczyc) i zebysmy nie trwonily swojego czau nawzajem.
Do wrzesnia bede kombinowac co tu zrobic z moja wlasna dzialanoscia i kursami wizazu i pernamentego. Moze od wrzesnia Stas pojdzie do zlobka a ja spokojnie bede mogal sie szkolic,a J bedzie juz mormlanie przyzwoicie zarbiac...
No tak chce w to wierzyc, choc smutno mi ze tak wyszlo...ale nie ma innej rady:-(Plusem jest moje przeswiadczenie ( odbudowane ) ze moge mierzyc naprawde wysoko:-)
A poza poza wszystkim mam nowy kolor na wlosach - orzech laskowy z miedzianym refalkasmi - podoba mi sie, wygladam inaczej i jakos tak dostojniej:-)
Zycze zeby u mamy bylo podobnie!
I wlasnie po dlugiej rozmowie z J podjelam decyzje ze ...zostawiam te robote:-(Wstyd mi bo juz drugi raz wam pisze ze tak, tak mam prace a potem ze rezygnuje. Ale niestety za duzo jest klod pod nogami: ani opieki/pomocy dziadkow, ani pomocy taty Staska( bo J prezciez bedzie w Holandii) a i moja praca w jakim kolwiek gabinecie zawsze bedzie do poznych godzin wieczornym + weekendy. Wstepnie J mial mi pomagadac finasowo w tym wszystkim ale teraz jak wiecie jestesmy pod kreska i nie mam co liczyc na te pomoc a juz na pewno nie moge pograzac nas w jeszcze w wieksze dlugi. Poza tym nianie to koszt minimum 1000 zl a te co sie dzis odezwaly sa bardzo srednio mi przypadlu do gustu...
Poza tym gadalm wstepnie z szefowa Spa i powiedzialam jej jak jest. Ona sama nie brnela w to tylko powiedziala ze mam podjac decyzje czy podolam ( czyli jakby wie ze nie bede wychodzila na + z tym wszystkim i na wyzsa pensje nie mam co liczyc) i zebysmy nie trwonily swojego czau nawzajem.
Do wrzesnia bede kombinowac co tu zrobic z moja wlasna dzialanoscia i kursami wizazu i pernamentego. Moze od wrzesnia Stas pojdzie do zlobka a ja spokojnie bede mogal sie szkolic,a J bedzie juz mormlanie przyzwoicie zarbiac...
No tak chce w to wierzyc, choc smutno mi ze tak wyszlo...ale nie ma innej rady:-(Plusem jest moje przeswiadczenie ( odbudowane ) ze moge mierzyc naprawde wysoko:-)
A poza poza wszystkim mam nowy kolor na wlosach - orzech laskowy z miedzianym refalkasmi - podoba mi sie, wygladam inaczej i jakos tak dostojniej:-)
Podziel się: