reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Donkat a mówił Ci ortopeda do kiedy musicie tak zakładać buciki Julitce???

Ja dziś napisze podanie i jutro z rana wyrusze, aby go podać naczelniczce. Oczywiście nie robię sobie w ogóle nadziei bo wiecie jak się skończyło ostatnio.

Ale mam dziś nerwy :wściekła/y: wszystko mnie irytuje najmniejsze rzeczy :dry: o Kubie nawet nie wspomne. Trzymam się od niego z daleka, aby nie zrobić glupoty.

Donkat z tym fascynacją dziadkiem u chłopców masz racje Kuba lata po domu krzycząc dziadzia :sorry2:

reklama
Witam wieczorową porą! Tuśka biega z wózkiem po domu i robi aaa lali:-) ciekawe kiedy sama pójdzie aaa bo wczoraj ja padłam przed 22 a ona buszowała jeszcze z tatusiem:baffled: podobno dołączyła do mnie piętnaście po 22:shocked2: popołudniu przyszła moja siostra z Szymkiem i z radościa stwierdzam że popołudnie upłynęło pod znakiem miłości Tusi i Szymusia:tak: tulili się do siebie i obcałowywali jak nigdy:szok::-D nawet razem w miarę zgodnie postanowili poleżeć w wózku:-D ubaw miałyśmy z siostrą jak nigdy dotąd z nich:-) popstrykałam nawet kilka zdjęć jeśli łaskawie M zrzuci je na kompka to może jeszcze dziś wrzucę na zamknięty ale nie obiecuję:zawstydzona/y:

Donkat ale Ci zazdroszczę tego ciepełka w domku:tak: u nas zimno jak cholera i zrezygnowałam z nauki nocnikowania bo boję się że mała się przeziębi:zawstydzona/y: ale kilka dni starczyło i co prawda po fakcie ale leci na nocnik i na pytanie gdzie robi się fufu pokazuje na nocnik a nie jak do tej pory na pampka:sorry2: mam nadzieję że jej nie przejdzie ten zapał a narazie lata w pampku i tylko co jakiś czas ją sadzam.

Luandzia trzymam kciuki żeby wyniki badań były pomyślne:tak:

Hrudzia dobrze że wreszcie macie diagnozę no i że Wasz pediatra jednak okazała się całkiem niezła;-) teraz antybiotyk powinien postawić szybciutko Stasia na nogi i teraz tego Wam właśnie życzę:tak:

Donkat a mówił Ci ortopeda do kiedy musicie tak zakładać buciki Julitce???

Ale mam dziś nerwy :wściekła/y: wszystko mnie irytuje najmniejsze rzeczy :dry: o Kubie nawet nie wspomne. Trzymam się od niego z daleka, aby nie zrobić glupoty.

w lipcu mamy isc na kontrole, wiec pewnie caly czas. jedynie w domu, na dworze nie

a nie zbliza sie @, skoro taka podminowana jestes?

nawet razem w miarę zgodnie postanowili poleżeć w wózku:-D

to musialo byc komiczne! jak sie tam zmiescili we wdoje:szok::-D

P je kolacje i idziemy na wspolna kapiel do wanny;-)
dla nas to rarytas, bo an codzien myjemy sie pod prysznicem. :cool2:
a jak jest moja mama, to w razie placzu niunki zareaguje

milej nocki kobietki!!!!

Donkat u nas też cieplutko, w piecach napalone i na krótki rękawek latamy......

Luandzia kiedy Mai dzis stawiałam bańki, mały oczywiście też chciał, a że jest na antybiotyku to mu jeszcze nie stawiam, poczekam aż skończy leki. Włozyłam mu pod piżamkę tak na niby bańkę i po 5 min usnął....... Maja sie bała ale przeiceż to nic nie bolało, teraz opatulona usypia. Bordowe koła jej wyszły na plecach, to chyba dobrze......

Sprawa ortopedy i stopek tez mnie interesuje jak juz na zamknietym wspominalam.
Dzis przyjzalam sie hani stopa jak chodzi na bosaka to stawia nozki prosto ladnie, jedynie w niektorych butach krzywi do srodka i to tez w nie wszystkich czy wiecie moze od czego to zalezy, bo juz nie wiem czy buty jakies nie dobry czy co.
A donkat czyli nie musza to byc jakies specjalne buty wazne zyby mialy zapietek sztywny tak?

Witajcie dziewczyny ;-)
ostatnio pojawiam się głównie ze zdjęciami na zamkniętym ;-) Dla odmiany tutaj napiszę. Jesteśmy po wizycie u alergologa. Oliwka ma stwierdzone AZS. Na jakiś czas musimy przejść na ścisłą dietę - karmię ja jeszcze. No i wprowadzać będę po jednej nowości dziennie, żeby dość do tego co ją uczula.
Wiecie jakie są dobre kołdry i poduszki antyalergiczne? Wole wymienić stare.

PONIOSŁAM KLĘSKĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mała wczoraj ładnie P zasneła ja wróciłam przed 22 po jakiś 30min Julia sie wybudziła z płaczem i jak ja bujałam w łóżeczku to było ok jak tylko przestawałam to płacz:no: P zły bo o 5 musi wstać a my mamy tylko jeden pokój
i przed 24 nie wytrzymałam i dałam jej smoka :-:)-:)-:)-:)-:)-(
za duzo to on nie zdziałał bo ona była już wybudzona i płakała z nim- ale zabrać sobie nie dała:-:)-:)-:)-:)-:)-( w końcu jakos zasneła i jej go zabrałam ale o 6 rano ponownie pobudka i to z wielkim płaczem wieć znów jej go dałał ale ona nie zasneła więc zabrałam:-:)-:)-:)-:)-(
czuje się jakbym dała alkoholikowi wódkę:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(
a tak dobrze szło 4 noce bez problemu
najgorsze jest to ze my pracujemy i w nocy chcielibysmy odpocząć... i jeszcze sąsiedzi którzy i tak już pewnie dorabiają teorie czemu mała nam płacze (zanjąc ich to i policje mogli by wezwać)
ale mam doła nie wiem co robić oduczac czy nie
i co jak mi taki cyrk robi w nocy???
DO DUPY......

reklama
Do góry