reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniówkowe mamy

Witam:happy:
Kopę czasu mnie nie było i raczej dzisiaj długo miejsca tez nie zagrzeję:zawstydzona/y::sorry:
Pokrótce tylko" M zmienia pracę od czwartku- idzie w te swoje ukochane "tiry" więc perspektywa wyniesienia się od teściów jest co raz to realniejsza :rofl2::rofl2::rofl2:
Ja mam w pracy roboty od zarąbania:szok:
Damian jest masakrycznie żywy:szok::szok::szok::szok: i wieczorem po prostu padam na wszystko co się da ze zmęczenia Ale nie narzekam.
Carioca nawiązując do twojego pytania sprzed paru dni nt karmienia piersią: tak mam już chwilami dość, jestem zmęczona ale zdarzyło mi się już druga nocke przespać ciurkiem 6 godzin:laugh2::laugh2::laugh2: Zobaczymy jak będzie dzisiaj.
A teraz wybaczcie ale jeszcze muszę się przygotować na jutro.
Pozdrawiam Was BBonki; miłej nocki.

reklama
Donkat pisząc, że zachowywał sie jak "małpka" chodziło mi o jego złe zachowanie :sorry: wleciał pod chuśtawkę, na której chustała się dziewczynka :szok: dzięki Bogu, że dziadek dziewczynki ją w pore zatrzymał, rzucał się na ziemie i udawał że śpi i w ogóle mnie nie słuchał :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: doszłam do wniosku, że moje dziecko nie nadaje się do towarzystwa!!!! Kolejny raz było mi wstyd jak cholera :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::crazy:

Hruda ja sama dobrze wiem, że głodówki to najgorszy sposób odchudzania, ale ja już sama nie wiem co mam robić. Słodycze odstawiłam i nie jem ich od ponad miesiąca nawet moje ciastka jedynie spróbowałam po upieczeniu czy nadają się do jedzenia :-(

Pewnie zastanawiacie się co ja robię tu o 2.55 nad ranem Kuba się przebudził, a ja nie mogę zasnąć :-( pewnie zaś zaczynam fiksować a Wy będziecie mi mówić jak to mama dla dziecka jest ważna itd... nie mam zamiaru bronić Kubie spędzać czasu z babcią, ale on najchętniej spałby z nią i w ogóle był tylko z nią :-( mnie tak olewa, że nie chce nawet przyjść do mnie. Nie daj Panie Boże abym go wzieła na ręce jak jest z nią wyrywa się i chce do niej. Gdzie ja popełniłam błąd??? Czuje się jak opiekunka, która chowa nieswoje dziecko. To dla mnie jako wymażonej, wyśnionej mamy ukochanego dziecka ogromna porażka. Czuje się tak jakbym straciła dziecko. Nie chce abyście pomyślały że jestem infantylna i że przesadzam. Wiem to już jest nudne z mojej strony.

Dzien dobry
Kawka stygnie a ja zaraz biore sie za makijaz:-) bo do PUP czas isc.
Hruda ja sama dobrze wiem, że głodówki to najgorszy sposób odchudzania, ale ja już sama nie wiem co mam robić. Słodycze odstawiłam i nie jem ich od ponad miesiąca nawet moje ciastka jedynie spróbowałam po upieczeniu czy nadają się do jedzenia :-(
Skoro tak o zacznij powiekszac porcje warzyw (surowych, na parze, duszonych) kosztem weglowodoanow czyli ziemniaczkow, kasz, ryzu, makaronow, chleba itd

Pewnie zastanawiacie się co ja robię tu o 2.55 nad ranem Kuba się przebudził, a ja nie mogę zasnąć :-( pewnie zaś zaczynam fiksować a Wy będziecie mi mówić jak to mama dla dziecka jest ważna itd... nie mam zamiaru bronić Kubie spędzać czasu z babcią, ale on najchętniej spałby z nią i w ogóle był tylko z nią :-( mnie tak olewa, że nie chce nawet przyjść do mnie. Nie daj Panie Boże abym go wzieła na ręce jak jest z nią wyrywa się i chce do niej. Gdzie ja popełniłam błąd??? Czuje się jak opiekunka, która chowa nieswoje dziecko. To dla mnie jako wymażonej, wyśnionej mamy ukochanego dziecka ogromna porażka. Czuje się tak jakbym straciła dziecko. Nie chce abyście pomyślały że jestem infantylna i że przesadzam. Wiem to już jest nudne z mojej strony.
Mysle ze musisz ciut zrownowazyc swoje odczucia tzn nabarc pewnosci siebie...jestes radykalna osoba i uwazasz ze albo Kuba kocha tylko ciebie ( tzn okzuje tobie uczucia uwilebienia) albo jesli ich nie okazuje najpewniej niekocha itd....A dzieci sa przewrotne i lubia pokazywac nam fige i grac na nosie...wiem ze moze to latwo tak powiedziec ( ale uwierz ze mi nie jest latwo bo Stas przecziez tylko tati mowi) ale popusc pasa, poluzuj krawat:-p;-):tak:i nie doszukuj ze ktoc chce ci podkopac stanowisko...a bycie mama idelana hmmm...chyba nie tylko wyciagniete raczki dziecka o tym swiadcza...
...sorki za chaotyczne wypociny...

spadam do pozniej Babnki!

Ostatnia edycja:
Hejka.

Kasia nie mogłas spać bo takie pierdołki w głowie masz. To nie prawda, że Kuba Cię nie kocha, on do babci lgnie , bo ona go rozpieszcza i na wszystko pozwala, nie dała klapsa i nie krzyczy. Ale babcia to babcia, jest od tego by rozpieszczać , a Ty jesteś najważniejsza w życiu Kuby. Nieraz jeszcze się o tym przekonasz.
Wydaje mi się, że masz takie podejście , bo z Twoja mamą nie nasz idealnego kontaktu i nie chciałabys, alby historia sie powtórzyła, ale jak go kochasz z całego serca ( a tak jest) to stosunki między Tobą a Kubusiem są i będą wspaniałe na całe życie.

Hrudzia powodzonka w PUP

Ja wstałam wk***** tzn J do tego doprowadził. Smacznie spaliśmy a on obudził mnie, bym koszulę mu wyprasowała. Kurde zawsze sobie sam prasował a dzis cos taiego odwalił. A że Duduś od 5 spał z nami i leżał nóżkami na mnie to się obudził jak wstawałam, wr..................................... spał by dłużej.........

Ok wypiję zaraz kawke to mi przejdzie.

Adaś dziś niechcący mnie uderzył , kiedy powiedziałm, że boli, podszedł, dał buziaka, przytulił i powiedział : KOCHA. Miód na moje serce.:tak::tak::tak::tak:

Hejka.

Kasia nie mogłas spać bo takie pierdołki w głowie masz. To nie prawda, że Kuba Cię nie kocha, on do babci lgnie , bo ona go rozpieszcza i na wszystko pozwala, nie dała klapsa i nie krzyczy. Ale babcia to babcia, jest od tego by rozpieszczać , a Ty jesteś najważniejsza w życiu Kuby. Nieraz jeszcze się o tym przekonasz.
Wydaje mi się, że masz takie podejście , bo z Twoja mamą nie nasz idealnego kontaktu i nie chciałabys, alby historia sie powtórzyła, ale jak go kochasz z całego serca ( a tak jest) to stosunki między Tobą a Kubusiem są i będą wspaniałe na całe życie.

Hrudzia powodzonka w PUP

Ja wstałam wk***** tzn J do tego doprowadził. Smacznie spaliśmy a on obudził mnie, bym koszulę mu wyprasowała. Kurde zawsze sobie sam prasował a dzis cos taiego odwalił. A że Duduś od 5 spał z nami i leżał nóżkami na mnie to się obudził jak wstawałam, wr..................................... spał by dłużej.........

Ok wypiję zaraz kawke to mi przejdzie.

Adaś dziś niechcący mnie uderzył , kiedy powiedziałm, że boli, podszedł, dał buziaka, przytulił i powiedział : KOCHA. Miód na moje serce.:tak::tak::tak::tak:

Agulka prawdę piszesz :tak: bardzo się boję, aby historia się nie powtórzyła. Hruda mądra babeczka z Ciebie :tak: wiecie co to co superniania mówi o wpływie dzieciństwa na dalsze życie to szczera prawda :tak: bo przez olewanie mojej mamy mam bardzo niską samoocenę :sorry:

Oj Agulka ja chyba wybuchłabym płaczek jakbym usłyszała to piękne słowo :laugh2:

Dziś jestem w domku sama z Kubusiem!!! Teściowie wybyli ze znajomymi w góry :rofl2: co prawda tylko do wieczora, ale zawsze to coś.

witam!!!

wlasnie koncze sniadanko, niunka juz padla:tak: jak ona teraz ladnie zasypia w dzien, zeby jescze wieczorem nie marudzila za kims w pokoju:sorry:

mialam odstawic mala do tesciowej i pobiegac po miescie, ale babci am katar, wiec nie chce ryzykowac. pozalatwiamy wszystko we dwie:-)

kurcze, wiem, ze dla was to chleb powszedni, ale dla mnie ostatnio nie: ale sie ciesze, ze P musla rano wstac i isc dokads-czyli do pracy:-)nie chodzi o to, ze mam go dosc, o nie! teskni mi sie juz jak nie wiem:zawstydzona/y:ale chodzi o to, ze wkoncu jest jakis cel kazdego dnia, a jnie siedzenie w domu

mam tylko nadzieje, ze im sie bedzie dobrze ukladac wspolpraca, bo jak na razie P jest zakochany w budowaniu drewnianych domow:baffled:

Donakt a idziesz prywatnie do tego alergologa? My tez powaznie się zastanawiamy nad wizytą, dobrze wiedzieć, że takie badania sa potrzebne

nie, ide na NFZ. w przychodni mi tak powiedziano, gdy wyluszczylam sprawe. tez bylam zdziwiona, ale an logike biorac to dobrze robia kazac przyjsc od razu z badaniami

Witam:happy:
Kopę czasu mnie nie było

no wlasnie:tak:

jak juz sie ogarniecie w tych zmainach, to zapraszamy czesceij:-)

Donkat pisząc, że zachowywał sie jak "małpka" chodziło mi o jego złe zachowanie

Kasiu, wlasnie wychodz jak najczesciej, to moze sie przyzywczai i zacznie grzeczniej zachowywac? z czasem zrozumie co jest zle, a co dobre;-)

1 m-c to za krotko zeby bylo widac efekty. nie sety, zapuszczamy sie szybko, ale w druga strone to juz dluzej schodzi. ja w zeszlym roku zaczelam mniej jesc, zero slodyczy , duzo wody i owoocow, warzyw i trwalo to od czerwca do wrzesnia. zrzucialm wtedy ok.5kg

Gdzie ja popełniłam błąd??? Czuje się jak opiekunka, która chowa nieswoje dziecko. To dla mnie jako wymażonej, wyśnionej mamy ukochanego dziecka ogromna porażka. Czuje się tak jakbym straciła dziecko. Nie chce abyście pomyślały że jestem infantylna i że przesadzam. Wiem to już jest nudne z mojej strony.

stanowczo za wczesnie mowic o popelnianiu bledow. sama ostatnio mowilas, ze kubus byl zbabcia, ale jak sie przestraszyl robota, to przybiegl do ciebie. nie zapominaj o takich chwilach. ich nikt wam nie zabierze, nawet babcia.
glowa do gory!!

ojej, ale cudnie!!!:-)

Kasiu, gdyby Kubus umial mowic, tez pewnie nie jeden raz bys juz uslyszalal takie slowo i to duzo czesciej niz babcia;-)

Mój mały łobuz próbuje usnąc, ale jakos wolno mu to idzie i czyms rzuca.

Śpi.

Ja mogłabym zamienic każdy posiłek na słodycze, po prostu kocham je i nie mogę sie powstrzymać.

Ciekawa jestem czy mój prawie wszystko jedzący szkrab zje szczawiówkę? Dziś będzie to pierwszy raz.

Ostatnia edycja:
niunka nie lubi kwasnych zup, wiec szczawiowka tez plula. w sumie to zadna strata, bo jest niezdrowa na kosci, zwlaszcza u dzieci

reklama
Donkat podziwiam, że jesteś w stanie robić zakupy z Julitką :tak: ja zakupy z Kubusiem robię jedynie jak mam wózek ze sobą :sorry: i mogę go w nim uwiązać.

Ale mam kaca moralnego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:wściekła/y:

Własnie wstawiłam trzecie pranie :rofl2: ale mam dziś powera :szok: wiadomo wczoraj zawitała @. Zupka pomidorowa już gotowa. Muszę jedynie wątrobe odgrzać bo zostało jej dość sporo z wczorajszego obiadu i skocze do piwnicy po jakie weki z ogórkami :laugh2: obiadek gotowy. Postanowiłam Kube nie kłaść spać :baffled: ciekawe o której padnie wieczorem.

Ostatnia edycja:
Do góry