Nie bardzo rozumiem..na rosolku czyli co? rosolek bez kostek drobiowych? znaczy z kostki?ja zupy zawsze gotuje na rosołku nie koniecznie na kościach kurczaka czy indyka. Każde mięcho sie nadaje , do tego warzywa. Do takiego wywaru mozna wszystko wrzucić i wymyslać zupy
U nas by nie przeszło, bo Maciuś nie tknąłby botwinkowej, za kotletami by aż się ślinił. Dlatego u nas tak ważne jesy byśmy wszyscy jedli to samo.
Jak się Maciuś obudzi robię kolejne podejście z ryżem z truskawkami. Jak nie będzie chciał to mam mu nic nie dać i przegłodzić do obiadu?
A ja tak sobioe mysle zr skoro Macius lubi miesko to mu do mieska przemycaj warzywka jak np omawiana botwinke czy cukinie czy inne.Ale mi scenę urządził Nie chce tego jeść. Biega po mieszkaniu i histeryzuje. Kopie mnie i bije, a jednocześnie ciągnie za rękę do kuchni bym mu chleba dała Nie wiem co robić?
Bo mysle ze moze za bardzo upierasz sie zebu Maciek zjadl to konkretnie a przeciez mozna isc na kompromis i zrobic pelnowartosciowy obiadek tak zeby i tobie i mlodemu smakowalo
...a z calym szacunkiem - podaj na obiad "prawdziwemu" facetowi ryz z truskawakmi czy botwinke, no wybacz ;-)
...no ja bym jednak walczyla o wartosciowsza diete, niz suchy chleb...bo potem nabierze bardzo zlych nawykow jedzeniowych itdjak lubi to tym bardziej Ty nie będziesz wymyślała jak szalona ciekawych przekąsek
Ostatnia edycja: