a dawno temu jadł, nmoże go jeszcze przetrzymaćAle mi scenę urządził Nie chce tego jeść. Biega po mieszkaniu i histeryzuje. Kopie mnie i bije, a jednocześnie ciągnie za rękę do kuchni bym mu chleba dała Nie wiem co robić?
reklama
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
On nawet nie chce na to spojrzećMajandra a jakby to co Maciek nie lubi ladnie i kolorowo udekorowac?Zrobic jakies mordki,lodeczki,zwierzatka.U nas to dziala
Przed 9 jadł serek homogenizowany i niecałą kromkę chleba.a dawno temu jadł, nmoże go jeszcze przetrzymać
no to kurcze głodny. A Ty jadasz razem z nim????? Usiądź i z mlaskaniem i zachwytem wcinaj to co on, a Maciuś niech patrzyPrzed 9 jadł serek homogenizowany i niecałą kromkę chleba.
Donkat super, ze namowilas meza. Bedzie pracowal na miejscu i przynajmniej bedziecie sie widziec co dzien. Brawo
U nas nie dzialo sie nic ciekawego. Ja spedzilam niemal caly weekend na uczelni i stracilam taka piekna pogode. Czasami zaluje, ze zaczelam te studia podyplomowe. Nie dosc, ze tak fatalnie sie czuje to jeszcze "marnuje" jedyne dni, ktore w calosci moglabym poswiecic synkowi. Na szczescie M staje na wysokosci zadania, wychodzi z Patrykiem na spacerki i sie z nim bawi.
Ogoleni mam dzisja zly dzien, nic mi sie nie chce i najchetniej poszlaby na jakas lake, polozyla sie na kocyku i usnela. Ale mi sie marzy
Widze, ze nie tylko ja mam wstretna tesciowa. Wspolczuje. Niestety wiem co to znaczy :-(Donkat Nasze wzajemne uwielbienie już nigdy nienastapi niestety kobietka zamroziła do siebie moje jakiekolwiek uczucia. To co jest teraz mogę nazwać mega kompromisem i mega mega mega tolerancją i szacunkiem jako do rodziców R.
Az wstyd sie przyznac ale raczej nigdy. Po prostu nie mam czasu i nawet ciezko mi go znalezc na jedno danie. W tygodniu nie ma problemu bo Patryk ma o dziwo pyszne obiady w zlobku ale w weekend zaczynaja sie problemy. Jak jestem w domu to cos robie ale jak tylko wypadaja mi zajecia na uczelni (czyli ostatnio co tydzien) to chlopaki bardzo sie zapuszczaja.codziennie macie obiad z dwóch dań? Ja nie zawsze mam pomysł i czas na dwa dania.
Niezly gagatek - ma chlopak charakterek. A tak na powaznie, to wspolczuje. Musisz sie niezle napocic, zeby Macius jadl co dzien.Ale mi scenę urządził Nie chce tego jeść. Biega po mieszkaniu i histeryzuje. Kopie mnie i bije, a jednocześnie ciągnie za rękę do kuchni bym mu chleba dała Nie wiem co robić?
U nas nie dzialo sie nic ciekawego. Ja spedzilam niemal caly weekend na uczelni i stracilam taka piekna pogode. Czasami zaluje, ze zaczelam te studia podyplomowe. Nie dosc, ze tak fatalnie sie czuje to jeszcze "marnuje" jedyne dni, ktore w calosci moglabym poswiecic synkowi. Na szczescie M staje na wysokosci zadania, wychodzi z Patrykiem na spacerki i sie z nim bawi.
Ogoleni mam dzisja zly dzien, nic mi sie nie chce i najchetniej poszlaby na jakas lake, polozyla sie na kocyku i usnela. Ale mi sie marzy
majandra
Zawsze jem z nim. Niestety poddałam się. Zajada właśnie sam ryż, zimny, niesolony, suchy ryż Na dodatek z mieszanką ryżu dzikiego. Moje dziecko jest dziwne. Truskawek nie chce, a je dziki ryż.no to kurcze głodny. A Ty jadasz razem z nim????? Usiądź i z mlaskaniem i zachwytem wcinaj to co on, a Maciuś niech patrzy
monia_l
Wrześniowe mamy'07
Majandra nie jest dziwneMateusz pewnie zrobil by to samo bo on też nie chyci się truskawki a próbowalaś mu je zmiksować?Zawsze jem z nim. Niestety poddałam się. Zajada właśnie sam ryż, zimny, niesolony, suchy ryż Na dodatek z mieszanką ryżu dzikiego. Moje dziecko jest dziwne. Truskawek nie chce, a je dziki ryż.
majandra
Nie, ale próbowałam dać odrobinę soku to wypluł. No trudno. Będę próbować do skutku, ale chyba nie takim kosztem, bo się zrazi kompletnie.a próbowalaś mu je zmiksować?
Wręcz przeciwnie. On uwielbia jeść, ale tylko kilka wybranych potraw. A ja chciałabym to zmienić.Musisz sie niezle napocic, zeby Macius jadl co dzien.
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
to nic nie mów, powiedz,że coś go wysypało i tyle. Dzwoniła do mnie fryzjerka. Jest z Olkiem w szpitalu z zapaleniem oskrzeli i krtani. W niedzielę ok. oglądał go ich pediatra i powiedział,że wszystko ok, a po 18 byli już w szpiatlu. PrzegięcieA z lekarzami wiecie jak to jest. Jak pójdę i mu powiem, że ta przyprawę wczoraj próbował to na 100% powie, że od tego i karze czekac kilka dni az przejdzie a jak nie to znów sie zgłosić, więc przeczekam a jak nie minie to pójdziemy
Majandra u nas nigdy nie ma 2 dań. Co prawda mam nieco łatwiej z obiadami,bo w tygodniu nie ma S. Jak jest weekend no to mięcho z ziemniakami obowiązkowo muszą być. W tygodniu zupka albo jakieś mięso. Ja np. jak gotuję rosół to gotuję duży garnek, a później porcjuję sobie w takie pudełeczka jak po ladach i jakby co mam szybką bazę do zupy,a nic nie wylewam. Na rosole możesz zrobić w zasadzie każdą zupę.
Zapiekanka makaronowa, taki śmietnik;-), czy łazanki. U mnie niestety róż i kasza odpada, nad czym boleję,bo Mateusz pluje tego typu konsystencją,a S zje,ale nie za często. Naleśniki i pocuduj z farszem. Ja robię np. dzisiaj Makaron z pesto szpinakowym - Przepis
suchy chleb albo chrupek w rączkę i wynocha,a jak się nie podoba to trudno. Dziecka nie można zmuszać do jedzenia. Tak samo jak my ma swoje smaki. Z czasem może mu się odmienić,a wciskaniem można dziecko tylko zniechęcić. Z tymi podstępami to też trzeba uważać,bo tak jak piszecie zmiksować i wsadzić do kupeczka po jogurcie,czy Danonku,a jak się wścieknie i nie będzie nawet tych deserków gotowych jadłNo, nie umrze, ale japkę na pewno będzie darłA wtedy na pewno się poddam
A swoją drogą to chłopy mogą być mądrzejsze i pomyśleć,że nie zawsze obiad musi składać się z mięsa i ziemniaków,bo są tańsze obiady i zdrowsze. A swoimi kaprysami napewno nie ają dobrego przykładu dzieciom
majandra
Suchy chleb to to co Maciuś lubi najbardziej, więc zrobiłabym mu tylko przyjemność tymsuchy chleb albo chrupek w rączkę i wynocha,a jak się nie podoba to trudno.
reklama
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
jak lubi to tym bardziej Ty nie będziesz wymyślała jak szalona ciekawych przekąsekSuchy chleb to to co Maciuś lubi najbardziej, więc zrobiłabym mu tylko przyjemność tym
Podziel się: