reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Aha, a wogóle to potem pojechaliśmy na sopocki ryneczek i trafiliśmy na takie piękne ryby, takie świeżutkie, że zapasu na miesiąc porobiłam, pomrozimy sobie. Kupiliśmy polędwicę łososiową, nie jadłam wcześniej, ale to takie pyszne jak nic na świecie.

Hruda - moim zdaniem Twój pomysł to strzał w dziesiatkę, naprawdę powinnaś zaryzykować. Mam nadzieję, że może PUP wspomoże finansowo start, a moze w projektach unijnych jest coś ciekawego? Czy możesz uchylić rąbka tajemnicy i napisać w którym miejscu, przy jakiej ulicy jest ten zakład?
. A propos zapuszcza se wąsy! Co się teraz na niego spojże to chce mi się śmiać.
Moj zapuszcza wlosy:szok::-)

A rybki to pyszotka na pyszotkami i jakie zdrowe!

Co do gabinetu to bylam dzis- dzierzawa 800 zika z oplatami. Z tym ze musialabym placic wiadomo jeszcze zus i takie tam
Ale tak czy siak nie jest teraz dobry moment na takie ryzykowne akcje:baffled::no: bo 1) nie mam zadnego sprzetu 2) konkretnego bardzo sprecyzowaneg kosztorysu i biznespanu 3) J nie ma tej chwili pracy wiec z czego splacimy wstepne platnosci jak zarabiac na wstepie tyle nie bede. Z zalem musze jeszcze poczekac. Ale przynajmniej wezme sie za planowanie!
Ale lokal i wlascicielka spodobaly mi sie - taka sensowna konkretna pogodna babka:-). A gabinet jest kolo rynku na Przymorzu, na Krzywoustego.

Carioca - wspaniale newsy!!!!!:-):-):-)
ja czekam aż Młody wstanie i lecę rozbębnić mój zwrot z podatku( całe 61 zł:szok::-p:-D)
Ueee, ja to dostane lepsza kase - 138 zika:-p;-):-D:rofl2::baffled:

Ostatnia edycja:
Dziękuję dziewczyny, zaczynam się oficjalnie cieszyć :-)
Właśnie zakupiłam sobie spodnie ciążowe. A co tam, będe eksponować sadelko i wmawiać że to dzidziuś. Jeszcze nie przytyłam, z czego mój gin również się cieszy.

Justyna - czego on nie robi, głównie bałagan. Jest historykiem, czasem cos napisze, zrobi jakies opracowanie, czasem pisze scenariusze do takich rekonstrukcji bitew, lubi se też czasem coś odlać w warsztacie, wygrawerować, zrekonstruować broń - jest bardzo uzdolniony manualnie. i macie ten chlewik a nim świnki, czy tylko chlewik :laugh2::laugh2:?
Hruda - czy na pierwsze dwa lata dzialalności to koszty ubezpieczeń nie są czasem tylko ok 200 zł? Szkoda, że odpuszczasz, szkoda. Ale to Twój tron :-D

No tylko chlewik. Na początku nawet korciły mnie jakieś kurki i króliki,bo uwielbiam. Tym bardziej,że teść jako pracownik spóldzielni dostaje prawie darmo ziarenka, ze słomą też nie byłoby problemu,ale stwierdziliśmy,że jak będzie młody to już nie będzie tak różowo i rozmyśliłam się.

Witam się ponownie!Za oknem tak piknie że aż żyć się chce:-) zaraz lecę z małą na kolejny spacerek może trochę zdjęć pocykam:tak: Tuśka pospała 2,5 godziny a ja nawet nie wiedziałamże aż tyle czasu i jeszcze jak mnie zawołała po przebudzeniu to szłam zła że tak krótko:eek: ale miałam cały czas zajęcie:tak: posprzątałam w domku, zrobiłam zapiekankę, poprasowałam i wreszci porobiłam zdjęcia tej stercie ciuchów po Tuśce do wystawienia na allegro:tak: także wieczorkiem zabieram się za allegro trzeba w końcu coś zarobić;-)
Hrudzia szkoda że odpuszczasz bo wydaje mi się że miejsce i plan rewelacja:happy: może przemyśl to jeszcze raz przejdź się do PUP oni zawsze tak gadają że ciężko z tymi dotacjami a jak przychodzi co do czego to jednak są. No i ten Zus faktycznie zdaje się przez pierwsze dwa lata działalności to tylko 200zika ja nie namawiam ale na Twoim miejscu chyba bym zaryzykowała:confused2:

Hruda - czy na pierwsze dwa lata dzialalności to koszty ubezpieczeń nie są czasem tylko ok 200 zł? Szkoda, że odpuszczasz, szkoda. Ale to Twój tron :-D

Hrudzia szkoda że odpuszczasz bo wydaje mi się że miejsce i plan rewelacja:happy: może przemyśl to jeszcze raz przejdź się do PUP oni zawsze tak gadają że ciężko z tymi dotacjami a jak przychodzi co do czego to jednak są. No i ten Zus faktycznie zdaje się przez pierwsze dwa lata działalności to tylko 200zika ja nie namawiam ale na Twoim miejscu chyba bym zaryzykowała:confused2:
Oj dziewczyny...nawet nie wiecie jaki mam bol brzucha z tego powodu ze musze odmowic. Ale nie moge ryzykowac az tak skoro kasa nam sie bardzo szybko konczy a J na razie nie ma pracy. A przeciez wiadomo ze trzeba na poczatek dokladac do interesu - okolo 1600. No i zainwestowac 15tys na sprzet :szok:- a skad wziac na to kase i potem na ewentulana rate kredytu...bardzo chce ale czerwona lampka rozsadku mi sie wlacza...moze za jakis czas.Na pewno za jakis czas.:tak:

Nie posiedzę jednak dziś z Wami. Mam do obejrzenia Zagubionych i 2 prace do napisania na weekend i naukę do egzaminu z polityki socjalnej :sorry::-( Troszkę to zaniedbałam:-p:zawstydzona/y:

EDIT: Maciuś dziś dostał buziaka od 3-latki. Był bardzo szczęśliwy:-D:tak::-p

Witam wieczorowo.
Przyszłam z myślą o wklejeniu fotek z dzisiejszego szlajania się po słonecznym dworku, ale oczy mi odmawiają posłuszeństwa-od 15 godziny do 19 uprawiałam biegi przełajowe, bieg krótko i długo dystansowy, prawie, ze sztafetę, kopałam dołki w piaskownicy, robiłam oczywiście babki z piasku, asystowałam wspinaczce po drabinkach, międzyczasie pilnowałam czy gdzieś kupa psia:baffled: nie zaplatałam się w rączce i tym podobne rzeczy które robi sie na spacerze z Damianem:-p jestem padnieta na maksa. Ponadto spotkaliśmy kolegę miesiąc starszego od mojego małego i mój Damian w stosunku do niego to terrorysta :szok::szok::szok: Zaczynam się bać.
Ueee, ja to dostane lepsza kase - 138 zika:-p;-):-D:rofl2::baffled:
:szok::szok::szok::-D:-D:-D:laugh2::laugh2::laugh2:Oj bedzie szalenstwo:rofl2::rofl2:
Ja zaszalałam, kupiłam Młodemu dwie czapeczki i po zwrocie:baffled:
Hrudzia co do biznesu- 'co sie odwlecze to nie uciecze"-powiadaja:sorry: Moze faktycznie obecna sytuacja gospodarcza naszego kraju nie sprzyja zakładaniu własnego interesu. Masz czas na dokładniejsze zapoznanie sie z tą dziedziną, zeby później wystrzelic jak z procy i zacząć zarabiac mega kasiorę:laugh2:

Nie posiedzę jednak dziś z Wami. Mam do obejrzenia Zagubionych i 2 prace do napisania na weekend i naukę do egzaminu z polityki socjalnej :sorry::-( Troszkę to zaniedbałam:-p:zawstydzona/y:

EDIT: Maciuś dziś dostał buziaka od 3-latki. Był bardzo szczęśliwy:-D:tak::-p

O Twoje egzaminy sie nie martwię jesteś zdolna i dasz radę życzę 5 :-)
A to Maciuś podrywacz się zrobił:tak: to po mamusi czy tatusiu???;-)

Hrudzia
to szkoda ze nie wypali :-(ale z drugiej strony Cię rozumiem za duże ryzyko zwłaszcza teraz jak nie wiadomo co z praca J trzeba też patrzeć realnie niemniej jednak ciąglę wierzę że jeszcze skorzystam z gabinety "Hrudzi" oczywiście nazwę już masz Gabinet kosmetyczny HRUDZIA ;-)'

Anetasa hop hop jesteś czy wystawiasz ciuszki na allegro kurcze Wy tak sprzedajecie może ja tez bym spróbowała wystawiasz pojedynczo czy zestawy??? A jak pojedynczo to tak mniej więcej od ilu zaczynasz licytację???

Agulka Monia jak tam dzisiaj dzieciaczki???

reklama
Do góry