reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Ja z tych głupich jestem, co jadą na imieniny,a myją gary gospodyni i podają herbatki.
ja też , ale na szczęście nie u wszystkich:tak:

Witam się dziś pierwsza.

Nie mam pojęcia dlaczego, ale mały znów wstał przed budzikiem:wściekła/y:. Ostatnie m-c budził się po 7, a teraz???????? Czyżby czuł, że ma Maję wyszykować do przedszkola:sorry::sorry::sorry::sorry: Teraz juz wali drzemkę:sorry2:

Wczoraj przyszła elektroniczna niania. Wiem, że troche późno ją kupilismy, ale przyda się wiosna, latem jak będę w ogródku, albo jak będę sie opalała:-D.
Na wyjazd do Ustki też się przyda, bo ostatnio inni tańcowali a jedno z nas czuwało pod drzwiami:cool:

Ostatnia edycja:
reklama
i tak czytam I co lepiej pracowac czy nie ???? kurcze chyba nie ma dobrego rozwiazania:-(
To zależy jakie zarobki mają rodzice. Ja znam taką rodzinkę, gdzie ona pracuje z domu, zarabia coś ok. 8-10 tyś, on pracuje w firmie leasingowej, zarabia 1,5 zł. I zastanawia mnie po co on pracuje:eek::confused: Dzieci z przedszkola wracają ok.17.

EDIT:Cytat z innego forum (nie odnośnie pracy):
"bo u dzieci karmionych piersią nie ma czegoś takiego jak nadwaga.Jęsli przypuścmy 9 miesięczne dziecko waży 12 kg karmione piersią to jest ok,ale jeśli jest karmione butelką to ma już nadwagę.":-D:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
witam!!

wczoraj takie fajne tematy poruszalyscie, a ja poslzam wczesnie spac:wściekła/y::zawstydzona/y:

wiecie co? zakwitl mi brokul w lodowce!! co perawda lezal troche, ale zeby w lodowce mu bylo zle???????:szok:

Ja też czasami mam dość jak widzę co P robi, a raczej czego nie robi. Ale nie będę na niego narzekała, bo jak go poproszę, żeby coś zrobił to nie ma problemu. Jemu po prostu chyba pewne rzeczy nie przeszkadzają i ich nie widzi, a ja ze skóry wychodzę. Dzisiaj jestem cały dzień sama z Oskarkiem i naprawdę mi go brakuje: jak jest to się z małym pobawi, poczyta mu, wygłupia się i ja mam sporo czasu żeby coś porobić.

Jeny, co ja zrobiłam z włosami! Jak tylko popatrzę w lustro, to :no::szok:

otoz to!!! faceci sa przeciez z Marsa! im trzeba wsztystko pokazac, powiedziec, oni nie maja w naturze domyslac sie! musimy to zrozumiec i ppogodzic sie z tym.
dodatkowow dochodzi roznica charakterow.
my mamay bardzo domienne, ale jakos sie dogaduejmy i naprawde moge na palcach od reki policzyc ile razy sie klocilismy podniesionym tonem!

doti, pozwol, ze my ocenimy twoja fryzurke:tak:;-)

Córcia zadowlona z prezentów. W tym roku dostała trzy różne edukacyjne gry, żadnych pierdół no zobaczymy jak brat ( owa) sie postara, ale to niedzielę. Maja miała duzo telefonów z życzeniami również od koleżanek, więc szczęśliwa.

J bardzo duzo pomaga, właściwie robimy wszystko, nie ma u nas czegoś zarezerwowanego tylko dla jeden strony. On równiez pierze, gotuje, sprząta a mi sie zdarza narąbać drzewa, naprawić coś w domu..... itp.... Jak czegos nie zrobię przez jakiś czas to on się za to bierze, np. w tym momencie nie chce mi się wyjąc prania z pralki i powiesić, więc J własnie to robi:-D, bo ja siedzę tu....:tak:;-);-)

ojej, ale Maja miala fajny dzien. pewnie sie czula taka juz dorsola:-D

moj P nie lubi gotowac, zmywac, za niego zawsze takie domowe roboty wykonywalal mama i babcia, wiec nie ma wpojone, ze to do niego tez nalezy. powoli go przyuczam do nowych obowiazkow!:-D

U nas tak samo ale na wieszanie prania mu nie pozwolę raz popełniłam ten błąd nieświadoma że jednak pranie też trzeba umieć powiesić:-D i w efekcie suszarka wyglądała tak jakby rzucał w nią tym praniem a wszystko zawisło tak jak trafił:-D

myslalam, ze tylko moj P tak artystycznie wiesza pranie:sorry2::-D

co do mężów to... ja nic nie mówię bo obawiam się że w naszym małżeństwie to ja jestem bardziej mężczyzną a W kobietą :sorry2:

i tak wychodzi na zero, gorzej jakby byly 2 kobiety, lub 2 facetow:szok::-D

sniegu u nas dzisiaj spadlo tyle, ze az sie boje rano do pracy autem wyruszac. chyba pojde na nogach, zwlaszcza ze mam 5 min drogi :-D

jak w pracy?

. Ja z tych głupich jestem, co jadą na imieniny,a myją gary gospodyni i podają herbatki.

witajw klubie!:-D:-D

EDIT:Cytat z innego forum (nie odnośnie pracy):
"bo u dzieci karmionych piersią nie ma czegoś takiego jak nadwaga.Jęsli przypuścmy 9 miesięczne dziecko waży 12 kg karmione piersią to jest ok,ale jeśli jest karmione butelką to ma już nadwagę.":-D:-D:-D:-D

to Macius nie ma nadwagi, bo byl karmiony piersia:-D:-D:-D:-D

agulka, a Adasia ospa nie dopadla? na kiedy macie termin zabiegu paluszka? wyznaczony juz?

agulka, a Adasia ospa nie dopadla? na kiedy macie termin zabiegu paluszka? wyznaczony juz?
Adasia jak widać, tzn nie widać, zeby dopadła ospa. Lekarz kazał zadzwonić 3 tyg od momentu pokazania się u Mai ospy, a jesli by on miał to wtedy gdy zaczną sie robic strupy. Więc w przyszłym tyg jesli sie nie pojawią dzwonimy:tak: aby sie umówić

wczoraj sobie sciagnelam Mala Moskwe:-) dzis bedzie weiczorem ogladanko!:tak:

w koncu lece po poludniu do tej szkoly HD zeby zapisac Julitke, bo tylko gadam i mi tak schodzi:zawstydzona/y:

oooo, P przyjechal:szok:

reklama
Do góry