reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Heya
U nas ciag dalszy marudzenia moj mozg juz przezarty tymi jekami.
Jesli chodzi o moj numer to jest w moim profilu na naszej.Ewentualny smesek bedzie kosztowal standardowo ile placicie normalnie.
Boshe uciekam bo mnie ktos szarpie za spodnie.Zaraz sobie w lep strzele.

reklama
A u nas śnieg z deszcem zamienił się w śnieg i nieźle ładuje do popołudnia jak tak popada to odpalam z małą sanki:-) i lecimy na góreczką z Mafim oczywiście:tak: My mamy księdza jutro i jeśli nic się nie zmieniło to też wpadnie jak po ogień bo zawsze to tak wygląda:wściekła/y: a co do nerwów na dzieci to ja ostatnio przyjęłam wariant ignorowania złych zachowań inaczej bym ześwirowała z jej marudzeniem wydaje mi się że weszła w etap w którym nas testuje na ile sobie może pozwolić ja naazie wygrywam bo jak zaczyna marudzić i ją ignoruje to po chwili odpuszcza za to M wczoraj popołdniu zadzwonił do mnie i powiedział że ją chyba zaraz rozszarpie bo w kółko mu jęczy:-( z tym że on ma gorzej bo do 15 z małą jest babcia która by nie wytrzymała gdyby wnusia płakała i robi w zwiżku z tym co Tusia chce a potem M przejmuje rozwydżone dziecko i taki efekt.

EDIT2: I taka mi myśl do głowy przyszła, żeby każda z nas miała do jednej dziewczyny numer telefonu. W takich przypadkach jak ten można by wtedy zadziałać
Moj nr ma Nuska i Carioca a ja mam ich numery!

Agulka sto lat sto lat dla Majeczki od e-ciotki ucałuj ją i złóż najserdeczniejsze życzenia:tak:
Dolączam sie do życzonek:-):-):-)

Hruda, a jak zęby? Jak wczorajszy dentysta?
Jest antybiotyk ale lepiej. Zab umiera ( sam) i stad takie bole. Teraz tylko napierd...przy zacisnieciu szczeki. Ale wczoraj u denta o malo nie odlecialam - moja dentystka , na co dzien niebywale delikatna wczoraj dla odmiany tak sie nie cyckala z moim bolem ze prawie nie fiknelam...juz nie mialam czucia w nogach..a na koniec zapytala: To dac znieczulenie?no zesz km...:wściekła/y::eek::szok:

Mój mały Rumburak po wygranej walce z mamą ( mowa o jedzeniu) słodziusieńko śpi; tatus obok na łózku a ja mam chwile przerwy bo robie generalne porzadki i zostałą mi jeszcze łazienka.
No wlasnie...procz zebow Pan Bog zle wymyslil dziadow. My zapier...a oni spia sobie, bo po prostu maja na to ochote. Robia wszystko na co maja ochote. My nie dosc ze staramy sie ogarnac dom, wychowac, pracowac!!! gotowac i zalatwiac biezace sprawy to jeszcze nie zapominmy o ladnym wygladzie w a oni co? w nosie.Oczywiscie maja przeblyski ale wydaje mi sie ze to wylacznie wynika z checi podbudowania samych siebie ze tacy niby mescy ale nic poza tym.
Wybaczcie ze tak pisze ale mam czasem dosc. Jest w nich taki potencjal a oni maja to w noise - lepiej pospac, podlubac przy aucie czy kompie...a dziecko sie samo wychowa, dom sie sam posprzta a czasem pieniadze sie same zarobia km Faceci sa strasznie dodoskonali, niedorobieni...choc to nie zmienia faktu ze nie zwiazalabym sie z kobieta!
A na koniec ci kazdy wyjasni ze oni juz tacy sa i trzeba to km rozumiec...ja tez chcialabym sobie robic co chce i zeby mnie kazdy usprawiedliwial ze taka ulomna jestem..km PS musialm sie wygadac i to nie jest adna aluzja do meza zadnej z was, bynajmniej
wqurwilam sie J a poza tym idzie @

A ja czekam na kolendę. Przez godzinę zrobił 2 rodziny:wściekła/y: chodzi prałat, jak tak dalej pójdzie to nie wiem jak zdążę na podpis do Gniezna.
U nas kledy nie ma i nie bedzie bo my zwykleci z Kosciola jestesmy przeciez tzn z naszej parafi...i dobrze!:-p

A maly dziad z lozeczka wyje od pol godziny, wyje i wyje i wyje...:-:)wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Witam i ja.

Dziś później bo jakos wyrobic sie nie mogę. Adaś wstał prze 6 a już przyzwyczaił mnie do 7:30:wściekła/y:

Maja nie mogła sie już doczekać pójścia do przedszkola.

Wszystkim e-ciociom dziękujemy za życzenia

Torcik zrobiony. Wyszedł duży i ozdobiony jak solenizantka sobie zyczyła żelkami, cukierkami i orzeszkami:tak:

Mój numer mają MAjandra i Justyna:tak:

Jest antybiotyk ale lepiej. Zab umiera ( sam) i stad takie bole. Teraz tylko napierd...przy zacisnieciu szczeki. Ale wczoraj u denta o malo nie odlecialam - moja dentystka , na co dzien niebywale delikatna wczoraj dla odmiany tak sie nie cyckala z moim bolem ze prawie nie fiknelam...juz nie mialam czucia w nogach..a na koniec zapytala: To dac znieczulenie?no zesz km...:wściekła/y::eek::szok:

No wlasnie...procz zebow Pan Bog zle wymyslil dziadow. My zapier...a oni spia sobie, bo po prostu maja na to ochote. Robia wszystko na co maja ochote. My nie dosc ze staramy sie ogarnac dom, wychowac, pracowac!!! gotowac i zalatwiac biezace sprawy to jeszcze nie zapominmy o ladnym wygladzie w a oni co? w nosie.Oczywiscie maja przeblyski ale wydaje mi sie ze to wylacznie wynika z checi podbudowania samych siebie ze tacy niby mescy ale nic poza tym.
Wybaczcie ze tak pisze ale mam czasem dosc. Jest w nich taki potencjal a oni maja to w noise - lepiej pospac, podlubac przy aucie czy kompie...a dziecko sie samo wychowa, dom sie sam posprzta a czasem pieniadze sie same zarobia km Faceci sa strasznie dodoskonali, niedorobieni...choc to nie zmienia faktu ze nie zwiazalabym sie z kobieta!
A na koniec ci kazdy wyjasni ze oni juz tacy sa i trzeba to km rozumiec...ja tez chcialabym sobie robic co chce i zeby mnie kazdy usprawiedliwial ze taka ulomna jestem..km wqurwilam sie J a poza tym idzie @
Kobiety polać jej bo dobrze mówi:tak::tak: A jeszcze zwróć uwagę w mniej lub bardziej delikatny sposób to stwierdzą, ze się czepiasz:szok:
Hrudzia, współczuję ;dość, że ząb to jeszcze facet daje do vivatu.
I widzę, ze Twój J ma identyczne " domowe obowiązki" jak mój M :sorry:

Agulka i my dołączamy sie do życzonek :-):-):-)

A jeszcze zwróć uwagę w mniej lub bardziej delikatny sposób to stwierdzą, ze się czepiasz:szok:
Mój mnie przeprasza i obiecuje poprawę:-D

Agulka, dużo miłości, szczęśliwego dzieciństwa i mnóstwa prezentów dla Mai.

Dziewczyny, ja potraciłam wszystkie Wasze numery, bo mi się telefon psuje. Tzn. na karcie pewnie są, ale tylko czasem je widzę:eek:

Maciuś właśnie porwał pudełko po farbach:sorry2:

A na koniec ci kazdy wyjasni ze oni juz tacy sa i trzeba to km rozumiec...ja tez chcialabym sobie robic co chce i zeby mnie kazdy usprawiedliwial ze taka ulomna jestem..km PS musialm sie wygadac i to nie jest adna aluzja do meza zadnej z was, bynajmniej
wqurwilam sie J a poza tym idzie @

A ja musze sie z tym nie zgodzić bo mój mąż właśnie siedzi z młodym w domku (opieka na dzicko tydzien i wczesniejszy tydzień urlop) ugotuje obiad dla malego i dla nas, posprząta itp :zawstydzona/y: a ja??:confused::-p prowadze zycie " typowego dziada " czyli ja - ja chodzę do pracy;-):-p:-D:-D no za tydzień zmiana ja na tydzień mam urlop i bedę kurą domową, a tak ogólnie to często mi pomaga w domu tak jakos sobie wypracowaliśmy taki system ze skoro oboje pracujemy to musimy razem też dbać o dom i tak juz zostało.

hhhmmm, to chyba chodzilo o gagulca???

oczywiście że tak wczoraj było już późno a zorientowałam się po wyłączeniu kompa i nie chciało mi sie juz go otwierać i tak pomyślałam że w pracy poprawię:zawstydzona/y::-p

Ostatnia edycja:
reklama
Ale ze mnie gapa:zawstydzona/y:
Doti wszystkiego naj naj lepszego. Niech spełanią się wszystkie Twoje marzenia, niech pod Twym serduszkiem szybciutko mały lokator zamieszka a ten który już jest obok Ciebie niech się zdrowo chowa. Dużo zdrówka , szczęścia i miłości oraz oby uśmiech z Twojej twarzy nigdy nie znikał:tak:
no i ja również się dolańczam do życzeń:tak:

Witam i ja! Też o tym myślałam w wtedy gdy wyszła ta afera na NK z Klavell a my nie mogłyśmy się z nią skontaktować ale nie proponowałam takiego rozwiązania bo ja tu stosunkowo nowa jestem:zawstydzona/y: teraz myślę o Atru od której też żadnych wieśc nie mamy a tak zawsze można by było chociaż smsem się skontaktować i zobaczyć czy wszystko gra. U nas dziś paskudna pogoda pada deszcz ze śniegiem więc raczej nici ze spacerku:no: chyba że popołudniu się wypogodzi. Mały siostry chory w nocy dostał gorączki a teraz zaczął wymiotować zamówiła wizyte domową i czeka z biedaczkiem mam tylko nadzieję że to nie nawrót retawirusa bo poprzednim razem wylądowali w szpitalu :-( no i może to nie ładnie zabrzmi ale cieszę się że ogrzniczyłam spotkania z nim z wiadomych powodów bo przynajmniej nie boję się teraz że Tuśka mogła załapać:zawstydzona/y:
Agulka sto lat sto lat dla Majeczki od e-ciotki ucałuj ją i złóż najserdeczniejsze życzenia:tak:
z tymi nr. tel to ja też jestem za ja mam numer od Asi Kc a ona ma mój:tak:(przydal się jak bylimy z Matim na zabiegu)

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA MAJECZKI

A ja czekam na kolendę. Przez godzinę zrobił 2 rodziny:wściekła/y: chodzi prałat, jak tak dalej pójdzie to nie wiem jak zdążę na podpis do Gniezna. Z tymi telefonami to jest dobry pomysł,ja zrozumiałam to dopiero jak wylądowaliśmy w szpitalu i nie miałyście żadnych wieści. Po powrocie nadrobiłam to i Agulka ma mój nr.
Ale napierrrrdala mnie brzuch i plecy. Zjadłam już 2 ibupromy maxy i nie przechodzi. Chyba umrę

Justyna i jak brzuch ból już przeszedł? i nie umieraj kobieto bo będzie nam ciebie tu brakować:-)
u nas wszystko ok tylko komp coraz bardziej szwankuje i niewiem jak dlugo jeszcze pochodzi musi go D zawieźć do serwisu żeby sprawdzili co jest zepsute i wycenili naprawe:eek:oj ciężko to widze bo z kasą ostatnio nie za bardzo jeszcze oplaty nie porobione a jeszcze nam się na zabawy zachcialo iść:wściekła/y:

Do góry