reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Dzien doberek!!!:-)
Wiec pozwole sie spytac i ja...
a po wychowawczym cie zwalniaja czy po prostu konczy ci sie umowa?
Po wychowawczym konczy mi sie umowa za porozumieniem stron!Urlop wupoczynkowy wykorzystany!
Iza widzę że jesteś obeznana w przepisach więc pytam:-pczy po wychowawczym należy mi się kuroniówka???
Nalezy mi sie?

Juz nie wspomne o zasilakch...wiem wiem ze dochod nie moze przekraczac okolo 550 na osobe ale co z dochodem z zagranicy? jak zona w Pl a maz w UK? i maz nie bral zasilkow w UK?
wiem ze juz dawno powinnam to zalatwic ale jakos nie mam do kogo pojsc na konsulatcje a na necie nic nie pisza...:baffled::-(

dzis maz mnie zaprasza do kina na Mala Moskwe ( tzn ja sie sama zaprosilam ale nich juz tak bedzie:baffled::crazy:)...no i obadac u Zlotnika slynna obraczke:baffled:

reklama
Juz nie wspomne o zasilakch...wiem wiem ze dochod nie moze przekraczac okolo 550 na osobe ale co z dochodem z zagranicy? jak zona w Pl a maz w UK? i maz nie bral zasilkow w UK?

dzis maz mnie zaprasza do kina na Mala Moskwe ( tzn ja sie sama zaprosilam ale nich juz tak bedzie:baffled::crazy:)...no i obadac u Zlotnika slynna obraczke:baffled:
od kiedy bo było 504zł na osobę:szok:

Złotnika koniecznie trzeba odwiedzić:tak::tak::tak:

Anetasa mój też wstał i odgarniał śnieg, bo wokół posesji każdy dba o swoje a tu dużo babć chodzi i niechcielibysmy by przez nasz snieg coś im się stało.
Z tym szlafrokiem to prawda małe czuje Twój zapach:tak::tak::tak: ani się waż go prać :-D:-D:-D:-D:-D

Doti
miałaś rację, chyba Adaś musiał odespać poprzednie ciężkie noce, bo wczoraj zasnął jak zawsze a obudził się o 7:40:szok: Chyba podobnie jak u Anety mróz działa na małego pozytywnie:tak::tak::tak:
Dzis o 12 zaczął drzemkę:-D

Iza przyniesie dzis newsy co do zasiłku, bo ja też będę po wychowawczym brała zasiłek

No to super, ża Adaś spał ładnie w nocy. Oskar budzi się między 3 a 4 nad ranem i koniecznie chce na ręce i się przytulić. Nie wiem, co jest, chcę go raczej oduczyć brania na ręce...:eek:
O, właśnie się odudził bo słyszę jak się bawi jakąs grzechotką ;-)

No to super, ża Adaś spał ładnie w nocy. Oskar budzi się między 3 a 4 nad ranem i koniecznie chce na ręce i się przytulić. Nie wiem, co jest, chcę go raczej oduczyć brania na ręce...:eek:
O, właśnie się odudził bo słyszę jak się bawi jakąs grzechotką ;-)
Doti u mnie właśnie było to samo też chciałam ją tego oduczyć ale jak zaczynała płakać to M i tak zrywał się na pomoc córeczce;-) więc z czasem się pogodziłam z tym i jak automat wstawałam brałam ją na ręce i wracałam z nią do łóżka i spaliśmy już w trójkę do rana. M twierdził że ona z tego wyrośnie i żebym się nad nią nie znęcała (podejrzewam że sam wolał się wyspać niż słuchać jej płaczu;-)) może faktycznie ma rację mam nadzieję że jej tak już zostanie i będzie spała w tym swoim łóżeczku już całą noc:-)

U mnie wystarczy że go wezmę na ręce na kilka minut i wraca do łóżeczka swojego. Ale miał dłuuugi czas że się wcale nie budził w nocy, teraz jest rozregulowany po ostatnich tygodniach (zęby, katar, spanie u babci itd)

Wczoraj szalałyście na BB a dziś odpoczywacie:-D a ja bidula muszę sama kwitnąć w pracy;-)
Justynka jak tam Mati zbadała go wczoraj ta Pani doktor bo zameldowałaś się w nocy ale o najważniejszym nie napisałaś.
Co się dzieje z Donkat?Coś jej ostatnio brak mam nadzieję że Julitki nie rozłożyło dokumentnie:no:

reklama
Do góry