reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Witam sie jako pierwsza!
pragne tylko zakominkowac ze u nas w 3miescie jest MINUS 19 stopni!!!!! brrrrr
Zadne spacery nie wchodza w gre:no: chybaze autem:sorry2:

Dajecie maluchom kakao? Z mlekiem 'normalnym' czy modyfikowanym? i czy z kubka czy jeszcze z niekapka?

Pozdrawiam
Niedzwidz Polnocy:-D:-p

Ja drugi Niedźwidź Północny mówię, że ze dwa razy dałam małemu kakao i smakowało, na modefikowanym:tak:

ZIMY, ZIMY, ZIMY ciąg dalszy:-D:-D:-D:-D uwielbiam jak jest duzżżżżżżżo śniegu i tak superowo skrzypi pod nogami.- Nie jestem kierowcą i dlatego tak moge mówić :-D:-D:-D
Jest zimno, pada śnieg, dziecko po porannej przejażdżce sankami( u nas jest troszkę mniej mrozu niż u Hrudy:-) -jakieś -7stopni) a ja popijam poranna kawunię:-) -życie jak w bajce:rofl2:
Przypominam o GŁOSIKACH :tak::tak::tak:
Doti, Carioca widzę ze starania nadal pełna gębą:-D:-D:-D powodzenia i oby ten 2009 rok obfitował w bociany:-D
Idę poczytać

Ten skrzyp pod nogami to muzyka dla moich uszu:-D:-D głosik oddany:tak:

Justyna Monia współczuję dalszego ciągu chorób, najgorsze własnie jak takie maluchy nie potrafią wypluć i wysmarkać, no Adaś wysmarka:tak:

Anetasa ciszę się, że jesteś cała i zdrowa

reklama
Carioca, super, dzięki za propozycję. Czego potrzebujesz żeby dać mi ten miesiąc?
Tylko jak mam mierzyć temperaturę skoro rano zwykle wypadam z łóżka jak bomba bo Oskar już krzyczy? :confused::-D

No witam i ja!U nas temperatura -1 cały czas prószy śnieg iwęc poranny spacerek już mamy za sobą. Popołudniu wybieramy się na sanki bo wreszcie M kupił tylko ma przywieźć je do domu:tak: Ja dziś nie mam weny bo przed chwilą dzwoniła moja kuzynka z Irlandii wiecie ta która jest w ciąży dostała plamień i pojechała tam do szpitala zrobili usg i nie potrafili jej nawet powiedzieć czy płód jest żywy. Do cholery co tam za opieka zdrowotna jest:wściekła/y: my tu narzekamy a tam konowały nawet nie sprawdziły co to za plamienia nie dały żadnych leków i mówią że ma przyjść za 10dni bo albo poroni albo będzie ok:crazy: Szok poprostu szok:szok: Zadzwoniłam do mojeggo gina u którego ona już była w grudniu i też był zszokowany i powiedział że przede wszystkim trzeba stwierdzić czy zarodek jest żywy jeśli tak to nie zwłocznie podać leki na podtrzymanie. W efekcie chyba przyleci w czwartek ale bidula jest poprostu załamana a ja razem z nią:-(

Witam sie jako pierwsza!
pragne tylko zakominkowac ze u nas w 3miescie jest MINUS 19 stopni!!!!! brrrrr
Zadne spacery nie wchodza w gre:no: chybaze autem:sorry2:

Dajecie maluchom kakao? Z mlekiem 'normalnym' czy modyfikowanym? i czy z kubka czy jeszcze z niekapka?

Podałam Igorkowi raz kakao oczywiście na mleku modyfikowanym ale mu nie smakowało więcej nie próbowałam.
U nas temp -3 i mały jest na spacerku z tatusiem a ja kicham prycham katar leci mi z nosa jak z kranu buuuu gdzie ja się tak załatwiłam i co zrobic by nie zarazić małego no i czuję się coraz gorzej a w środę do pracy :-:)baffled:

Carioca na jakim mleku jest Staś??? I czy ma jeszcze skazę? Bo Igor tez miał stwierdzona skazę i przez jakiś czas dostawał bebilon pepti później lekarka kazała powoli wracać do zwykłego bebilonu i było ok a teraz od jakiegoś czasu znowu ma suche plamy na nóżkach i byłam z małym u lekarza i nie wiem od czego to, jedno jest pewne to alergia tylko na co bo od tygodnia jesteśmy znowu na bebilonie pepti a plamy nie znikają i co dziwne raz ich więcej raz mniej ale ciągle są moze to banany albo jaka ......... nie wiem sama bo nic nowego nie dostaje a zreszta plamy są takie same jak kiedys od mleka poczekam może jeszcze zejdą

No witam i ja!U nas temperatura -1 cały czas prószy śnieg iwęc poranny spacerek już mamy za sobą. Popołudniu wybieramy się na sanki bo wreszcie M kupił tylko ma przywieźć je do domu:tak: Ja dziś nie mam weny bo przed chwilą dzwoniła moja kuzynka z Irlandii wiecie ta która jest w ciąży dostała plamień i pojechała tam do szpitala zrobili usg i nie potrafili jej nawet powiedzieć czy płód jest żywy. Do cholery co tam za opieka zdrowotna jest:wściekła/y: my tu narzekamy a tam konowały nawet nie sprawdziły co to za plamienia nie dały żadnych leków i mówią że ma przyjść za 10dni bo albo poroni albo będzie ok:crazy: Szok poprostu szok:szok: Zadzwoniłam do mojeggo gina u którego ona już była w grudniu i też był zszokowany i powiedział że przede wszystkim trzeba stwierdzić czy zarodek jest żywy jeśli tak to nie zwłocznie podać leki na podtrzymanie. W efekcie chyba przyleci w czwartek ale bidula jest poprostu załamana a ja razem z nią:-(

:szok: szok niby narzekamy na naszych lekarzy ale u nas (bynajmniej u mojego lekarza ) to by nie przeszło zeby na plamienia nie reagować :angry: ja jak miałam plamienia to dostawałam specjalne zastrzyki na podtrzymanie nie mówiąc już o tym że byłam przez pół ciązy na duphastonie no i USG koniecznie jak coś się dzieje a tam nawet nie sprawdzili co i jak straszne niech ona tu wraca i zostaje jak ma tylko możliwość. Trzymam kciuki.

Gagulec - zagłosowane. Codziennie mozna czy tylko raz?

Można głosować codziennie;-)
O matko!!:szok::szok::szok: Współczuję kuzynce. Tak już z służbą zdrowia jest a ma być niby jeszcze gorzej (ciekawe czy może:crazy:) Już w radiu trąbią, ze na Dolnym Śląsku przychodnie nie mają podpisanych umów z NFZ i ludzie , którzy pozapisywani byli do specjalistów całują klamki:wściekła/y::wściekła/y: Dość, że czeka się tygodniami, to jeszcze nie wiadomo czy zostanie człowiek przyjęty i jak potraktowany.:angry: Jak mawia teściowa: "to o pomstę do nieba woła"
Agulka, jak Adaś?

Carioca, super, dzięki za propozycję. Czego potrzebujesz żeby dać mi ten miesiąc?
Tylko jak mam mierzyć temperaturę skoro rano zwykle wypadam z łóżka jak bomba bo Oskar już krzyczy? :confused::-D

Doti - jak sie zalogujesz na 28dni, to daj mi cynk ze juz jestes. Wogole to cos mi swita ze pierwszy miesiac jest gratis. Co do tego mierzenia, to tak to mi Stasiu tez nie pozwala na regularnosc, ale daję radę sobie w ten sposób: mam termometr tylko do tych celow microlife, mierzy w 30 sekund, po prostu Stachu musi poczekac, dopiero po pomiarze wstaje z wyrka.
Jako godzine pomiaru ustalilam 7:00, ale rzadko o tej godzinie wstaje. Wiec jesli pomiar jest o 5tej rano - to dodaje 0,2 stopnia (jesli wyszlo 36,60 - to wpisuje 36,80) no i analogicznie jak Stachu da pospać dłużej to odejmuje 0,1 stopnia za każdą godzinę.

Agulka - to na bank ten groszek :(

Nuska - no wiec Stasiowi zaczelam podawac normalne mleko (zamaist Pepti) jakos na koniec lipca - przez miesiac bylo zupelnie cacy, wiec dalam mu kakako wlasnie :) Wysypalo go jak cholera i od tamtej pory przestal tolerowac zwykle mleczko modyfikowane. Wrocilismy na Pepti, ale raz na tydzien daje mu zwykle modyfikowane mleko, powoli mu wprowadzam.
Czy samrujesz mu czymś te nóżki? Np Alantanem Maścią, albo Balneum? Pamietaj zeby nie smarowac kremem ktory ma w skladzie cynk (Zinc) bo on dodatkowo wysusza. A kupy sadzi normalne czy zielone?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry