reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

witajcie kobietki!!!

u nas dzis piekne sloneczko!!

p dzis domu, wiec jak mala wstanie to lecimy do misata pozalatwiac sprawki- jejku, tego zalatwianai to nigdy nie ubedzie????

zaraz wstawiam pranko julitki, to ladnie na dworku przewieje:tak:

Z fasolką kuzynki wszystko ok tylko młot na wyspach uznał termin miesiączki za wyrocznie i przez to napędził jej strachu:wściekła/y: Ale jupi końcówka 5 tygodnia i wszystko ok:tak:Strasznie się cieszę.
A ja się żegnam mam nadzieję że o mnie nie zapomnicie bo nie wiem kiedy będę mogła tu znów zajrzeć w pesymistycznej wersji w następny czwartek.

oj, cie pseudolekarze:crazy:

zagladaj szybciutko i udanego remontu!!:-)

On się wali w główkę i zaczyna płakać. Żebym go wzięła. Jak nie podejdę to bije się coraz mocniej. Majandra co Ty na to? Jesteś oczytana, obeznana to może natknęłaś się na coś takiego? Oczywiście to nie znaczy,że zdanie innych się nie liczy;-)

Tłumaczę,że boli, pokazuję,że ma robić ajka, ja mu robię... Jak pokazuję jego rączką,że boli to się śmieje,bo już jest dobrze,bo mama zwrócila na niego uwagę. Czy jemu czegos brakuje? Przecież poświęcam mu dużo czasu, bawimy się, czytamy. Co tu dużo mowić wszystko robimy razem.

pisalas wczesniej, ze wtedy gdy nie chce spac tak robi, czyli ewidentnie zwraca na siebi uwage. wtedy ty go przytulasz i juz nie kazesz isc spac-niezle sobie wykombinowal:szok:
jesli nie bardzo placze, to nie reaguj, albo staraj sie reagowac z opoznieniem, gdy naprawde sie drze. moze powoli zauwazy ze nie robi to na tobie wrazenia

Właśnie zatestowałam, jest druga kreseczka. Miałam się cieszyć jak dzwoneczek, gdyby nie to ze od razu poleciało mi trochę jasnej krwi. Poleciało i narazie cisza. Ale od kilku dni miałam nudności, a teraz ich już nie czuję.
Pojde dzis na badanie progesteronu, a jutro postaram sie wcisnac do lekarza, zobaczymy.

:tak::tak::tak::tak:suuper!!!

reklama
Carioca, GRATULUJĘ!!!! Super, ale się cieszę! Nic się nie martw, bądź dobrej myśli ale do lekarza biegiem marsz :-)

A kilka dni temu testy ci wychodziły negatywne? Bo ja czekam na @, mam mieć w sobotę i już nie mam nadziei że jestem w ciąży, bo testy (czułe, mają wykrywać po 7 dniach) negatywne. Chmurkowy wyszedł na górze, tylko do tego nie mam wiary. Postanowiłam paskowy zrobić w niedzielę jeśli nie będzie @. Tylko że ja po poronieniu mogę mieć nieregularne cykle.

Carioca gratulacje

My już po spacerku. Noc do najlepszych nie zaliczam. Miał dwie godzinne przerwy w spaniu, wrrrrr i darł się, że chce do Mai o 00:30 i o 05:15.

Teraz śpi w ganku w wózku, bo usnął jak wracaliśmy z zakupów.

Wkurza mnie żona kierownika mojego J:angry::angry::angry::angry: Mówi o J jakby przynajmniej kogos zarżnął a on tylko prawko stracił. Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr A kierownik to mój tata, :happy: hihihih żeby było śmieszniej. Jej słowa: no stało się i teraz trzeba z tym żyć.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Dziękuję dziewczyny, zobaczymy jak bedzie. Niestety krwawienie jest, takie lekkie i ból podbrzusza, ale też i lekkie nudności i ból głowy. Jest termin miesiaczki, wszystko sie moze zdazyc.
Z zeszłej ciąży mam jeszcze dwa duphastony, do jutra wystarczy. Jak Stasio spał to i ja sobie polezalam, dom niech zarasta. Bylam w labolatorium na pobraniu krwi do progesteronu i betaHCG, jutro wyniki. Jesli progesteron jest ok to nawet lekarz nic nie zdziala, wtedy ewentualnie w pon zbadam znowy BetaHCG i jesli nie ma przyrostu to nowy cykl przed nami. A jesli progesteron przymaly, to duphaston dzis biore, jutro najwyzej mi nowe opakowanie przpisze.

Doti - jeszcze test moze Ci nie wykazywać, może Mikołaj Ci drugą kreseczkę przyniesie :) Ale taki prezent to tylko niegrzecznym dziewczynkom :))))

Warszawianki coś dla Was
ARKADIA (WARSZAWA)

Wielki Połów Prezentów w Arkadii

W mikołajkową sobotę w godz. 12. - 18. Arkadia zaprasza wszystkie dzieci wraz z rodzicami do interaktywnej zabawy, połączonej z gwiazdkowym obdarowywaniem. W tym szczególnym dniu dzieci będą miały szansę zamienić się w prezentowych rybaków. W samym sercu Arkadii stanie świąteczny basen pełen cennych upominków, z którego najmłodsi Klienci będą mogli wyławiać atrakcyjne niespodzianki. Do Arkadii zawitają Elfy i Śnieżynki, które będą rozdawały słodycze. Przez cały czas trwania imprezy w Centrum obecny będzie Święty Mikołaj, z którym najmłodsi będą mogli porozmawiać o wymarzonych prezentach. Zarówno dzieci, jak i dorosłych, z pewnością zaciekawią występy teatralne, stworzone specjalnie z myślą o arkadyjskich Mikołajkach. Dodatkowymi atrakcjami dla najmłodszych Klientów będą specjalnie przygotowane gwiazdkowe stanowiska do przyozdabiania bombek, przygotowywania łańcuchów, które mogą stać się miłym podarunkiem dla najbliższych. Hostessy, zaczarowane w Śnieżynki, pomogą dzieciom w zmaganiach plastycznych oraz w przygotowaniu świątecznych ozdób. Pokazy z zakresu Arkadyjskiej Magii w wykonaniu Filipa - uczestnika programu "Mam talent" - przeniosą wszystkich Klientów w świat pełen niezwykłości i czarów. Zabawa zostanie uświetniona tańcem w wykonaniu mistrzów.
miko08_arkadia.jpg

Wkleję linka, może każda znajdzie coś dla siebie http://www.cogdziezaile.pl/index.php?n=1458

Ostatnia edycja:
Carioca gratulacje

My już po spacerku. Noc do najlepszych nie zaliczam. Miał dwie godzinne przerwy w spaniu, wrrrrr i darł się, że chce do Mai o 00:30 i o 05:15.

Teraz śpi w ganku w wózku, bo usnął jak wracaliśmy z zakupów.

Wkurza mnie żona kierownika mojego J:angry::angry::angry::angry: Mówi o J jakby przynajmniej kogos zarżnął a on tylko prawko stracił. Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr A kierownik to mój tata, :happy: hihihih żeby było śmieszniej. Jej słowa: no stało się i teraz trzeba z tym żyć.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

czyli twojka mama, taak?
mamy maja to do siebie ze tak wszystko przezywaja. wy zdajecie sobie sprawe z powagi sytuacji, ale chcielibyscie zeby to wygladalo jak najlagodniej i wkurzajace jest gdy inni tak tragizuja. wiem cos o tym:tak:

gdy P sie zwolnil z tej ang firmy i w miedzyczasie moj brat tez postanowil zmienic prace, to moja mama tak sie martwila i tragizowalla, jakby stracili prace do konca zycia, a ich rodziny przymieraly glodem.

ja na moim zadupiu znalazlam Klub malucha. co prawda w ofercie napisane jest, ze dla maluchow od 2-6 lat, ale proponuja tez pojedyncze zajecia, wiec moze sie julitka zalapie. musze tam podjechac i sie dowiedziec.

hruda, carioca, ile kosztuja te zajecia, na ktore chodzicie ze Staskami?

Carioca normalnie czarna magia dla mnie o czym piszesz. Te testy, wyniki, jakieś lekarstwa,czy witaminy. Jak ja w ciążę zaszłam:-p
:eek::confused2::tak::tak::tak:

czyli twojka mama, taak?
Zona taty to nie zawsze mama:rofl2:
A zajecia zorganizowane kosztuja 150 zl za miesiac czyli 4 spotkania z animatorka po 50 minut. Uwazam ze bardzo drogo.
Ale na szczescie zabawa w ogromnej bawialni bez animatora kosztuje tylko 5 zl za godzine:-)

Wlasnie, Carioca - to kiedy sie umowimy do Edwarda?

Zaraz spadamy do tesciowej na imieniny. Stas wreczy jej kwiatki, taki mini mini bukiecik...a ja mam nadzieje zjem sobie jakiegos ciacha:tak::-D

reklama
czyli twojka mama, taak?

ja na moim zadupiu znalazlam Klub malucha. co prawda w ofercie napisane jest, ze dla maluchow od 2-6 lat, ale proponuja tez pojedyncze zajecia, wiec moze sie julitka zalapie. musze tam podjechac i sie dowiedziec.

Tak mama

Radom nazywasz zadupie, to co ja mam powiedzieć o mojej mieścinie?:-(

Do góry