reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Na chwilkę.
mam teściową w domu więc nie będę zbyt często. Troszkę przeczytałam ale nie potrafię Wam poodpisywac wszystkim :zawstydzona/y:
Klavell - gratuluję wygranej :-) I wszelkich pomysłów prezentowo-adwentowych! i wielojęzycznej Hanifki!!!
MAgnes bierz. Smacznego ;-)

U nas kiepsko. PAweł wygląda fatalnie :no::szok: Wysypkowe kropki się porozlewały, jest cały czerwono-różowy na twarzy a na ciele w czerowno-różowe plamy:baffled: i lekko ma podpuchniętą skóre :-( I swędzi go to.
Jak nie będzie poprawy do popołudnia to pojadę z nim do lekarza jeszcze raz wieczorem...

reklama
Witam
Nie pislam wczoraj bo czasu jakos brak bylo a wieczorem, co mi sie b.rzadko zdarza, zasnelam na kanapie:szok::baffled:
Ale dzis postaram sie odpisac!
Na momento wpadlam bo niedlugo jedziemy:-)
No to super...pewnie juz jestescie w Paris Paris:-) Fabian zlote dziecko - wie jak sie 'zachowac' - wyzdrowial;-):-D

Hey!

Dzisiaj nie mam za dobrego dnia. Jestem zla na M. Malo,ze olal mnie przy wczorajszej kapieli amandy, bo kumpel przyszedl, to od rana cos mnie trafia. Robil sobie wczoraj cos do jedzenia i tak zawalil zlew garami itp,ze miejsca juz nie ma. Zawsze slysze "rano przed praca posprzatam" a oczywiscie rano wstaje i nic nie tkniete. Ale komputer wlaczony i jego filmiki sie sciagaja-na to mial czas. I steeeeeeerta ciuchow, ktore ja piore,prasuje,skladam, a on sie rozbierajac rzuca je gdzies na dole, ma lenia zeby isc na gore i je powiesic do szafy, zero szacunku do mojej pracy. Wiec chlew w zlewie zostawilam, to nie moje, a ciuchu tak jak rzucil, tak je chwycilam i tak samo rzucilam je na gorze. Nie bede juz nic mu prasowac!Jestem zla dzis. Wejde pozniej
Ja dawno tego nie przerabialam bo J daleko a jak i jest to jakis taki za porzadny:eek::-pAle chyba metoda i sposobem trzeba na te "dzieci". Choc wiem ze pozostawiona celowo torebka foliowa w pokoju moze byc przez takiego delikwenta kopana przez caly tydzien - nie pomysli zeby ja podniesc i po prostu wyrzucic do smieci:crazy:
hej kobitki, my dalej na wygananiu ale calkiem przyjemnym:-D:-D babcia zachwycona wnusia i poki co jeszcze sie jej nie znudyilismy;-);-) niestety brak umiejetnosci poslugiwania sie jezykiem niemieckim doprowadza mnie do szalu chociaz mozna sie dogadac czasami i po angielsku. korzystajac z lokalizacji robie zakupy na ebay i wzbogacilismy sie o spacerowke przez ktora wreszcie nie bede wypluwac pluc wchodzac z nia po schodach:-D:-D pozdrawiam was serdecznie i tesknie za wami babony, trzmajcie sie cieplo^, musze konczyc bo NEL JUZ SZALEJE A SIEDZIMY U ZNAJOMYCH::: BUZIAAAKI:rofl:
Odpoczywaj!!!
I ja sie melduje oj mam zaleglosci troche moze dzis nadrobie :-)
Co u nas z nowosci to moje dziecko pierwsze slowa po turecku mowi
Ane - mama
Baba - tata
Bak - patrz i paluszkeim pokazuje
z niemieckich to tylko
Nein - nie
no i polskich duzo zna powtarza
ostatnio sie nauczyla mowic Iwona i uzi no i nazwisko swoje powtarza :-)
Dzis tez kupilama jej ta kuchnie pod choinke hello kitty niestety ze skoczka musialam zrezygnowac i wybrac jedno albo kuchnia albo zebra bo po rozlozeniu mebelkow w pokoju okazalo sie ze nie ma az tyle miejsc aile bym chciala i na wszystko mieujsca nie ma zrezygnowalam ze skoczka bo teraz na kazdym placu zabaw sa bujaczki na sprezynach to na nich sie hani wybuja a kuchnia posluzy na dluzej i moze moje dziecko pasja gotowania sie od mamy zarazi
a teraz soebe siedze hani spi maz na mieszkaniu z robotnikiem bo sobie wymyslil na wszystkie sciany (procz sypialni i hani pokoju) gips no i siedza i gipsuja kiedy wroci nie wiem wiec mam czas dla was :-)
Brawo dla Hanife. Turecki widze jej bardziej przypadl niz niemiecki:-DNie dziwie sie - mnie tez niemiecki jakos nigdy nie 'wchodzil':baffled:
Witam.
Tęskniłyście? Pewnie nie.
U nas wszystko dobrze, a nie było mnie ponieważ coś w kablówce robią i nie było łącza z netem. Pół godziny temu też jeszcze nie było, więc nie jestem pewna czy już naprawili co mieli naprawić.

A co u Was - nie mam pojęcia, może póxniej nadrobię
Agulka - rozchmurz sie:-)Jak testy J?
Dobry wieczór dziewuszki.
W końcu jestem w sieci:-):-D:-D:-D bo od wtorku komp był w naprawie i nie miałam możliwości Was poczytać- nawet w pracy- bo miałam zapiernicz- od poniedziałku idę na przymusowy urlop:-( i musiałam wszystkie dokumenty porządkować.
Stworzyłyście mi niemała lekturę do poczytania:tak::tak: wiec spróbuję choć nadrobić zaległości w czytaniu.:tak::tak:
A czemu przymusowy?Odpoczac po tym zapierniczu? Czyzby w banku pracujesz bo moja przyjaciolka w dobie kryzysu tez nie wie w co rece wlozyc:eek::crazy:
No wreszcie do Was dotarłam dzień był ciężki ale może zacznę od początku. Tuśka noc ładnie przespała ale rano jak wgramoliła się do mnie zauważyłam wysypkę na szyji zdjęłam jej piżamkę a tu całe plecki i brzuszek wysypane:szok: Zjasdłyśmy śniadanko i wte pędy do lekarza nasza doktor rodzinnna przyznała że nie wie i lepiej nas umówic z pediatrą bo gdyby Tuśka nie przeszła już trzydniówki to wyrok byłby jasny wróciłyśmy do domu mała się przespała i poszłyśmy do pediatry. Wszystko było na szczęście umiowone bez kolejki i co się okazało:crazy: skutek uboczny szczepienia przeciw odrze, różyce i śwince:wściekła/y: a pytałam czym to grozi i niby niczym wtedy przynajmniej. Wykąpaliśmy małą w krochmalu i dałam jej wapno mam nadzieję że pomoże bo wygląda jak salamandra plamista:wściekła/y:A pozatym dzień był super bo sprawa z kredytem sie rozwiązała ale o tym napiszę na zamknięty.
Jak dzis Tuska? Lepiej? A z kredytem doczytalam - super!!!!!
U nas kiepsko. PAweł wygląda fatalnie :no::szok: Wysypkowe kropki się porozlewały, jest cały czerwono-różowy na twarzy a na ciele w czerowno-różowe plamy:baffled: i lekko ma podpuchniętą skóre :-( I swędzi go to.
Jak nie będzie poprawy do popołudnia to pojadę z nim do lekarza jeszcze raz wieczorem...
O matko, epidemia plamiasta:crazy::szok: Zycze Pawelkowi powrotu do formy!

A my nie mielismy za fajnej nocy - Stas sie budzil kilka razy i plakal okrutnie, moze za smokiem:baffled:...a dzis ma katar:-( - pierwszy raz w zyciu:szok:. Zadnej teperatury czy gorszego nastroju. Co mu dac?

Ostatnia edycja:
Dużo zdrówka życzę
A u bratowej w końcu byłaś?
dziękuję dzieciaczki uż lepiej się czują:tak:no a u bratowej bylam ale bez dzieci pogadalyśmy ,pobawilam sie z prawie 2 letnią chrześnicą D wypilam herbatkę i musialam wracać do moich lobuziaków:-)A ta chrześniaczka D to jest taka kochana, w styczniu będzie mieć 2 latka a mówi juz pięknie calymi zdaniami. Caly czas się do mnie tuliła i chciala żebym się z ią bawila a i kazala mi raczkować i szukać w jej malutkich zwierzątkach żyrafy a co się okazalo ona nigdy nie miala żyrafki:-Dale ciągle powtarzala ciocia Monia raczkuj i szukaj żyrafy:-D
Na chwilkę.
mam teściową w domu więc nie będę zbyt często. Troszkę przeczytałam ale nie potrafię Wam poodpisywac wszystkim :zawstydzona/y:

oj biedactwo ciekawe skąd ma tą wysypkę może to jest uczulenie na antybiotyk? podajesz mu go jeszcze? jak do wieczora nie zniknie to lepiej jedź z nim do lekarza :tak:

a ja wpadlam tylko po przepis na kryche ciasteczka Justyny:-)kupilam foremki i razem z Olą będziemy piec ciasteczka, Ola jest taka zadowolona że może pomóc mamusi w kuchni że w 5 min posprzątala zabawki i już siedzi w kuchni i co chwile mnie wola że mam przyjść robić ciasteczka:laugh2:

witam!!!

mialam dzis pracowite przedpoludnie!!!: juz posprzatalam, tylko pozniej odkurze, ugotowalalm rosolek na jutro i golabki:rofl2: jakos mnie nalecialo na te golabki, a to moj pierwszy raz:-D i sa pyyyszne, a nwet sie bardzo nie poparzylam ta kapusta:no:

wieczorkiem zmykamy do znjaomych na imieninki.
kupila Andrzejowi koszule, bo tak planowalismy, a jakbym fajnje nie spotkALA, to w zanadrzu jest rezerwowoy pomysl na prezent: flaszka. A. uwaza, ze to najlpeszy prezent dla faceta:-D

wczoraj bylismy w miescie i powioem wam, ze jestem w szoku. wpadlismy na moment do leclerca, nie robilismy wielich zakupow, tylko 2 raklamowki jakich ******* i wyszlo 150zl!!!!jestem zbulwersowana jakie to wsystko jest drogie!!
potem poslzam do apteki i poszlo 165zl:crazy: jedna masc Julitki koszotwala 83zl, czujecie???a i tak nie kupilam wszystkiego, bo nie bylo.:wściekła/y:

od poniedziałku idę na przymusowy urlop:-( i musiałam wszystkie dokumenty porządkować.

zalegly, czy komus przeszkadzasz?

No wreszcie do Was dotarłam dzień był ciężki ale może zacznę od początku. Tuśka noc ładnie przespała ale rano jak wgramoliła się do mnie zauważyłam wysypkę na szyji zdjęłam jej piżamkę a tu całe plecki i brzuszek wysypane:szok: Zjasdłyśmy śniadanko i wte pędy do lekarza nasza doktor rodzinnna przyznała że nie wie i lepiej nas umówic z pediatrą bo gdyby Tuśka nie przeszła już trzydniówki to wyrok byłby jasny wróciłyśmy do domu mała się przespała i poszłyśmy do pediatry. Wszystko było na szczęście umiowone bez kolejki i co się okazało:crazy: skutek uboczny szczepienia przeciw odrze, różyce i śwince:wściekła/y: a pytałam czym to grozi i niby niczym wtedy przynajmniej. Wykąpaliśmy małą w krochmalu i dałam jej wapno mam nadzieję że pomoże bo wygląda jak salamandra plamista:wściekła/y:A pozatym dzień był super bo sprawa z kredytem sie rozwiązała ale o tym napiszę na zamknięty.

lllooojj, ale Tuske dopadlo!!! i to tak pozno po szczepionce? szok!!:szok: miejmy nadzieje, ze szybko minie, zeby jej za bardzo nie swedzialo:-(

a w tabletkach tez moze byc jutro kupie i z chlopem na zmiane bedziemy lykac bo mu tez drga

fajnie musicie wygladac:-D:-D:-D

kolejny biedaczek wysypany!!! pawelek to sie chociaz moze sam podrapac, bo jest starszy:tak::-(

A my nie mielismy za fajnej nocy - Stas sie budzil kilka razy i plakal okrutnie, moze za smokiem:baffled:...a dzis ma katar:-( - pierwszy raz w zyciu:szok:. Zadnej teperatury czy gorszego nastroju. Co mu dac?

psikaj woda morska, smaruj mascia majerankowa, jest te dla dzieci Nasivin ale nie wiem czy skuteczny, rozloz czosnek i wyciagaj glutki z noska:sorry:

wczoraj bylismy w miescie i powioem wam, ze jestem w szoku. wpadlismy na moment do leclerca, nie robilismy wielich zakupow, tylko 2 raklamowki jakich ******* i wyszlo 150zl!!!!jestem zbulwersowana jakie to wsystko jest drogie!!
potem poslzam do apteki i poszlo 165zl:crazy: jedna masc Julitki koszotwala 83zl, czujecie???a i tak nie kupilam wszystkiego, bo nie bylo.:wściekła/y:

Oj czujemy, czujemy...ja tez dzis doslownie poszlam po 3 rzeczy i 100mniej w portfelu - apteka, warzywniak, piekarnia...normalnie szlag mnie trafia.

psikaj woda morska, smaruj mascia majerankowa, jest te dla dzieci Nasivin ale nie wiem czy skuteczny, rozloz czosnek i wyciagaj glutki z noska:sorry:
Tak tez robie. a sciagnie frida wychodzi niezle bo Stas sie przy tym chichra:-DChyba go to gilga:-D Tylko teraz lipa z przyuczaniem zamykania mu usteczek...bo mi sie dziecko udusi:szok: ( przez katar oddycha buzia)

Ja mam lenia - kupilam w garmazu pierogi i surowke...i taka ze mnie wykwintna kucharka:baffled:

skuteczny skuteczny:tak: ja zawsze daję je przed spaniem by łatwiej się oddychało.
Do tego możesz jeszcze na łóżeczku rozwiesić mokrą pieluszkę skropioną kropelką Olbas oil też łatwiej się oddycha.

Wpadłam się przywitać ale dzień dziś mam jakiś do niczego w domu bałagan a mi się nic nie chce. Rano mała grzecznie się bawiła a ja drzemałam na kanapie a jak poszła po 11 spać to ja razem z nią:zawstydzona/y: ale chyba potrzebowałam trochę się przespać bo jakoś mi lepiej. Co Tuśki to wszystko ok tylko ta cholerna wyspypka wygląda to paskudnie:wściekła/y:
Donkat tzw skutki uboczne po szczepionce mogą się ujawnić do dwóch tygodni a u nas będzie tygodnie we wtorek więc niestety Tuśka się załapała:crazy:
Hrudzia zdrówka dla Stasia!

Agulka - rozchmurz sie:-)Jak testy J?
dzieki, ale tak jakoś jestem przybita. Co do testów to J aż tak źle na nich nie wypadł ( zasrany pesymista:tak::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:) dostał świstek, że jest zdolny do jazdy i teraz czekamy na ostateczna decyzję, która przyjdzie pocztą. Czy wystarczy kurs, czy cały egzamin, czy może tylko badania lekarskie.
A w wyjaśnieniu pisemnym musiał napisać czy zrobił ten manewr celowo czy też nie. A on pod wpływem tych wszystkich emocji zapomniał napisać NIE i wyszło, że celowo :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:to zrobił.

Życzę zdrówka wszystkim dzieciom.

J wczoraj przyniósł bony ( 700zł) i wypłata na konto wpłynęła z 600 zł premią , jupi

Ostatnia edycja:
Kurcze Agulka, fajny zastrzyk przed Świętami.

Witam, wybaczcie nie nadrobię zaległości. W zasadzie nie wiem co by tu napisać skoro nie nadrabiam zaległości. Napiszę o sobie - nic mi się nie chce, idę poprasować i idę spać. Jestem mega śpiąca i albo tak chcę byc w ciazy, że aż mam objawy, albo jestem w ciązy. Wolę drugą opcję oczywiscie.

Dobranoc.

reklama
a ja jmam depreche
Szymon jest tak absorbujący ze juz sił mi brak wszelkimi sposobami zwraca na siebie moją uwagę, już dawno taki nieznośny nie był ale to przez to że od środy siedzę i z nim i z Wiki non stop w domku i warczymy na siebie a biedna mała przez tą naszą anginke to na dwór nie wychodzi bo B to śmierdzący leń i mu się nie che
mi już w zasadzie dobrze tylko jakaś słaba jestem ale na szczęście gardło już strasznie nie boli no i hurra mogę już jeśc ze smakiem
no i znów B się nie do końca sprawdził na wysokości zadania, znow się przekonałam że nie mam za bardzo jak na niego liczyc sam z siebie nic nie zrobi wszystko trzeba pokazywac i wymuszac no i z wielką łachą zrobi oj nie takiego chłopa chciałam buuuuuuuuuuu

Do góry