reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

No wreszcie do Was dotarłam dzień był ciężki ale może zacznę od początku. Tuśka noc ładnie przespała ale rano jak wgramoliła się do mnie zauważyłam wysypkę na szyji zdjęłam jej piżamkę a tu całe plecki i brzuszek wysypane:szok: Zjasdłyśmy śniadanko i wte pędy do lekarza nasza doktor rodzinnna przyznała że nie wie i lepiej nas umówic z pediatrą bo gdyby Tuśka nie przeszła już trzydniówki to wyrok byłby jasny wróciłyśmy do domu mała się przespała i poszłyśmy do pediatry. Wszystko było na szczęście umiowone bez kolejki i co się okazało:crazy: skutek uboczny szczepienia przeciw odrze, różyce i śwince:wściekła/y: a pytałam czym to grozi i niby niczym wtedy przynajmniej. Wykąpaliśmy małą w krochmalu i dałam jej wapno mam nadzieję że pomoże bo wygląda jak salamandra plamista:wściekła/y:A pozatym dzień był super bo sprawa z kredytem sie rozwiązała ale o tym napiszę na zamknięty.
Donkat poradnik superniani pożyczyłam od koleżanki która ma czteroletnią córcie i zakupiła go już jakiś czas temu w księgarni.
Agulka jak testy J coś już wiadomo?

reklama
Aha za zdjecie z wakacji hanifka wygrala 5 % rabatu na zakupy w sklepie internetowym my tego nie wykorzystam jeszce sie z nimi ni kontaktowalam ale jakby ktoras chciala cos u nich kupic oddam te 5% KLIKNIJ

Muszę odpisywać na raty, bo nie wiem czy dojdę do końca powieści;-)
Witajcie Kobietki!

.Gagulec jak Ci się udało uspać Damiana bez cyca??
i
Shinead to był chyba jednorazowy wybryk mojego synolka;-) bo nie chce go znowu powtórzyć. Ale padł na klacie u taty, po solidnej kolacji, kąpieli i był wymęczony na maksa- wstał o 12 w południe, latał po parku, po mieszkaniu, chichotał się cały czas i nie dał rady poczekać aż mama wróci z wanny i zasnął :happy: Takze cyc przy usypianiu- rzecz niezbędna nadal:sorry:

no nie moge ale tu dzis pustki
a ja mam do was pytanie :-(
od 3 dni drga mi powieka pierwsz raz chyba i nie wiem od czego to i jak zapobiec miala ktoras cos podobnego

Cześć dziewczyny w końcu piątek nie popisze z wami bo jestem zmeczona i zaraz ide spac
Klavell jeżeli drga Ci powieka to musisz pić magnez
pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Operacja odbywa sie przy znieczuleniu ogolnym a nie jak sie uwaza na nakluwaniu, w bolach, 'na zywca' w kregoslup. Albo druga opcja - z krwi obwodowej.

Mam nadzieje ze bede miala net bo o 11 przybeda panowie z UPC z nowym laczem netowym bo neostradzie powidzialam :no::no::no: - zdziercy:crazy:

Podziwiam :tak:

A co do neostrady a UPC napisz coś więcej ? Bo ja też mam neostradę i też mi się wydaje że dużo biorą

no i choróbsko dotarło też do nas Oli jakoś leci z nosa i świecą jej się oczka a Mati też jakiś niewyraźnyjest a miałam na dziś tyle planów:-(miala przyjechać do mnie koleżanka z liceum z dwoma brzdącami a popołudniu mialam jechać do mojej mamy i przy okazji odwiedzić bratową i chrześnice D no i musialam odwolać spotkanie z koleżanką bo nie chcialabym aby jej dzieci się zaraziły od moich:no:a do mamy to jeszcze zobacze może pojadę najwyżej dzieciaczki zostana z babcią a ja sama polece do bratowej:tak:

Dużo zdrówka życzę
A u bratowej w końcu byłaś?

Monia Fabkowi lepiej wiec jedziemy.

Ale super udanego wypadu życzę a kiedy wyjeżdzacie?

Cześć dziewczyny! Ależ mnie tu dawno nie było. Dość długo musiałam sobie radzić bez internetu, a tak to po prostu nie mam czasu...U mnie wszystko w porządku, Mateuszek rośnie jak na drożdżach, widzę,że jest dużo "starych" stałych bywalczyń a sporo pojawiło się tez nowych. Pozdrowienia dla wszystkich!

Witamy jak miło że wróciłaś bo wróciłaś prawda?????
PIsz koniecznie co U Was no i o jakieś fotki prosimy żebyśmy mogły zobaczyć jak Mati rośnie:-)

jak niunka wstanie(ciekawe kiedy:crazy:) to jedziemy do miasta pozalatwiac sprawki i kupic koledze prezent, bo jutro lecimy na imieniny:-)

I co fajnego kupiliście???

hej kobitki, my dalej na wygananiu ale calkiem przyjemnym:-D:-D babcia zachwycona wnusia i poki co jeszcze sie jej nie znudyilismy;-);-) niestety brak umiejetnosci poslugiwania sie jezykiem niemieckim doprowadza mnie do szalu chociaz mozna sie dogadac czasami i po angielsku. korzystajac z lokalizacji robie zakupy na ebay i wzbogacilismy sie o spacerowke przez ktora wreszcie nie bede wypluwac pluc wchodzac z nia po schodach:-D:-D pozdrawiam was serdecznie i tesknie za wami babony, trzmajcie sie cieplo^, musze konczyc bo NEL JUZ SZALEJE A SIEDZIMY U ZNAJOMYCH::: BUZIAAAKI:rofl:

Witaj Aneczka a "urlopuj" się ile się da. A napisz tylko czy fotelik dotarł??? No i czy jesteś zadowolona?

U nas dziś babciowo-chorobowo.
Przyjechała jedna babcia a druga wyjechała a z obydwiema byliśmy w przychodni i urzędzie dzielnicy.
Paweł dostał meeeega wysypki :szok: :no: Aż się bałąm że to szkarlatyna ale nie, to uczulenie! Najprawdopodomniej na antybiotyk :baffled:
Wywalamy go więc do śmieci i leczymy dalej już tylko lekkie zaczeriwnienie gardła i w środe do kontroli.
Oprócz tego załatwiłam milion rzeczy - zrobiłam fotke, złożyłam wniosek o prawko międzynarodowe i je odebrałam od razu! i chłopakom odebrałam paszporty. Ach! Żeby wszystkie urzędy były takie jak ten to mogłabym załatwiać miliony spraw!

Wierzę kochana wierzę mielismy tak samo Igor miał lekko czerwone gardełko i gorączkę dostał antybiotyk i go wysypało ja oczywiście panika że to szkarlatyna wezwałam lekarza do domu i nic się właściwie nie dowiedziałam bo pani doktor powiedziała że to może byc od antybiotyku a może to trzydniówka a może...... a może........ tyle to ja tez wiedziała i w końcu samo zeszło teraz po czasie wydaje mi się że to była trzydniówka . I wierz tu lekarzom:wściekła/y:
I ja sie melduje oj mam zaleglosci troche moze dzis nadrobie :-)
Co u nas z nowosci to moje dziecko pierwsze slowa po turecku mowi
Ane - mama
Baba - tata
Bak - patrz i paluszkeim pokazuje
z niemieckich to tylko
Nein - nie
no i polskich duzo zna powtarza
ostatnio sie nauczyla mowic Iwona i uzi no i nazwisko swoje powtarza :-)

Ale fajnie ze Hani będzie "wielo -języczna " aż jej zazdroszczę też bym tak chciała ale cos kiepsko u mnie z tym

Dobry wieczór dziewuszki.
W końcu jestem w sieci:-):-D:-D:-D bo od wtorku komp był w naprawie i nie miałam możliwości Was poczytać- nawet w pracy- bo miałam zapiernicz- od poniedziałku idę na przymusowy urlop:-( i musiałam wszystkie dokumenty porządkować.
Stworzyłyście mi niemała lekturę do poczytania:tak::tak: wiec spróbuję choć nadrobić zaległości w czytaniu.:tak::tak:

przymusowy ? A to dlaczego

A musze się Wam pochwalić że sprzedałam Igorka poprzedni fotelik na allegro i bardzo się z tego cieszę :-)
No i najważniejsze Igor ma nowego zęba i to całkiem spory już jest a ja go dopiero dostrzegłam:zawstydzona/y: bo on tak coś nie chętnie daje sobie zaglądać do buźki

reklama
Do góry