reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Hej Dziewczyny:)
Kurcze, dziwnie się zaczynam czuć bez tych wszystkich dolegliwości ciążowych:| Jedynie brzuch mnie boli, ale o tym pisałam wczoraj, a i w nocy jakoś niespokojnie śpię. Od niczego mnie nie 'odrzuciło', a chciałabym żeby odrzuciło od fajek:( Bo -głupie to, wiem-ale jest mi strasznie ciężko je rzucić...
Do lekarza wybiorę sie po raz pierwszy w przyszłym tygodniu, bo w tym to chyba jeszcze za wcześnie.
W ogóle to cały czas mam głupie przeczucia, że coś będzie nie tak..

reklama
Dziendobry. wczoraj wieczorem wyskoczyla mi straszna wysypka na brzuszku i nogach. Strasznie swedziala i piekla.:szok: Tak mnie wczoraj wystraszyli ze moglam chwycic rozyczke ze o 22 pobieglam do szpitala. Okazalo sie ze dostalam uczulenia i to prawdopodobnie na olejek. Dali mi w szpitalu masc i kazali mi odstawic wszystkie leki i olejki. Nie mam zadnych objawow ciazy jak mdlosci moj organizm pokazuje mi wlasnie w taki dziwny sposob ze jestem (a wolalbym miec mdlosci). kamien z serca mi wczoraj spadl. Jestem chyba pechowa mam takie dziwne objawy. (a nie jestem zadnym alergikiem) Ide sie posmarowac bo piecze:zawstydzona/y: A to poczatek ciazy, co to bedzie dalej?

Czesc dziewczyny :)

Co do piersi to juz paranoja sie zaczyna robic. Nie moglam sie wczoraj wytrzec recznikiem bo tak mocno sutki mnie bolaly. Ale w ogole co to za bol byl.... Lekko dotykalam ich materialem mieciutkim, a one doslownie reagowaly jakby to bylo ostrze noza.

Co do chorob itp;) dziewczyny ktore sa pierwszy raz w ciazy, zobacza ( ja juz sie przekonalam) jak czasami panicznie lekarze reaguja kiedy przychodzi do nich kobieta i mowi ze jest cos nie tak (np wysypka), a pozniej dodaje ze jest na poczatku ciazy ;)
Mna od razu zajeli sie porzadniej :p

Lulu , uczulenie powinno szybko zejsc . Mam nadzieje ze sie nie bedziez meczyc. A jesli moglabym wybierac pomiedzy mdlosciami a wysypka to chyba bym jednak wysypke wybrala :p
Inez, ja nie pale wiec nie bede nic radzic. Ale jesli chodzi o inne uzywki, to sobie tez musze tlumaczyc, nic mnie nie odrzuca. No chyba ze to jest ranek ;)
W ogole ja sie martwie bo na swieta mialam miedzynarodowa impreze ;)
I byl alkohol..A przeciez to byl sam poczatek...e tam..nie ma co sie przejmowac...
Pozniej postaram sie znalezc kilka okropnyc linkow z info na temat skutkow palenia w ciazy to moze troszke pomoze ;)

Jutro ide do gina. Jestem ciekawa co tam zastane u siebie w brzuchu.
Rozbieznosc pomiedzy ostatnim usg, a terminem z ostatniej miesiaczki jest dosc duza.
W ogole wieczorami moj brzuszek zaczyna sie robic pekaty i to nie przez czynniki typu wzdecia itp..Wiem , bo znam moj organizm;)
W ogole taka jakas pekata sie zrobilam wszedzie ;)
A sie rozpisalam ;)
Co do lekow, to ja biore witaminy, ktore mozna brac na poczatku. Zawieraja folik, wiec jest ok. Chyba sie nazywaja Pregnacare. Kupione w anglii. Nie wiem czy dobre czy nie, ale mam sumienie zaspokojone, ze cos biore.
W ogole, nas juz jest tutaj 16 :) fajnie :)

a czy Melek sie trzyma? jak bedziesz to napisz cos, bede czekac;)

Witam Dziewczyny!
Sporo ostatnio piszecie o dolegliwościach ciążowych więc też dorzucę moje trzy grosze :cool2: !
Nie mam porannych mdłości, chociaż ostatnio zdarza się kiepskie samopoczucie wieczorem a w zasadzie od poludnia. Wczoraj aż nakrzyczałam wieczorem na mojego Misia bo czułam się tak jakbym miała zasłabnąć od tego jak mi było niedobrze. Ciekawe czy to oznaka zbliżających się porannych niedogodności???
Poza tym to nadal czasami pobolewa mnie brzuch ale kontroluje czy nie ma jakiegoś plamienia i na szczęście nic takiego się nie dzieje.
Do lekarza idę 29 stycznia więc wtedy się wszystko potwierdzi.
Ale jeszcze słówko o pracy. Moja szefowa chyba cos podejrzewa bo juz nie wychodzę na papieroska (w pracy jeszcze nie zasłużyli żeby poznać radosną nowinę!). Ale generalnie to ma straszne fochy i jest nie do zniesienia i tak naprawdę zastanawiam się jak długo wytrzymam w pracy. Przecież stres teraz jest nie wskazany! Dzidziunia jest najważniejsza!
Pozdrawiam Was serdecznie

Hanulka, u mnie w pracy chyba tez cos podejrzewaja bo od wczoraj juz nie 'fajczę':) Choc przyznam, ze po 1 dziennie jeszcze popalam...
Ja bardzo sie martwię moimi bólami brzucha, jedni mowia ze to normalne, inni strasza ze cos jest nie tak.. Odpowiedz da mi pewnie dopiero lekarz.
A jak jest u Was? Nie odczuwacie bólu takiego jak przed albo w trakcie @?? Bo ja niestety juz drugi tydzien..A najbardziej wtedy, gdy dłużej stoje albo gwaltownie wstanę..

Witaj Majandra:)
Widzę, że miałaś takie same bóle jak ja. Czy długo u Ciebie trwały?
Pozdrawiam i życzę dużo zdrówka, bo teraz jest ono najważniejsze

reklama
Do góry