reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Witam, wedlug moich obliczen to wychodzi koncowka sierpnia,ale wg badania usg ok.10 wrzesnia. Zrobilam badanie przezpochwowe 5 stycznia,bo martwily mnie bole w podbrzuszu i lekarz powiedzial 3-4 tydzien. A bole spowodowane po prostu ciaza i prawdopodobnie zapaleniem przydatkow,ktore sie samo zagoilo.
Teraz jestem przeziebiona i bardzo zle sie z tym czuje,bo nie moge przeciez zadnych lekarstw brac. W niedziele wzielam ibuprom, bo glowa mnie strasznie bolala, czym sie teraz martwie,choc na ulotce napisane,ze w III trymestrze nie mozna brac.
Kupil mi maz wczoraj Alliofil (czosnek w tabletkach) i rutinoscorbin i nie wiem czy moge brac ten rutinoscorbin:confused:. Do ginekologa ide 22.01,wiec nie chce zwlekac z leczeniem tego przeziebienia.

Ja mam taki lek - czosnek w tabletkach (nie pamiętam jak się nazywa) - i na ulotce było napisane w przeciwskazaniach, żeby nie brac w ciązy. Nie chodzi o czosnek, tylko pewnie o jakieś pozostałe składniki, więc może ten Twój jest ok - ale przeczytaj ulotkę.
Rutinoscorbin to raczej jest ok, ja biorę profilaktycznie Rutinaceę - to mi lekarz powiedziała, że ją można brać.

reklama
Majandra, nie martw się, fasolce na pewno sie nic nie stanie :)
Lulu, a co u Ciebie? Jak walczysz z własnymi słabościami?;-) Bo u mnie różnie.

Cześć wszystkim
Tolka - moja gin nie przepisała mi witamin bo na nie nie trzeba recepty tylko powiedziała że mam sobie przywieźć z Polski i brać jak mi przejdą mdłości ale z tego co wiem to można je już brać jak się planuje ciąże.
Tutaj proponowała mi też kupno Pregnacare ale przeczytałąm gdzieś że te polskie są o wiele lepsze bo mają więcej tych suplementów.
Byłam prywatnie na pierwszej wyzycie ale postanowiłam że zapisze sie do normalnej przychodni w szpitalu położniczym a prywatnie sobie pójde tylko na usg
Harsharani - nie wiem jak jest w anglii ale myślę że podobnie jak tytaj więc może zajrzyj na stronę Gazeta.ie :: Twoja ci

o kurcze nie umiem wstawic linka i zjadlo mi pol posta:szok:
poza tym musze wam powiedziec ze strasznie dzisiaj jestem zakrecona bo rano obudzil mnie telefon z propozycja pracy - naprawde super pracy na ktorej mi zalezy i co ja teraz zrobie:/

pozdrowiam goraco

Blimka..ja jestem w podobnej sytuacji z praca... I troszke mnie dol przez to lapie..W ogole nie wiem jak ja powiem szefowej o ciazy...kurcze..szefowa to jeszcze spoko..Ale moja mama? Ona jest strasznie konserwatywna..A ja nawet slubu nie mam...

a ja od 3 dni mam nowego kierownika i jak ja mu powiem, że jestem w ciąży?, nie wiem sama bo moja kumela z pokoju też jest w ciaży już 18 tydzień, chłop sobie pomyśli że to sabotaż czy co

a ja od 3 dni mam nowego kierownika i jak ja mu powiem, że jestem w ciąży?, nie wiem sama bo moja kumela z pokoju też jest w ciaży już 18 tydzień, chłop sobie pomyśli że to sabotaż czy co

reklama

Do góry