Witam, wedlug moich obliczen to wychodzi koncowka sierpnia,ale wg badania usg ok.10 wrzesnia. Zrobilam badanie przezpochwowe 5 stycznia,bo martwily mnie bole w podbrzuszu i lekarz powiedzial 3-4 tydzien. A bole spowodowane po prostu ciaza i prawdopodobnie zapaleniem przydatkow,ktore sie samo zagoilo.
Teraz jestem przeziebiona i bardzo zle sie z tym czuje,bo nie moge przeciez zadnych lekarstw brac. W niedziele wzielam ibuprom, bo glowa mnie strasznie bolala, czym sie teraz martwie,choc na ulotce napisane,ze w III trymestrze nie mozna brac.
Kupil mi maz wczoraj Alliofil (czosnek w tabletkach) i rutinoscorbin i nie wiem czy moge brac ten rutinoscorbin. Do ginekologa ide 22.01,wiec nie chce zwlekac z leczeniem tego przeziebienia.
Ja mam taki lek - czosnek w tabletkach (nie pamiętam jak się nazywa) - i na ulotce było napisane w przeciwskazaniach, żeby nie brac w ciązy. Nie chodzi o czosnek, tylko pewnie o jakieś pozostałe składniki, więc może ten Twój jest ok - ale przeczytaj ulotkę.
Rutinoscorbin to raczej jest ok, ja biorę profilaktycznie Rutinaceę - to mi lekarz powiedziała, że ją można brać.