reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

jak nie ufacie gotowym mieszanką to proponuje tak na oko mąkę żytnią zmiesa z odrobiną pszennej dodac jakies płatki owsiane słonecznik sezam itp no i zaczyn drożdzowy i będzie chleb no i nie zapomnijcie posolic

reklama
donkat pisze:
ja zdaje sobie sprawe, ze daleko nie zajde tym sposobem, ale to jest jedyny sposob na jaki jestem traz gotowa i po prostu licze, ze albo ja zwycieze, albo malej sie znudzi placz.
o ucinaniu koncowki smoka slyszallam jzu kiedys i dzis to zastosowalam przy drzemce, ale julitka jak sie zorientowala, to zaczela go ogladac na wszystkie strony i sie wkurzyla i zaczela jescze bardziej plakac:szok:
ja mysle, ze latwiej jest, gdy dziecko wiecej rozumie i metoda przekonywania go mozna wiecej zdzialac.
ogoladala moja tesciowa audycje o tym temacie i wypowiadali sie znawcy dzieci(jakie slowo) ze metoda radykalna nie ejst dobra, bo dziecko nie rozumie dalczego nagle nie ma jego przyjaciela, ktory byl z nim zawsze. ja jestem za tlumaczeniem

To może poczekaj? Aż Ty będziesz gotowa i ona będzie więcej rozumiała?

Ostatnia edycja:
Co do smoczków, jak i nocniczków, to mama tez musi byc gotowa. Jesli się łamie, nie ma w sobie pewności ze sie powiedzie, to gorzej to idzie a dziecko wyczuwa tę niepewność.

Ja próbuję nocniczkować ze Stasiem, zaskakująco dobrze mu idzie (nocnik z pozytywką to strzał w dziesiątkę), więc nie będe teraz mu tez zabierac smoczka. Zreszta ma tylko do zasypiania, jak idę go okryć to mu zabieram. Więc może 30 minut dziennie.

Nosi mnie kulinarnie, chyba pierdyknę chlebek.

Edit: nie pierdykne, bo ciasto rośnie 12 godzin... No to se przygotuję ciasto i zaczyn na przyszłość.

Ostatnia edycja:
Co do smoczków, jak i nocniczków, to mama tez musi byc gotowa. Jesli się łamie, nie ma w sobie pewności ze sie powiedzie, to gorzej to idzie a dziecko wyczuwa tę niepewność.

Ja próbuję nocniczkować ze Stasiem, zaskakująco dobrze mu idzie (nocnik z pozytywką to strzał w dziesiątkę), więc nie będe teraz mu tez zabierac smoczka. Zreszta ma tylko do zasypiania, jak idę go okryć to mu zabieram. Więc może 30 minut dziennie.

.

ja na razie wlasnie wyprobuwuje swoje sily i zdecydowanie.

i w nocy stasiek jak sie obudzi to nie chce smoczka? bo julitka szuka i znow wklada do pyszczka.

reklama
Do góry