reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Cześć dziewczyny ja też wyjątkowo padam na pysk bolą mnie wszystkie mięśnie ze stresu oczywiście
dokładniej napisałam na zamkniętym
co do jogrtu carioca (chyba:sorry2:) napisała co i jak dodam tylko że dużym ułatwieniem jest jogurtownica a zamiast dodawać jogurt można dać np lakcid
Monia powodzenia jutro będę trzymała kciuki ;-)
Atru życzę zdrowia
co do smoczka to Zuzka nie ma ani nigdy nie miała właśnie z tych powodów o których pisała Hruda
Klavell bardzo ładne tapety ale mi byłoby trudno zasnąć w takiej sypialni ;-)
Carioca powodzenia z testowaniem pamiętam że ja na początku też miałam bardzo niewyraźną kreskę

Ja tylko na momencik wpadłam, ale Luandzia mnie zaciekawiła - jogurt mozna zrobic na dowolnym probiotyku? Np Dicoflorze? O jogurtownicy nie slyszalam, natomiast łamie się nad zakupem piekarnika do chleba, w TV moulinexu fajny reklamują.

reklama
witam Was wieczorkiem! Amanda juz 7 dzien z rzedy wypluwa jedzenie, zalezy od jej humoru co zje a czego nie. Normalnie urwanie glowy. Poza tym ochlodzilo sie troche, a nam sieolej skonczyl brrrrrrr trzeba zatankowac. Milego wieczorku!

Carioca trzyma kciuki za drugą kreseczkę na teście

Moniu za Was też trzymam kciuki

klavell
widzę że wykańczanie wnętrz idzie pełną parą super już coraz bliżej do zamieszkania w nowym mieszkanku.

Luandzia
ale mnie zaciekawiłaś tą "jogurtownicą " :confused: a co to takiego ? Gdzie to kupić i czy warto? Często używasz?

Ale najbardziej wqurwia mnie ta cala kompania koncernow nastawionych oczywiscie wylacznie na zysk a nie dobro konsumenta i te ich slogany: ze cos jest mega zdrowe:baffled::wściekła/y:: ze sok z kartoniku to samo zdrowie, ze nutlella to tez samo zdrowie bo ma magnez i wapn, i te danonki itp... ilez osob sie na to najzwyczajniej nabiera.

A ja wrocilam nie dawno dopiero do domu, uffff Bylismy wczoraj u dziadkow a dzis wlasnie na rozmowie z logopeda. Jest podejrzenie ze Stas ma za krotkie wizadelko stad problemy z mowieniem. Poza tym oddycha przez buzie ( nawyk od smoczka) i nie ma zartow: musze odzwyczajac Staska od smoka, poprawiac mu buzie zeby zamykal, nawet w nocy wstawac:szok::no: Ale co najwazniejsze musze isc do laryngologa sparwdzic czy przypadkiem Stachu nie ma niedrosnych drog oddechowych itd.Oj niezla przeprawa...:baffled::-(

Dziwne przecież jak dziecko ma smoka w buźce to musi oddychać przez nosek bo buzie ma "zatkaną " smokiem. Oczywiście nie podważam tu opinii fachowca i skoro mówi że to od smoka to pewnie ma racje. Powiem ci szczerze że sama dzisiaj stałam nad łóżeczkiem i patrzyłam jak oddycha młody i w sumie jak wypluł smoka to miał zamkniętą buźkę a podczas zabawy to nie wiem będę obserwowała jutro bo troszke mnie przestraszyłaś.
Tak czy inaczej trzymam kciuki za Staśka żeby oduczanie od smoka poszło gładko.

Uffffffffffffffff necik jest. Wcoraj przez te sniegi to ani netu, ani prądu, ani telewizji. Jak w starożytności, hihihihih

Witam się dzis pierwsza. Za oknem znów pada. Adaś ostatnio ładnie spi, od 19:30 do 6:50 i jedna pobudka o 04:45 na mleczko. Wieczorem juz przd snem nie pije.
Oki idę poczytać i zupe nastawić, i napalic w piecu, by później mnieć więcej czasu na BB.

Donkat ZK to Zakład Karny

Ostatnia edycja:
ja przeżyłam ciężką noc
miałam gorączkę bóle reumatyczne i dreszcze Szymek też cały rozpalony a na dodatek Wiki dalej zafundowałą mi w nocy takiego kupala że fuj B też wrócił chory z pracy czyli jednym słowem mały szpital a najgorsze że muszę iś do pracy nie ma lekko
Justynka ja też nie umiem pożyczac kasy zawsze to B robi wiem jak się czujesz
idę się zbierac do pracy ale najpierw musze zajrzec małje w pieluchę bo tak gruchła że pewnie tam jakis odpad toksyczny jest ;)

Dziś już nawet moja wyobraźnia nie zauważyła kreseczki :baffled: Ale nie tracę nadziei, przytestuję za kilka dni :-) Na Stasia test mi wyszedł dopiero 13 dnia po owulacji, a też wcześniej testowałam jak szalona.

No to zaciskam kciuki i czekam :tak:

U mnie kiepsko - chłopcy ok ale ja mam gorączkę i cała połamana jestem. Chyba muszę wezwać pomoc bo słaba jestem taka że jak tylko dłużej stoję lub siedzę to mi się robi niedobrze i gorąco i :baffled:

reklama
Dzien dobry
Asia, Tygrysek - zdrowka zycze...a pomoc przydalabym Wam sie jak nic! Ale kobieta "słaba" pleć przeciez;-):szok::baffled: - muis sobie dac rade!
Majandra - Stas tez skmoka tylko potrzebowal przy uspypianiu - wieczorem i jak sie przebudzal w nocy:sorry2:

A ja mialam tez nie za wesola noc bo Stas obudzil sie o 4.40 ( dawno sie nie przebudzal) i czego mu bylo trzeba? Smoczka...i tak bidulek kwilil blisko godzine az sie zanosil, zasmarklam i caly spuchl. Podchodzilam do niego, przytulalam...ale nie dalam dydka choc prawie z nim plakalam:-(
A teraz jak nowo narodzony - biega po domu cos tam gadajac do siebie.

Dobra lece, bo dzis z Carioca i Staskami jestesmy umowione w Centrum Edward na zajecia! Moze beda nowe fotki:sorry2::rofl2:

Do góry