reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Ach... i mieliśmy wyjechać aleeee... nie wyjeżdżamy :baffled:
Z jednej strony się cieszę, z drugiej mi smutno. Zostajemy bo mój A naprawdopodobniej w sobotę wyjeżdża. Znaczy trzeba się cieszyć bo dostał fajną pracę ( i to szybko bo zaczął szukać tydzień temu). I smucić bo marne są szanse na wspólne swięta w domu
Gratuluje mezowi fajnej pracy...choc nieciekawe sa swiata osobno:-( ale i tak nadrobicie zapewne wspolnymi wycieczkami :-).
Witajcie BBonki kochane
wpadam, żeby się przywitać i oznajmić, że u nas wszystko ok:-) nie wiem czy wczesniej wspominałam, mój synuś od jakichś 2 tyg. coraz sprawniej drepta:tak::-D w sumie to on nie chodzi tylko biega:szok: i nie sposób za nim nadążyć. Ma jeszcze problemy z równowagą i chyba..odwagą:-D ale ogólnie całkiem sprawnie sobie radzi, choć nadal najpewniej czuje się raczkując. Dzisiaj wybrałam się do Niemiec i zakupiłam Olafkowi kombinezon, kilka cudnych bodziaków ze Snoopym w roli głównej oraz buciki na zimę.
Jestem trochę smutna, bo mój kochany starszy braciszek, a zarazem najlepszy przyjaciel wyjechał do Gdańska.. chyba na stałe:-( Zawsze nosił się z zamiarem, że w końcu wyjedzie z tej dziury ale nie sądziłam, że aż tak daleko. Pocieszam się faktem, że w końcu będę miała rodzinke nad morzem;-) Dla nas południowo-zachodowców morze to prawdziwy rarytas:-D
Przepraszam, że nie odpisuję ale nie jestem w stanie nadrobić zaległości. Pozdrawiam Was wszystkie i Wasze maluchy i życzę duużo zdrówka i uśmiechu.
Atru-ziomalko kochana dziękuję za pozdrowienia:-)
Gabids-dziękuję za miłe słowa:tak:
Brawo dla Olafka...i jak bedziesz w odwiedzianch u brata zapraszam na kawke!
ZDALAM ZA 1 RAZEM :-D !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Dzieki za kciuki dziewczyny!Ide pic :-D
Juuupi!!!! Brawo Brawo Brawo!!!!!!!!
hrudzia, co postanowilas ze zlobkiem? znalazlas jescze cos innego?
Na razie ta kwestia pozostaje jakby w zawieszeniu. Boimy sie, tak we dwojke, z J na raz szukac pracy ale jesli bedzie trzeba zaryzykyjemy. Na razie on przybywa do PL i oragnizuje sie. Jak juz cos ruszy ja rozejrze sie za praca. Poki co jestem w fazie pisania swojego cv i szukania tych wszystkich dyplomow...:szok::baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
ZDALAM ZA 1 RAZEM :-D !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Dzieki za kciuki dziewczyny!Ide pic :-D
GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!! :laugh2::laugh2::laugh2: No to dziś dzień świętowania ;-)
Witajcie BBonki kochane
wpadam, żeby się przywitać i oznajmić, że u nas wszystko ok:-) nie wiem czy wczesniej wspominałam, mój synuś od jakichś 2 tyg. coraz sprawniej drepta:tak::-D w sumie to on nie chodzi tylko biega:szok: i nie sposób za nim nadążyć. Ma jeszcze problemy z równowagą i chyba..odwagą:-D ale ogólnie całkiem sprawnie sobie radzi, choć nadal najpewniej czuje się raczkując. Dzisiaj wybrałam się do Niemiec i zakupiłam Olafkowi kombinezon, kilka cudnych bodziaków ze Snoopym w roli głównej oraz buciki na zimę.
Jestem trochę smutna, bo mój kochany starszy braciszek, a zarazem najlepszy przyjaciel wyjechał do Gdańska.. chyba na stałe:-( Zawsze nosił się z zamiarem, że w końcu wyjedzie z tej dziury ale nie sądziłam, że aż tak daleko. Pocieszam się faktem, że w końcu będę miała rodzinke nad morzem;-) Dla nas południowo-zachodowców morze to prawdziwy rarytas:-D
Przepraszam, że nie odpisuję ale nie jestem w stanie nadrobić zaległości. Pozdrawiam Was wszystkie i Wasze maluchy i życzę duużo zdrówka i uśmiechu.
Atru-ziomalko kochana dziękuję za pozdrowienia:-)
Gabids-dziękuję za miłe słowa:tak:

Witaj! Kopę lat!!! Gratulacje dla Olafka!!!!
Przeprowadzka do Gdańska - wielkie przedsięwzięcie... i dalekie.

Hruda - ja to nie wiem już jak się cv pisze :confused:

LARCIA, SUPER!!!! GRATULACJE! :-)
Tylko uważaj z tym piciem ;-)

Cześć Shinead, dawno Cię nie było. Gratulacje dla Olafka.

Hruda, a Ty masz też jakieś studia kosmetyczne czy tylko te kursy? Bo zastanawiam się co zwykle kosmetyczki powinny mieć pokończone. Tak szeptem mówiąc i na uszko to kiedyś za sto lat może chciałabym się tym zająć; tylko nie wiem jak bym się musiała wyuczyć.

Donkat, to ja się wynurzyłam, a Ciebie już chyba nie ma. Młody już śpi, on jest jak szwajcarski zegarek: 19:00 kąpiel, 19:30 spanko :-), 6:00 pobudka :-(

LARCIA, SUPER!!!! GRATULACJE! :-)
Tylko uważaj z tym piciem ;-)

Cześć Shinead, dawno Cię nie było. Gratulacje dla Olafka.

Hruda, a Ty masz też jakieś studia kosmetyczne czy tylko te kursy? Bo zastanawiam się co zwykle kosmetyczki powinny mieć pokończone. Tak szeptem mówiąc i na uszko to kiedyś za sto lat może chciałabym się tym zająć; tylko nie wiem jak bym się musiała wyuczyć.

Donkat, to ja się wynurzyłam, a Ciebie już chyba nie ma. Młody już śpi, on jest jak szwajcarski zegarek: 19:00 kąpiel, 19:30 spanko :-), 6:00 pobudka :-(
Hehe moj tez jak szwajcarski. I nawet godziny sie zgadzaja...choc z porankami bywa roznie. Czasem nawet 7.30.:szok::-)
A co do studiow: ukonczylam 2letnie studium kosmetyczne w Gdansku - to podstawa. Oraz kilka kursow min. masazu ajurweda, drenazu limfatycznego Piotra Sczotki, zluszczan naskorka, Masazy relaksacyjnych, Aromaterpii, Masazy Aromaterapeutycznych itp
Obecnie istnieja juz studia licencjackie na kierunku kosmetologia a takze mozliwosc uzupelniajacych studiow magisterskich na kierunku zdrowie publiczne lub kosmetologia. Ale z ta mgr kosmetologii w Polsce wciaz sa jakies zawirowania. Z doswiadczen i obserwacji polecam szkole Anieli Goc w Poznaniu.

Witam
Shinead gratulacje dla małego piechura ;-)

Doti super pomysł mnie też podobałby się taki zawód oczywiście tylko teoretycznie bo jestem całkowici pozbawiona zdolności manualnych więc to zdecydowanie nie dla mnie

Larcia gratulacje !!!

ale mnie wkurzają z tym stażem a konkretnie chodzi o umowę kierownik powiedział że mam podpisać i podać wszystkie dane co też uczyniłam a dzisiaj dzwoni jakaś pani że nie wiedzą jaki mam pesel i datę urodzenia a że akurat nie było mnie w domu to oddzwoniłam i odebrała jakaś inna pani która była bardzo zdziwiona że chcą ze mną podpisać umowę bo podobno mają taką zasadę że robią to po jakimś czasie (po okresie próbnym) a mnie mówiąc szczerze ta umowa do niczego nie jest potrzebna powiedziałbym nawet że dla mnie lepiej by było nic nie podpisywać bo i tak kasy nie będą mi za to płacić a ubezpieczenie nie jest mi potrzebne bo mam z pracy W

Hruda, dzięki za wyczrepujące informacje. Na Ciebie to zawsze można liczyć :-) Luandzia, a Ty mnie zaskoczyłaś: trzeba mieć zdolności manulane?
Pomysł pewnie fajny, tylko trzeba sporo zainwestować, a teraz nie ma szans nawet iść na studia.:-(

Luandzia, no to ktoś ma tam niezły bajzelek w tej instytucji...

reklama
Do góry