reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Doti - a dla nas miła zmiana, masz dla nas czas :) U nas nie wieje, ale pogoda pod psem, siąpi i siąpi. Też nigdzie nie wychodzimy na spacer, ale jak Stas bedzie spal to ja wyskocze sobie pare spraw pozalatwiac.

A ja ide na allegro, kupić jakiś ciepły śpiworek dla Stasia, bo jemu kołdra służy do spania na niej, a nie do przykrycia :crazy: Ma śpiworek, ale taki lekki.

Carioca, widzisz jaka ze mnie koleżanka, niby mam czas, a cały dzień mnie nie było bo pojechałam do mamy, myłam auto i takie tam :sorry2::zawstydzona/y: A nawet to nie jest usprawiedliwienie bo zabrałam kompa i też mam u rodziców neta. Zresztą teraz też jestem u mamy bo mamy tu babskie spotkanko i będę tu spała - Oskarek już tu kima w swoim łóżeczku, a mąż do pracy na nockę. Może młodego rano opylę dziadkom i się wyśpie?

U nas tak wiało, że niedaleko drzewo się przewróciło na autobus, są jacyś ranni ludzie. A ja zaparkowałam auto (mądrze bardzo) pod drzewem (akurat było tyyle miejsca, a nigdy go nie ma ;-)) i chwilę potem przyszedł sąsiad, żeby przeparkować bo to drzewo zaraz runie. :baffled: Jutro jak wrócę do domu to go pewnie nie będzie.

Agulka, po Twojej historii to chyba wyniosę komodę z pokoju Oskara...

reklama
Witam się i ja.

Nie wiem co pisać, więc idę na kolację. Ale Was przeczytałam.

Hrudzia Widzę, ale nie słyszę piosenki, bo wykasowałam program. W końcu od ponad m-ca po weekendzie komp idzie do serwisu.

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny,bardzo dziekuje wam za wsparcie.Ja sie czuje dzis o niebo lepiej tylko dokucza mi ciagle zapchany nos.Z Naomi troszke gorzej boona se nie da nosa dotchnac aleci jje chwilami jak z kranu.Zrobilam jej wczoraj syrop z czosnku i pierwsze podejscie bylo ciezkie ale dobrze ze chocisz troche go lyknela.

A napiszcie co myslicie o smarowaniu naszych dzieci podczas choroby masciami rozgrzewajacymi????Bo slyszalam w programie "Mamo to ja"ze dzieci nie powinno sie smarowac takimi mascmi do 3 roku zycia.A moja tesciowa bez problemu smarowala mlodsze rodzenstwo meza i nic im nie bylo.A jaki zdanie wy macie na ten temet???

Maz na silowni wzial sie za zrzucanie swojego brzusia:-D:-D:-DA ja mam chwilke wolna dla siebie.Ide se zrobic mleko z miodem,czosnkiem i maselkiem i lece sie nadal kurowac.

A i zapomnialam wam ostatnio napisac ze ostatnio 2 razy poczulam delikatne ruchy mojego malenstwa:-):-):-):-)

Milego wieczorku dla wszystkich.

Hrudzia kiedyś dołączę do Was chociaż na jedno spotkanie, bo planuję odwiedzić kuzynkę w Gdańsku, ale to na wiosnę.
Koniecznie, koniecznie!!!!

ja szaleje z pakowaniem nas na jutro. bo przed wyjazdem cghce jescze ogarnac domek. daawno nie bylismy u mojej mamy. juz sie ciesze na mysl o spotkaniu ze wszystkimi:-)
Oj to okazja do spotkan rodzinnych. U nas skromnie i kameralnie - ja i moi rodzice...no i Stach!

Naomi - zdrowka zycze i mam prosbe...czy moglabys, jesli to nie problem:zawstydzona/y:, w swoim podpisie wszystkie suwaczki umiescic jeden pod drugim? Bo zeby cie przeczytac strasznie sie morduje bo twoj post jest taaaaaki szeroki, dwukrotnie szeroki. Ale jesli nie masz ochoty to nie ma sprawy, jakos bede dzialac...:-)

Agulka, Carioca - a moze sluchawki od walkmana? Lubie takie piosenki ale bardziej dla tresci niz muzyki...taka nowoczesna forma kontaktu ze sztuka, poezja spiewana hehe:sorry2:
Ja tez nie mam co pisac:nerd:. Auto naprawione i odebrane, jutro jade na przeglad bo juz czas.
Stasiek dzis mial dzien czulosci. Nie dosc ze zrobil mi bardzo czule cacy-cacy po wlosach to wieczorem sam od siebie dal calusa w usta...nie wiem czy sie bardziej zawstydzilam czy wzruszylam:-)

monia mówisz i masz link w podpisie.
glosik oddany:tak:
Też wygrałam CHEROKEE SUPER SWETEREK 86 POLECAM!!! (464254063) - Aukcje internetowe Allegro Licytuję jeszcze jeden, ale aukcja kończy się dopiero w sobotę, więc jeszcze nie będę się chwalić;-)
ten sweterek też śliczny:tak:no i życzę wygranej następnego;-)i koniecznie po zakończeniu aukcji się pochwal:-)

Czesc dziewczyny,bardzo dziekuje wam za wsparcie.Ja sie czuje dzis o niebo lepiej tylko dokucza mi ciagle zapchany nos.Z Naomi troszke gorzej boona se nie da nosa dotchnac aleci jje chwilami jak z kranu.Zrobilam jej wczoraj syrop z czosnku i pierwsze podejscie bylo ciezkie ale dobrze ze chocisz troche go lyknela.

A napiszcie co myslicie o smarowaniu naszych dzieci podczas choroby masciami rozgrzewajacymi????Bo slyszalam w programie "Mamo to ja"ze dzieci nie powinno sie smarowac takimi mascmi do 3 roku zycia.A moja tesciowa bez problemu smarowala mlodsze rodzenstwo meza i nic im nie bylo.A jaki zdanie wy macie na ten temet???

Maz na silowni wzial sie za zrzucanie swojego brzusia:-D:-D:-DA ja mam chwilke wolna dla siebie.Ide se zrobic mleko z miodem,czosnkiem i maselkiem i lece sie nadal kurowac.

A i zapomnialam wam ostatnio napisac ze ostatnio 2 razy poczulam delikatne ruchy mojego malenstwa:-):-):-):-)

Milego wieczorku dla wszystkich.

Noami kuruj się kuruj:tak:
Ruchy maleństwa jakie to piękne uczucie:happy2:aż mi sie przypomniala moja ciąża :blink:
a który to już tydzień?
jeśli chodzi o mascie rozgrzewające to dla Oli na początku stosowalam Plumex baby a chyba jak już miala 2 latka to smarowalam ją maścią kamforową bo w aptece powiedzieli mi że mam ją najpierw troszkę posmarować i obserwować skórę czy nie robią się jakieś plamy ale wszystko bylo ok:tak:a ostatnio to mama mi zrobila gęsinę do smarowania dzieci wlasnie jak są chorzy i stosowalam już i też nic zlego się nie dzialo

Witam się wieczorowa porą. Jakoś tez nie wiem co mam pisać ale was podczytuję. Potomek ładnie zasnął (mimo popołudniowej drzemki) a ja mam czas na kompika:-). Dziewczyny orientujecie się jakie opłaty są za notariusza jeżeli chodzi o przepis mieszkania ( ok.120 tyś wartości)? Pier..le:sorry2:. jutro jak będę miała chwile wolnego muszę zacząć załatwiać powyższą sprawę, bo oszaleję.

Donkat z moimi umiejetnościami to i tak cud że jakieś zdjęcie wstawiłam:-D a zeszło mi na to nie mało czasu:tak: ale pierwsze koty za płoty i będę próbować dalej więc niebawem pojawią się kolejne:tak:

Wpadłam się przywitać bo jeszcze czeka na mnie góra prasowania może uda mi się M namówić do pomocy w zamian za .... wiadomo!A co każdy sposób dobry żeby dał się wrobić w tą stertę a przecież nagroda dla niego i dla mnie będzie przyjemna. Lecę się wykąpać i zobaczymy co z tym prasowaniem będzie:tak: Tuśka już jakby lepiej chyba jej ten syrop pomógł śpi już smacznie prawie godzinę i oddycha przez nosek ale nadal słyszę że coś tam jeszcze gra. Zobaczymy czy tym razem sprawdzi się teoria mojej teściowej że katar nie leczony trwa tydzień a leczony 7 dni. Jeśli tak to najdalej w niedzielę powinno być po wszystkim:tak:

reklama
Hruda pewnie ze nie ma problemu,zaraz sie za to zabiore ale nie obiecuje ze wyjdzie mi to bo one sa jakies "nieposluszne":-D:-D:-D:-D:-D

Monia musze zobaczyc czy u nas jest ten Plumex.Bo mam taka zwykla ale boje sie ze moze jej jakos poparzyc skore czy cos innego.

Kolejnym dziewczyna dziekuje za dobre slowa szybiego powrotu do zdrowia.

Do góry