reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

zdecydowalismy sie na sklep

nie ma czsu na odpoczynek, bo jescze przez m-c P beda placic, a potem czas zarabiac na nowo, zeby nie zyc z oszczednosci

gabids, nie smutaskuj:happy: nigdy nie wiadomo, gdzie nas los rzuci i co sie zdarzy, wiec zawsze jest nadzieja.
juz bylam tak zmeczona ta droga ( w 3 dni zrobilismy ponad 3200km!)ze na mysl o przedluzeniu trasy mam ciarki.
spieszylismy sie ze wzgledu na julitke. to jej drugi raz, gdy zostala bez nas. po pierwszym razie sie troche rozchorowala z przezycia. balam sie jak bedzie teraz, tym bardziej, ze nie bylo na duzo dluzej.
jestem mile zaskoczona, bo po 1sze: mala byla przeszczesliwa u diadkow,
po 2gie: nie robila histerii na nasz widok, gdy wrocilismy. ucieszyla sie umiarkowanie, tak jak by nas nie bylo godinke, a nie 4 dni! znow brala tesciowa za reke i chciala sie z nia bawic, a na nas nie zwracala zbytnio uwagi:-D
w domku tez sie zachowywala normalnie i juz dawno grzecznie spi.

widze jednak, ze jest juz rozpuszczona:crazy: no coz, cos za cos:sorry2:

Donkat sklep jakiej branży????

reklama
[
Jestem i ja
U nas nocka przyzwoita byly jakies male turbulencie kolo 23 ale to jeszcze nie tak zle.
Juz drugi dzien Angelka meczy sie z kupa.Robi na raty bardzo twarde bobki.Szkoda mi jej bo tak cisnie a nie mam czopkow glicerynowych.Dzisiaj od rana podam jej wiecej surowego jabkla to moze sie polepszy.
Majandra uff dobrze ze Maciej juz doszedl do siebie.I to chyba jednak zeby yly:tak:
Agulka Monia zaglosowane:happy2:

U nas to samo. Oskar się robi bordowy ale nic nie wyciśnie albo małe śmierdzące coś. Dałam mu dzisiaj winogron i probiotyki do mleka, to może mu popuści. Nie wiem z czego, może za dużo marchewki w zupce :dry:

Klavell to pewnie cieplutko masz w mieszkanku jak Hani z gola dupcia lata:-)
Angelka lata w dresach po domu bo gaz zdrozal o 40% i mniej grzejemy.

Wiem coś o tym. My dostaliśmy właśnie roczne rozliczenie gazu i znowu poszło tyle kasy na rachunki, że szkoda gadać. Niby oboje dobrze zarabiamy, i pilnujemy wydatków, a i tak kasy brak :angry:

Tak niektorzy sraja i to z pod siebie zjadaja.Mieszkaja po 20 osob w jednym pokoju jedza byle co i charuja na 3 etaty.Pozniej wracaja na swoje wiochy i pokazuja innym ze stac ich na postawienie domu i Audi A6.A reszta mysli ze w Anglii kase na drzewach sie zrywa.Ale jakim kosztem,jakim zyciem jak zwierze? Ja tak nie potrafie.Oczywiscie nie wszyscy tak robia i znam wielu takich ludzi.
Przepraszam za dosadnosc ale az mnie ten temat ponosi.

Ha, jakby tak żyć w Polsce to też sporo możnaby zaoszczędzić :-) Może to jest sposób na problemy finansowe?:tak::-D

Moj J jest chyba w tej odosobnonej grupie. Mieszka sam i nie na kawalerce, kupuje normalne jedzenie i na male fanaberie nie szczedzi...ale on nie z tych co szpanuja...
Ale wraca do Polski!!!!!!!!! Na stale!!!!!!! Napisze po krotce ze postawilam sprawe jasno, czego chce a na co zgodzic sie nie moge i nie bede...jak nie to...zegnal Pamelo!
I wraca!!!!!!! Nawet ma calkiem rozsadny plan zalozenia wlasnej firmy, zaimponowal mi! nie chce sie za nadto euforowac bo wiele razy z mojego nad wymiar entuzjazmu d...wyszla. Ale nie ukrywam ze jest milo.:-)

I bylam dzis w tych zlobkach. Tym razem trafilam na arcyprzemile kierowniczki ktore mi wszystko wyjasnily, omowily i byly bardzo, bardzo...cieple po prostu.
Ale...jest szkopul - najprawdopodobniej Stas zcznie chodzic dopiero od wrzesnia 2009r.:szok: No niewesola informacja, ale bede jeszcze dzwonic po niepublicznych zlobkach.
Luandzia - jesli moge spytac..ile palcisz miesiecznie niani dla Zuzi? Chcialabym znac orientacyjnie ceny. Bede wdzieczna jak sie ujawnisz:rofl2:
Justyna - to chyba taka pogoda...ja tez jestem ostatnio osowiala.

No to proszę, powodzenia dla Was!
Nie wiem ile płaci Luandzia, ale moja koleżanka z pracy ma nianię na 9 godzin codziennie i daje jej około 1000-1200złotych miesięcznie.

Ja myślę,że są Polacy,którzy jadą tam żeby zostać,a inni żeby się dorobić i wtedy faktycznie żyją w kiepskich warunkach żeby jak najwięcej odłożyć.
Byłam u fryzjera,ale nie u koleżanki tylko weszłam z biegu do salonu. jestem średnio zadowolona:baffled: to co mi się podobało okazało się nie bardzo możliwe,bo miałam boki cieniowane,a powinny być równe. Chciałam móc zrobić kitkę więc są dłuższe,a nie klasyczna bombka. W domu zrobiłam sobie odrosty, ułożyłam i sama nie wiem. S wpadnie dziś przelotem do domu i powie,że wyglądam jak pojebana,bo będzie zły,że obcięłam włosy.

Justyna, prosimy o zdjęcie na zamknięty!

Witam was mamusie:)
Potzrbuje malej pomocy, moj Fifi dostal na roczek od tesciow takiego pchacza - chodzika lokomotywe, i do poki traktowal ja jako pchacz bylo ok, od dzisiaj zauwazylam ze sobie siada na tej lokomotywie i odpycha nozkami,pewnie nauczyla go tesciowa bo wczoraj tego nie robil. Ja jestem zdecydowana przciwniczka chodzikow, i jak zobaczylam ten "prezent" to juz wiedzialam ze konflikt bedzi enieunkniony,
potrzebuje opini ekspertow , artykulow w necie (najlepeij jakies linki) o tym ze chodziki sa szkodliwe bo zwykla rozmowa z tesciowa nie wystarczy musze sie bronic wydrukowanymi artykulami. Pomozcie prosze.

Wydaje mi się że jeżeli siada i odpycha się nóżkami jeździ to jest zupełnie inny sposób poruszania się niż w chodziku. Myślę, że nie powinnaś się tym martwić. Ja rozmawiałam z naszą rehabilitantką i mówiła że takie zabawki są OK. Tylko my takiej nie możemy mieć bo Oski ma zwiększone napięcie w nóżkach i tym sobie je jeszcze nabija.

U nas jest w porządku. Ja się już chyba pozbierałam po ostatnich niefajnych przeżyciach. Nie wiem tylko co będzie jak będę widziała się z kuzynką, która ma termin na tydzień po moim terminie. To może być trudne.:baffled:

Naszło mnie na malowanie paznokci i sobie kupiłam strasznie czerwony lakier za 4 złote z Celii i szok, bo trzymał się idealnie 5 dni! :szok: Teraz też siedzę z mokrymi :-)

Tak i nie tylko z tym że ja mam niedoczynność jeden płat mi obumarł a drugi też działa ledwo ledwo ciekawe jak ja żyję bez tych hormonów:baffled:
ja tez nie wiem jak ja funkcjonuje ale jeszcze dycham.U mnie chormon tarczycy jest zwlukniony i juz nie funkcjonuje.Lekow nie biore bo lekarze twierdza ze nie potrzebuje.Ach poszlabym do mojej doktor Karinki.

widze jednak, ze jest juz rozpuszczona:crazy: no coz, cos za cos:sorry2:
od tego sa dziadki zeby rozpuszczac wnuki:-)

może jestem wscibska ale jedna rzecz nie daje mi spokoju... wspominalyscie cos (niezbyt dobrze) na temat jakiejs "truskaweczki". moglaby ktoras napisac o co chodzi bo jakos nie widze siebie czytajacej ponad 21000 postow :nerd:

agulka, branza na naszym czasie, czyli ubranka/zabawki dla dzieci. wiem, ze pelno jest takich sklepow, ale dzieci tez sie rodzi duzo, a my teraz sie natym co nieco znamy, wiec sprobujemy

od tego sa dziadki zeby rozpuszczac wnuki:-)

wiem, wiem, dlatego tez nie robie afery, ze :
1. smoczek byl kladziony "na oczach" malej i kiedy chciala, to go dostawala
2 zajadala sie Monte- ja nie daje, bo slodkie
3. tesciowa duzo ja nosila na rekach
4. za kazdym przeworceniem sie byla nianczona
5. zawsze ktos z nia byl i sie bawil- ja na to nie moge sobie pozwolic

jednak ciesze sie, ze wszysycy byli zadowoloeni z tego czasu spedzonego razem i jestem wdzieczna tesciom, ze przygarneli julinke:happy2:

Ja już wykąpana i nabalsamowana tylko dla kogo?:-(skoro M poszedł na mecz do mojego ojca.
Donkat zastanawiałam się kiedy wrócisz a branża strzał w dziesiątkę mam nadzieję u nas w ciąż zamało takich sklepów przynajmniej jak dla mnie zapkupoholiczki:-D

reklama
Do góry