reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Oj, Alusia, u mnie podobnie. Po ciąży wystarczyło mi jedno piwko, żeby się skończyć... Zrobiłam się bardzo ekonomiczna:-D:-D:-D

Ok, moje drogie, chyba muszę kończyć na dzisiaj. Kuba z tatusiem bierze prysznic a ja muszę rozłożyć wyrko:nerd: A potem położyć spać pierworodnego. Coś czuję, że po tym zadaniu grzecznie położę się spać,c bo już mi się mordka drze;-)

Dobrej nocy, kobitki.

PS. Właśnie dowiedziałam się, że moja kuzynkeczka ukochana, która jest w 9 m-cu ciąży cierpi na gestozę:baffled::-( Zastanawiam się, czemu nie kończą ciąży skoro do terminu pozostało 10 dni. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i z maluszkiem... Jejku, zawsze coś musi się spieprzyć...

reklama
Ok, moje drogie, chyba muszę kończyć na dzisiaj. Kuba z tatusiem bierze prysznic a ja muszę rozłożyć ..........wyrko:nerd: A potem położyć spać pierworodnego. Coś czuję, że po tym zadaniu grzecznie położę się spać,c bo już mi się mordka drze;-)

...
Wybacz za skojarzenia:-D:-D:-D:-D:-D
A za kuzynkę i jej maluszka trzymam kciuki

Dobrej nocki pa pa pa

hejka!

wczoraj spedzilismy pol dnia w miescie; zakupki domowe i zabawkowe dla niuni.
potem skorzystalismy jecze z chwilowego rozpogodzenia na dworku, a wieczorem :wściekła/y::wściekła/y:nie mialam netu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
obejrzalam za to "gwiazdy tancza...",ale jaja! coraz to wieksze dziwolagi zapraszaja i sie tylko kloca! szok!:szok:

a co do smoczka to u nas on jest nie tylko do usypiana:-( w dzień też idzie w ruch na spacerze, w sklepie i w domu:-:)-(

asiek, stopniowo mozna przyzwyczaic mala, zeby byl tylko do usypiania: nie kladz w widocznym miejscu, tlumacz malej, zeby oddala smoczka, bo jest beee, a jak nie ma go w buzi, to jest ladna dziewczynka itp. u nas to dziala. inaczej, to caly dzien by z nim chodzila:szok::szok: a teraz jak wstaje, to oddaje mi go i sie usmiecha czekajac, az ja pochwale:tak:

Zauwazyłam ,że ostatnio ulubiony wyraz małego to mniam. Ledwo się obudzi to mniam, zobaczy stary chleb (susze pod kaoryferem) : mniam. Wiaderko ze śmieciami typu ziemniaki od obiadu, resztki po buraczkach : mniam. Idziemy do babci, otwiera chlebak i mniam. Jakby caly czas godny chodzil. No dobra budze go bo juz przegina. Ogólnie myślę,że jest rozdrażniony i rozstrojony przez zęby,bo zawsze byo ok ze spaniem.

julitki ulubiona przegryzka, to suchy chcleb/bulka, suszone na kaloryferze:-D:-D:-D

Donkat mala ma nierowne faldki na udach i jest podejrzenie zwichniecia stawow biodrowych.

ja zwrocilam uwage bratowej, ze jej maly ma nierowne faldki, ona niby zdziwiona byla (a ma 3 dziecko), ze sie tak poznaje. spytala niby lekarza, aten odpowiedzial, ze jest w porzadku

A tak wogole to witam Was wszystkie. Przepraszam ze tak dlugo mnie nie bylo. W niedziele impreza, w poniedzialek wizyta u neurologa ( chce mi sie plakac :-() i jakos nie mialam nastroju na pisanie. Od jakiegoś czasu mam straszne zawroty głowy. w poniedzialek Lekarka po badaniu EEG powiedziala, ze wyniki sa zle, odczyt jest nieprawidlowy, może to być pozostalość po zapaleniu błędnika albo cos innego (tzn. guz). Może nie powinnam tego pisać, ale może się lepiej poczuję. Jak to będzie? Mam 21 lat... :-( ale dobra, nie moge sie przeciez uzalac nad sobą, wracam do nadrabiania zaleglości na BB. papapa :-)

alusia, a dawno maialas to zapalenie blednika? slyszlaalm,ze to okropny bol i uczucie, bo moja kolezanka miala. moze faktycznie zawroty sa z tym zwiazane. musisz byc dobrej mysli, bo jescze tyyyyyyle zycia przed toba. wiara czyni cuda:-)

. W drodze powrotnej wjechałam do kumpeli, która w lipcu urodziła 2 synka . I normalnie w szoku wyszłam. Na razie o 2 przestaję myśleć,a jak mnie najdzie to znowu do niej w odwiedziny wpadnę:-D:-D

mam rozumiec, ze ten maly "grzeczny" jak moja julitka chyba?:-D:-D:-D:-D:-D:-D:szok:

PS. Właśnie dowiedziałam się, że moja kuzynkeczka ukochana, która jest w 9 m-cu ciąży cierpi na gestozę:baffled::-( Zastanawiam się, czemu nie kończą ciąży skoro do terminu pozostało 10 dni. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i z maluszkiem... Jejku, zawsze coś musi się spieprzyć...

zdrowka dla kuzynki. ja urodzilam 10dni przed terminem bylo wszystko w jak najlepszym porzadku. przeciez to jzu porod w terminie:tak:

dziewczyny bardzo proszę o glosiki na mateuszka

monia, zrobione1

jejku, jakiego mam dzis leeeenia!!!!
za oknem pada od nocy, szaro buro i ponuro:wściekła/y:
julitka wstala dosc wczensie, weic my troche niewysani jestesmy; P mial isc na podworko cos porobic, to zwinal sie na kanapie i chrapie:-D

a ja sie zwielam za sprztania i......tylko na chwilke wlaczylam kompa:zawstydzona/y:
pewnie zaraz mala wstanie i juz nic niez robie:no:

I ja sie witam
Wtalam dzisiaj polamana i znowu mi z nosa cieknie a to wszystko przez to ze wczoraj zachcialo mi sie porzadkow w ogrodzie.I w sumie dobrze bo dzisiaj leje

Mala prawie nic nie je chodzi tylko i beczy.Zaraz wyjde z siebie i stane obok:wściekła/y:

I ja sie witam
Wtalam dzisiaj polamana i znowu mi z nosa cieknie a to wszystko przez to ze wczoraj zachcialo mi sie porzadkow w ogrodzie.I w sumie dobrze bo dzisiaj leje

Mala prawie nic nie je chodzi tylko i beczy.Zaraz wyjde z siebie i stane obok:wściekła/y:

a moze na nia pogoda tez oddzoalywuje? czy zabki ida?

reklama
Mateusz też jeszcze dziś nic niejadl:-( ano odmówił mleka. to zrobilam mu kaszkę ale te z nie chcial:no: bulki też nie chcial a za to co chwile bral od Oli picie i pil wode truskawkowa. Teraz śpi myślę że jak się już obudzi to coś zje bo to do niego nie podobne :no: puścilam Oli bajkę ,,Mój Brat niedźwiedź" bo ja sama lubię tą bajkę:tak: Mati śpi więc ide coś porobić :tak:Życzę milej soboty i niedzieli:-);-)
Aha i dziękuje za glosy:tak:

Do góry