reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

cześć dziewczyny :-)
Nuśka Atru ciesze się że powrót do pracy był udany ja od poniedziałku zaczynam ten staż i z jednej strony się cieszę a z drugiej martwię jak sobie poradzimy z Zuzią
do tego jeszcze w ten weekend jadę do tej Wa-wy ...
Naomi wypoczywaj ile chcesz albo raczej ile mała Ci pozwoli :-) ja też mam takiego lenia ale tłumaczę to sobie tak że chyba ciśnienie leci w dół :cool:

reklama
I juz po grzybkach. Zebrałam nawet sporo, będzie na sosik i jeszcze zamrożę. Z Mają to nie zbieranie, ale przynajmniej mała padła jak kawka.

Dowiedziałam się przed chwilą ( od mojej mamy) , że bratowa w ciąży. Termin ma na czerwca, a w czerwcu jej pierwsza córka kończy 5 lat.
Mam nadzieję, że z dzidzią będzie wszystko ok, bo mają problem syrologiczny czy tak jakos

witam sie i ja! od tej pory mam nadzieje bywac tu u nas (jeszcze nas?) czesciej. zwlaszcza wieczorami. oczywiscie jesli mi komputer pozwoli bo cos nawala ostatnio. jakby tego bylo malo wysiada kineskop w telewizorze i rozciekl sie nam piec centralnego ogrzewania. juz drugi tydzien jest nam zimno. nowy mamy zamowiony i czekamy... we wrzesniu nikt nam nie chcial nic sprzedac bo od 1 pazdziernika ceny poszly w gore (nas to bedzie kosztowalo 600zl wiecej) a teraz po prostu czekamy na fachowca. masakra!
w miare mozliwosci postaram sie nadrobic pozostale watki bo za glowny nawet sie nie zabieram :szok:

witam z wieczora!

milam plany dzis nie siedziec juz wieczorem na forum, tylko pobyc z rodzinka, ale P mi popsul wszystko, bo przyjechal przed 20:szok::szok:
a dlaczego? bo jadac z ostroleki wpadl po drodze do Treblinki, bo go zawsze kusilo. :wściekła/y: jak sie okazalo nie bylo po co, bo tam nie ma muzeum jak w Majdanku, tylko kilka grobow, pomnikow. a ja sobie siedzialm caly dzein z mala sama:wściekła/y:
teraz on ledwo zyje i zaraz idzie spac, wiec ja czmychnelam do was:-):tak:

a propo's grzybow, to P mowil ze tam w treblince jest zatrzesienie maslakow, ale nie zbieral :sorry2::no:

namawia mnie, zebysmy jutro gdzies skoczyli na grzyby, tylko ze nie mamy co z mala zrobic, bo tesciowie maja w sobote wesele, wiec jutro pewnie tesciowa sie bedzie szykowac, sprzatac....

mielismy jechac na weekend do mamy, atu moja bratanek (ten 3 m-ce starszy od julitki) ma grype zoladkowa:szok::wściekła/y: szkoda bidulka:-( umeczy sie:-(

chcialam sie poskarzyc, ze P nie zachwycil sie moja zupa serowa:wściekła/y::no: jejku, a ja sie dziwie, ze jultika taka wybredna, przeciez ma po kim:tak:

Jasie melduje ze jestem i zyje:-DMam totalnego lenia,od rana chodze w pizamie i ogolnienic mi sie nie chce.Moze pozniej dostane jakis zastrzyk energi to sie jeszcze odezwe.

naomi, tobie wolno leniuchowac:-)

Mały nie che nic jeść.

przez zabki pewnie:-(

Cześć, laseczki. Już po drugim dniu w pracy. Dzisiaj po południu to nawet z Tymusiem się nie przywitałam, bo był tak padnięty, że zasnął po 17:00:-(

Tak poza tym to muszę iść ogarnąć chałupkę, bo sajgon wokół. Małżonek mi nawala na polu sprzątania:baffled::-D

szkoda, ze tracisz na kontaktach z tymkiem:-(
moj nie nawala, bo nidgy nie sprzatal:-D:-D

cześć dziewczyny :-)

Dowiedziałam się przed chwilą ( od mojej mamy) , że bratowa w ciąży. Termin ma na czerwca, a w czerwcu jej pierwsza córka kończy 5 lat.
Mam nadzieję, że z dzidzią będzie wszystko ok, bo mają problem syrologiczny czy tak jakos

gratulacje dla bratowej:tak::-)
konflitk nie jest grozny po takim dlugim czasie pomiedzy ciazami. powinno byc przynajmniej 3 lata roznicy. choc teraz daja zaraz po porodzie przeciwciala matce i jest mniejsze ryzyko przy kolejnej ciazy. my mamy konflitk i bylo bez problemow. z reszta my 3 jestemy z konflitku i tez calkiem normalni:sorry2::-)
to jescze zalezy jaka grupe krwi odziedziczy dziecko

witam sie i ja! od tej pory mam nadzieje bywac tu u nas (jeszcze nas?) czesciej. zwlaszcza wieczorami. oczywiscie jesli mi komputer pozwoli bo cos nawala ostatnio. jakby tego bylo malo wysiada kineskop w telewizorze i rozciekl sie nam piec centralnego ogrzewania. juz drugi tydzien jest nam zimno. nowy mamy zamowiony i czekamy... we wrzesniu nikt nam nie chcial nic sprzedac bo od 1 pazdziernika ceny poszly w gore (nas to bedzie kosztowalo 600zl wiecej) a teraz po prostu czekamy na fachowca. masakra!
w miare mozliwosci postaram sie nadrobic pozostale watki bo za glowny nawet sie nie zabieram :szok:

u nas, u nas:-D:-D:-D
ale jak bedzie wiecej nieobecnosci, to....

oj, ale wam sie zwalilo na raz klopotow:szok:
najgorsze to zimno, nic przyjemnego. a czemu znow tak skoczyly ceny? boom budowalny odzyl, czy co? albo na zime:wściekła/y:

hejka ale się dziś nabuzowałam
1. byłam w szczecinie na szkoleniu i było nudno i wogóle ble spotkałąm tam taką znajomą z innego BP która właśnie zarzywa te polskie tabsy na schudnięcie i faktycznie zleciała z 44 na 40 hm aż mnie zazdrość wzieła.
2. nie wiem jak długo pracodawca będzie tolerował moje wychodzenie z pracy o godzinę szybciej bo "karmię" i dziś był telefon z kadr że mam przynieść zaśweiadczenie od lekarza że dziecko wymaga karmienia piersią hm czy mają prawo i jak długo można z tego przywileju korzystać sama nie wiem w sumie ja już swoje minimum wykorzystałam bo tak sobie wymyśliłam czy będę karmić czy nie ale do ukończenia przez Wiki roku chciałabym korzystać z tej opcji ale z drugiej strony dlaczego ja mam teraz zrezygnować jak koleżanka rodziła w czerwcu i jest traktowana na równi ze mną hm

Atru trzymaj się dzielnie w pracy u mnie też są zmije ale ja mam niewyparzony jęzor i jakoś to leci

i wiecie co mnie też dopadło to nieprzyjemne doświadczenie tzn. wczoraj WSiki spadła z łóżka Szymka a już umie z niego schodzić i wchodzić ale się wczoraj zapomniała i zleciała na moich oczach n ałepetynkę ale się przestraszyłam wyglądało to strasznie już wiem jak się wtedy czułyście na szczęście mała jest raczej gumowa i po za siniakiem na czole pod włosami tak że nie widać nic się nie stało nie marudziła w nocy nie zwracała i nawet zjadła całą butlę mlesia ale mi głupio

jutro jade znów do oddziału na egazminy musze jeszcze co nieco doczytać a tak mi się nie chce teraz oglądam lost a potem będę dro hausa B pojechał do pracy maluchy śpią
no i jeszcze jedno zrobiłam 6 weidera 2 dzionek nie jest łatwo bo już miesiac nie jeżdzę na rowerze i się troszkę zaniedbałam
co do naszej klasy to troszkę nie fajnie że poierają opłaty

reklama
oj, ale wam sie zwalilo na raz klopotow:szok:
najgorsze to zimno, nic przyjemnego. a czemu znow tak skoczyly ceny? boom budowalny odzyl, czy co? albo na zime:wściekła/y:
raczej z powodu zblizajacej sie zimy :wściekła/y: do tego jeszcze mi net przerywa! zaraz mnie krew zaleje! jak juz mam dla was chwilke to sie znowu pieprzyc zaczyna! :wściekła/y:

Izabela, no, nareszcie się pojawiłaś;-)

Carioca, mam do Ciebie pytanie: czy Ty podajesz "profilaktycznie" probiotyki/prebiotyki Stasiowi?
no nareszcie!
z tego co wiem to takie profilaktyczne kuracje nie powinny trwac dluzej niz 2 tygodnie (nie wiem ile ma trwac przerwa)

aha! ale masz cudne zdjecie w podpisie!

Do góry