reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Super. Powiem Ci, że jak czytam Twoje posty (nie obraź się:sorry2:) to właśnie tak mi się wydawało, że troszkę Maję zaniedbujesz, że Adaś na pierwszym miejscu jest. Musisz to zmienić, bo córcię masz tylko jedną.

Nie obrażam sie tylko ja tu tak mało piszę o Mai, bo to forum o wrześniątkach:sorry2:

Ostatnio dużo złych rzeczy robi, a ja starm sie ich równo traktowac. Ja denerwuje to , że ciąglę mówię, nie rób tego, ni rób tamtego bo ADAŚ jest malutki. A ona : tylko Adas i Adaś. J mówi, że Maja ma jego " szczęście". Czego sie nie tknie, to zepsuje.

Ostatnia edycja:
reklama
Moja Ola też ostatnio jest bardziej zadrosna o Mateuszka :-(i przez to robi się bardziej nerwowa i nieznośna:-(może to moja wina może powinnam jej poświęcać więcej czasu:tak:no i od kilku dni budzi się w nocy z placzem:baffled: a staram się jej poświęcać tyle samo czasu co Mateuszkowi, codziennie kilkanaście razy mówieę jak ją kocham i przytulam ją do siebie:tak:ale może jej to nie wystarcza:confused::sorry2:

moja gwiazda jescze oczywiscie nie spi:szok::crazy:
ostatnia drzemka skonczona o 15, a teraz jescze szaleje.
mamy z niej ubaw, bo po urodzinkach dmucha na wszelkie swiatelka, zeby je zgasic jak swieczke:-D:-D:-D teraz p bawi sie z nia siwecac takim malym czerwonym laserkiem po scianach,a ona dmucha:-D:-D:-D:-D
puscil swiatelko na pralke i mala mysli, ze pierze i skacze z radosci- lub patrzec na pralke w ruchu:-D:-D

no niestety:-:)-:)-:)-( ale jeśli chcecie to juz nie będe was zadręczać tymi smutkami:no:oj te życie jest niesprawiedliwe:-:)-:)-:)wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
mam nadzieję że to już ostatnia taka smutna wiadomość:tak:;-)

monia, pisz. tylko szkoda, ze tyle smutku ludziom sie przytrafia:-(

No to jestem.

Maja dziś miała kryzys. Powiedziała, że tęskni za mna i jest zazdrosna o Adasia i chciałaby miec chociaż troszeczkę tylko dla siebie.
Mówi, że jest zmęczona Adssiem i chce odpocząc.
Obiecałam jej, że jutro jak wróci z przedszkola to będzie ze mną gotowac a J zajmie sie Adsiem. Obiecałam jej weekend mamusi i córci

bardzo dobrze, ze ci powiedizala, co czuje , a nie robila zlosliwosci adasiowi. super zaplanowalals dalsze dni, zeby jej poswiecic wiecej czasu. szkoda, zeby przez nieuwage skrzywila sobie charakter i nienawidzila braciszka:happy:

Monia u nas to samo. Kocham Cie, jesteś najcudowniejszą córeczką itp na okrągło , kilkanaście razy dziennie też nie pomaga. W nocy tez budzi sie z płaczem.

Moja Ola też ostatnio jest bardziej zadrosna o Mateuszka :-(i przez to robi się bardziej nerwowa i nieznośna:-(może to moja wina może powinnam jej poświęcać więcej czasu:tak:no i od kilku dni budzi się w nocy z placzem:baffled: a staram się jej poświęcać tyle samo czasu co Mateuszkowi, codziennie kilkanaście razy mówieę jak ją kocham i przytulam ją do siebie:tak:ale może jej to nie wystarcza:confused::sorry2:

kurcze, jak to trudno dac do zrozumienia obojgu dzieciom, ze sie je rowno kocha:szok:
to zrozumiale, ze wiecej uwagi trzeba poswiecic malemu dziwcku, bo jego (niedo)rozwoj tego wymaga, astarsze dziecko to odbiera opacznie
podwojne mamuski, macie trudne zadanie:tak:

Moniuczy to ten roczny maluszek????? Co takie mial trudnści w utrzymaniu równowagi??

Boże jak mi przykro!!! :(
[*]

Nie to nie ten o tym rocznym maluszku pisal ktoś inny nie ja:no: ten chlopak co zmarl mial 19 lat:-(aswoją drogą ciekawe co z tym rocznym maluszkiem:confused:

Agulka moja Oleńka już dziś 2 razy obudzila się z placzem a kilka dni temu to wzielam ją do nas do lóżka bo bala się spać sama

reklama
Donkat ten tydzien jest dla mnie zwariowany po pierwsze pracuje na lamanej zmianie od 9 do 17 a póxniej wstyd się przyznać nie chce mi się. Czyste lenistwo.

Poza tym mam ogromne wyrzuty sumienia co do mojej babci bo jest z nią bardzo źle, a ja ostatnim razem byłam tam w sobote :( jadę do niej w ten weekend bo mam wolne.

Do góry