reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Jestem przeszczęśliwa,bo moje kaloryfery robią się ciepluteńkie:-D:-D
U nas zaczynają od jutra grzać podobno, ale ostatnie noce to szczękałam zębami pod kocem. Cieplejsze kołdry pojechały na letnie przechowanie do dziadka na wieś. Dopiero w sobotę dostaniemy je z powrotem. Zimno się zrobiło jak nie wiem.Chociaż dziś jest całkiem ciepło.

Agulka - Agulka, gratuluję aktywności ;-) A co do mamy chrzestnej Adasia - widzisz, ludzie czasem są zbyt dumni, żeby przyznać się do braku kasy. Pewnie chciałaby kupić małemu coś ekstra a tu nie ma za co. I takiej osobie nie przegadasz, że liczy się obecność a nie prezent. Po prostu woli wkręcić kit niż pójść z gołą ręką.

Carioca - noooo tak się domyślam :-) A jaki to bilans robicie? U nas nie robi się bilansu po pierwszych urodzinach. Tylko na przełomie 13/14 m-ca jest kolejne szczepienie, no a co za tym idzie standardowe badanie. Lekarz sprawdza czy malec dobrze się rozwija, jak z chodzeniem,mówieniem etc. Jak przy każdej tego typu wizycie, tylko bierze pod uwagę kolejne szczeble rozwoju. Prawdziwy bilans Kuba miał dopiero po drugich urodzinach.

Agulka - Agulka, gratuluję aktywności ;-) A co do mamy chrzestnej Adasia - widzisz, ludzie czasem są zbyt dumni, żeby przyznać się do braku kasy. Pewnie chciałaby kupić małemu coś ekstra a tu nie ma za co. I takiej osobie nie przegadasz, że liczy się obecność a nie prezent. Po prostu woli wkręcić kit niż pójść z gołą ręką.

.

My sie super ogadujemy i jej mówię, że kasę da jak dostaną ( bo jej narzeczony robi projekty i ktoś tam im wisi szmal) i że chciałabym aby jednak tego dnia z nami była.
Głupio jej na pewno bo obiecał 200 zł dołozyc do auta.
Musze jeszcze J na nia nagonic, w końcu to jej autorytet bo bez ojca się wychowywali a on jest 10 lat straszy

A wiecie, że rąbiąc drzewo się spociłam, nie potrzebne ćwiczenia wystarczy siekiera w ręku, hihihihi

Agulka - no to mam nadzieję, że twojemu J da się namówić.

Qurcze, tak się cieszyłam, że Kuba jest tylko mocno podziębiony, a tu przed chwilą zmierzyłam mu temp. i jest 38,7 st.C:-( Od rana coś wyglądał nieciekawie, był marudny i kleił się do mnie jak rzep do psiego ogonka... Jutro przedzwonię do przychodni, być może będzie konieczny antybiotyk :-(

ja tez jeszcze nie grzeje wczoraj w kuchni tylko wlaczylam na chwilke kaloryfer i na niego polozylam cebule by sok szybciej puscila
Etka glosik oddany

Jestem przeszczęśliwa,bo moje kaloryfery robią się ciepluteńkie:-D:-D
u nas też w końcu zlitowali się nad nami;-)

Maciuś już śpi:tak::-)
Majandra i Maciuś już teraz będzie spal do rana?:szok:
A moje dziecko to taki bidulek dzisiaj- po tym szczepieniu maruda sie zrobił i tylko sie tuli, na spacerze popołudniowym nawet nie zwracał uwagi na inne dzieci tylko taki osowiały siedział w wózku- aż mi szkoda moje pierdółki. Wróciliśmy do domku, kolacyjka, myju ( nawet nie marudził przy myciu ząbków :szok::szok::szok: )i ładnie lulu wcześniej niż normalnie.

reklama
Do góry