reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

zagladam juz od m-ca z uporem maniaka w pyszczek i nie widze zeby cos szlo, procz sliny oczywiscie:-D:crazy:nJGORZEJ JEST W TAKIE ZIMNO NA DWORZE, BO OD RAZU BRODA I USTKA CZEROWNE I Z KROSTKAMI

reklama
Racja donkat, to niech tak zostanie, ja rządzę kompem a on zrzędzi.

Dobranocka dziewczyny, nie klikajcie dużo, bo w niedziele będę musiała DUŻO czytac.

sama ze soba pisac nie bede, wiec i ja sie zegnam.
obiecalam sobie jutro wstac i obudzic mala o 7, jesli sama sie wczesniej nie obudzi, zeby jej lepiej drzemki poustawiac.

jeszcze jedno pytanko: czy wiecie jak mozna sprawdzic na NK, kto usunla swoje konto lub nas z listy znajomych? nie pamietam dokladnie wszystkich znajomych, ktorych mialam, a ciagle ktos sie usuwa i jestm ciekwa kto:sorry2:

wuitam się jako pierwsza:-)
dziś za bardzo nie będę miala czasu na kompa bo musze zrobić jakieś większe porządki:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ale postaram się nie wylańczać kompa i w miare możliwości was podczytywać:tak::-)
Mati już lobuzuje i nie bardzo daje mi coś napisać bo pcha mi się na kolana i rączki pcha do komputera, chyba chce popisać z wrzesniakami:-D:-D:-D
ide bo Ola coś mówi że jej uciekają kuleczki z mleka :szok::-D

pzypomnialo mi się że mialam napisać jeszcze o ślinieniu no więc mi się wydaje że to wcale nie jest na zęby i kiedyś nawet czytalam że male dzieci nie mają tam czegoś dobrze wyksztalconego i niepotrafią polykać tej śliny:no: :no:Mati też się jeszcze okropnie ślini a nowych zębów nie widać:no:on to nawet jak ma smoczka to mu z tej malej brudki kapie:tak::-D

zobaczcie co wymyślili
http://www.novamed.pl/caloroczne-body-ktore-rosnie-z-twoim-dzieckiem

Ostatnia edycja:
Dzień dobry z rana. My już od 6:00 na nogach ale właśnie położyłam Tymka spać na drzemkę więc mam chwilę czasu.

Na 11:30 z Kubą do lekarza muszę iść, bo jednak coś mu się poważnie pogorszyło. A myślałam, że już w poniedziałek pójdzie do przedszkola...:baffled::-(

Co do ślinienia to Tymek ślini się non-stop, od początku wakacji ma cztery zęby i nie widzę, żeby cokolwiek szło nowego. Ale zaczynają się infekcje, więc coś jest na rzeczy. Najgorsze jest to, że Tymo nie znosi śliniaków i co mu założę taki przez głowę, to go zaraz ściąga. A jak mu założę zawiązywany to się z nim szarpie, aż boję się, że się udusi. Wiem też, że dzieci ślinią się silniej przy chorobach takich jak zapalenie krtani, a przede wszystkim zapaleniu nagłośni.

Monia - no faktycznie, wymyślili body, ale tylko im się wydaje że są pierwsi. Pamiętacie te śpiochy z lat 80-tych? Te to dopiero rosły z dzieckiem:-D:-D:-D A na poważnie, nie wiem, czy skusiłabym się na kupno takiego ubranka. Co naturalna bawełna, to naturalna bawełna, a poza tym szybko by mi się znudziło ubieranie dziecka w jedno i to samo body. Sama radość to czekać aż dziecko dorośnie do kolejnego rozmiaru, w taki sposób sprawdza się przy okazji, czy maluch w ogóle rośnie i dobrze się rozwija. No i na co 3 latkowi body, skoro teoretycznie powinien już dawno nosić majteczki i załatwiać potrzeby do toalety/nocniczka? Body tylko utrudniałoby mu samodzielne rozbieranie.

Donkat - ja wczoraj usunęłam swoje konto na NK. Ostatnio czuję się za mało anonimowa:sorry2::dry::confused:

Agulka - mój Kubi na ogół nie okazuje zazdrości czy agresji względem Tymka. Ja też zawsze równo obdzielam moich synów całusami i przytulasami, chociaż z racji tego, że mały jeszcze nie chodzi to Tymo więcej czasu spędza na moich kolanach. Ale czasem i Kuba wdrapuje się na kolana, przytula, mówi, że tęskni do swojej mamusi i żebym do niego przyszła. Zwłaszcza teraz jak jest chory, to taka przylepa się z niego zrobiła. Nie jest możliwym poświęcać obojgu takiej samej ilości czasu i uwagi, bo siłą rzeczy młodsze potrzebuje jej więcej. Ale można próbować wynagradzać starszaka właśnie takimi niespodziankami jak dzień tylko z mamą i tatą, wspólny wypad gdzieś, czy wieczór poświęcony wyłącznie starszakowi. I tak jestem pod wrażeniem twojej córeczki, że tak mądrze i dojrzale z tobą porozmawiała. Rzadko kiedy dzieci rozumieją i potrafią powiedzieć rodzicom o co tak naprawdę chodzi.

Majandra a dlaczego nie chcesz sprobowac
Bo nie mam z kim Maciusia zostawić. A o żłobku lub niani nie ma mowy na razie.
Poza tym cykor jestem i jeśli nie jestem pewna swoich możliwości to się nie podejmuję zadań.

Witam się i ja. Wstałam dziś z bólem głowy i wiecie co zrobiłam? Położyłam się, a Maciuś się w tym czasie gapił przez okno na budowlańców. Trochę ryzykowałam, że przysnę, a on coś zmajstruje, ale w porę się ocknęłam, jak zaczął mi płyty zrzucać:szok: Ale przynajmniej lepiej się czuję:tak: Teraz mały śpi, ja powinnam robić obiad, ale nie chce mi się, bo obiecałam mężowi pierogi z serem, a nie lubię ich robić:zawstydzona/y::no::sorry2:

Aha, Maciuś się nie ślini.

Ostatnia edycja:
reklama
moja gwiazdka tez spi usnela po wieliich bolach, a wstalarano juz spiaca i marudna:tak:

ja mam obiadek z wczoraj, wiec dzien luzu;-)
u nas dzis pada od rana, juz mialam nadzieje,ze cos sie polepszy na tym dworze:angry:

wuitam się jako pierwsza:-)
dziś za bardzo nie będę miala czasu na kompa bo musze zrobić jakieś większe porządki:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ale postaram się nie wylańczać kompa i w miare możliwości was podczytywać:tak::-)
Mati już lobuzuje i nie bardzo daje mi coś napisać bo pcha mi się na kolana i rączki pcha do komputera, chyba chce popisać z wrzesniakami:-D:-D:-D
ide bo Ola coś mówi że jej uciekają kuleczki z mleka :szok::-D

pzypomnialo mi się że mialam napisać jeszcze o ślinieniu no więc mi się wydaje że to wcale nie jest na zęby i kiedyś nawet czytalam że male dzieci nie mają tam czegoś dobrze wyksztalconego i niepotrafią polykać tej śliny:no: :no:Mati też się jeszcze okropnie ślini a nowych zębów nie widać:no:on to nawet jak ma smoczka to mu z tej malej brudki kapie:tak::-D

zobaczcie co wymyślili
Całoroczne Body, które rośnie z Twoim dziecki

musza cos wymyslac nowego, bo ludzie tego oczekuja:-D

no to mnie pocieszacie z julitka nie ejst sama z tym swoim bujnym slinotokiem:-D:szok:

Na 11:30 z Kubą do lekarza muszę iść, bo jednak coś mu się poważnie pogorszyło. A myślałam, że już w poniedziałek pójdzie do przedszkola...:baffled::-(

Co do ślinienia to Tymek ślini się non-stop, od początku wakacji ma cztery zęby i nie widzę, żeby cokolwiek szło nowego. Ale zaczynają się infekcje, więc coś jest na rzeczy. Najgorsze jest to, że Tymo nie znosi śliniaków i co mu założę taki przez głowę, to go zaraz ściąga. A jak mu założę zawiązywany to się z nim szarpie, aż boję się, że się udusi. Wiem też, że dzieci ślinią się silniej przy chorobach takich jak zapalenie krtani, a przede wszystkim zapaleniu nagłośni.

Sama radość to czekać aż dziecko dorośnie do kolejnego rozmiaru, w taki sposób sprawdza się przy okazji, czy maluch w ogóle rośnie i dobrze się rozwija. No i na co 3 latkowi body, skoro teoretycznie powinien już dawno nosić majteczki i załatwiać potrzeby do toalety/nocniczka? Body tylko utrudniałoby mu samodzielne rozbieranie.
.

biedny kubus:-(

julitka jest raczej zdrowa, wiec to slinienie z innego powodu

wiesz, moze dzieciw bardziej rozwinietych krajach jescze nie zalatwiaja same swoich potzreb w wieku 3lat? rodzice zabiegani, wiec nie maja czasu nauczyc. juz kiedys slyszalam, z tak jest naprawde. latwiej im zapakowac dziecko w pampersa i miec spokoj:szok::tak:

Bo nie mam z kim Maciusia zostawić. A o żłobku lub niani nie ma mowy na razie.
Poza tym cykor jestem i jeśli nie jestem pewna swoich możliwości to się podejmuję zadań.

Witam się i ja. Wstałam dziś z bólem głowy i wiecie co zrobiłam? Położyłam się, a Maciuś się w tym czasie gapił przez okno na budowlańców. Trochę ryzykowałam, że przysnę, a on coś zmajstruje, ale w porę się ocknęłam, jak zaczął mi płyty zrzucać:szok: Ale przynajmniej lepiej się czuję:tak: Teraz mały śpi, ja powinnam robić obiad, ale nie chce mi się, bo obiecałam mężowi pierogi z serem, a nie lubię ich robić:zawstydzona/y::no::sorry2:

Aha, Maciuś się nie ślini.

Do góry