reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Witam Mariannowo:-)
Kupiłam dziś Haggisy i wiecie co są inne jak dotychczas. Mają na całej pieluszce namalowane postacie z Disneya. Czy to nowośc czy jakies importowane? Czy będzie po nich wysypka jak poprzednio?
Czy któraś je już miała?
I w Bolandii i w Uk zawsze byly takie same - tygrysek z puchatkiem z przodu, na rzeapach i z tylu zero obrazka.

A my dzis bylysmy pierwszy raz po wakacjach w szkole hanifka jak co zajecia poszla do salki obok z dziecmi i opiekunkami i normalnie w szoku bylam ani razu nie zaplakala o mamie zapomniala:-(
bawila sie z dziecmi panie byly w szoku jak to przez te dwa miesiace moje dziecko sie zmienilo jakie postepy zrobilo, clay czas biegala na chwile nie usiadla guza oczywiscie nabila
no i papuguje cwaniara pani liczyla ein zwei drei a hani za nia ein
no i tez powtarza za mna daj, mama, nein no i to ein
i teraz sie ciesze ze daje ja tam do tej grupy ze nie bralam ja ze mna na te 2,5 godziny bo szybciutko nauczy sie sprechac
ok ide na Na wspolnej potem sie odezwe
Brawo dla Hani, zuch dziewczynka. A ty serial na necie ogladasz? czy masz polska kablowke?
hruda, dziwie sie, ze ejscze nic nie kupilas sobie i stasiowi;-) ja uwielbialam zakupy w UK. dla dzieic mozna kupic takie fajn e ciuszki i nawet o wiele taniej niz w PL. dla nas tez sa fajne rzeczy, najlepiej jak sie trafi n wyprzedaz.:tak: ach, to byly czasy:-D
Nie wiem czy takie tanie...25 funtow za dzinsy, ubranka za 10 itd Moze to nie sa wywrotne ceny ale wole miec kase na urlop...ktory sie zbliza wieeeelkimi krokami:-)
Uwaga, uwaga! Co zrobiło moje dziecko położone do łózeczka w celu samodzielnego zaśnięcia? Nie, nie darło twarzy przez pół godziny, abym w końcu usmarkanego ululała. USNĄŁ! Dla mnie to sukces nie z tej ziemi, a juz mialam pisac do superniani o poradę.
JUPI!!!

Okej Marianny mam internetowy wieczorek, buteleiczkię winka (do współy z małżem niestety), małż siakies discovery ogląda czy coś, dziecko samo zasnęło, normalnie życie jest piękne.

Co tam u Was kochanieńkie?
No gratulacje kochana. Widzisz, synek cie zaskoczyl...jak moj dzis. Arcy-grzeczny, z apetytem, prawie nie jeczacy a teraz slodko spi.

dzis chyba wam nie dotrzymam towarzystwa:-:)rofl2: bo czekam na malza - zrobilam tzatziki, kebab z baraniny i buleczki czosnkowe...hmmm ale bedzie wybornie.

reklama
mój mąż, po naszprycowaniu się czochem pod jakąkolwiek postacią, powtarza ze czosnek to afrodyzjak. trzymaj się poręczy Hruda, będzie się działo!

Witam po raz kolejny dzisiaj ;p

Zuzanka juz śpi... w końcu hehe po całym dzisiejszym dniu jestem wykończona, byłyśmy w parku popoludniu i Zuzia tak sie wyszalala na trawie :-) ale przynajmniej widze postep bo jeszcze niedawno nie chciała wejsc na trawe :laugh2: po prostu sie bala, ale mieliśmy z niej ubaw ;p

A teraz skoro mam już czas dla siebie wezme sobie gorący relaksujacy prysznic i zaczne sobie czytać ksiązkę, która dzisiaj wypozyczylam "Sztuka kochania" zapowiada sie fajnie :-)

No nic to życzę Wam Kochane Mamusie miłej nocki, a Waszym pociechom kolorowych snów :-) papa!
Skąd ja to znam:-D A kochanieńka nie jest Marianną:szok:

mam pytanko: czy wasze dzieci po calym dniu szlaenstw na podowrku tez sa takie bruuudne? moja julitka jest czysta tylko 2razy dziennie: jak sie wykapie i rano. poza tym to ciagle sie czyms upaprze. albo jedzeniem, albo podworkiem. wieczorem o wyglada jak ostatnie dziecko stroza, mimo ze jest przebierana w ciagu dnia. jak patrze na wnuczke sasiadki, ktora wiecznie czysciutka i wychuchana, to mi wstyd:zawstydzona/y: tylko, ze ona nie chodzi i nie raczkuje po podworku, jak moja lobuzica.
jak jest u was?
No cóż:zawstydzona/y: Mateusz też chodzi czorny! A buzia? Jakby świnię dydkał:-D A co tam, niech ma beztroskie dziecinstwo. Pralak wypierza,a mydło umyje.

Monia a maja inny wygląd , czy na całosci są pasy kolorowe czy postacie z bajek?
Ja też mam takie z postaciami tylko na pasku na brzuszku, kupujemy 4+

dzis chyba wam nie dotrzymam towarzystwa:-:)rofl2: bo czekam na malza - zrobilam tzatziki, kebab z baraniny i buleczki czosnkowe...hmmm ale bedzie wybornie.
Jeśli te pyszności przygotowałaś sama, to chylę czoła i jestem śmierdzący leń;-) Rozpieszczaj, rozpieszczaj, już nie puści Cię do PL albo wróci z Wami.

Okna umyte. Ale prasowanie...
Wystawiłam komórki na sprzedaż i mam pytanie.
napisał do mnie gościu i zapytał za ile bym sprzedała Motorolę,bo zależy mu na czasie. Moje pytanie,czy mogę zakończyć licytację tak sobie w każdej chwili??

WITAJCIE PO 2 TYGODNIOWEJ NIEOECNOSCI!!!!!!

Wczoraj wrocilismy z Pl. Ale wypoczelam :-) Rodzice zajmowali sie Amanda, a my moglismy troche sie rozerwac. Zal bylo wyjezdzac, zegnac sie, nienawidze tego. Ale wszystko, co dobre szybko sie konczy. Czas zlecial jak mrugniecie okiem. Amanda skonczyla juz roczek, impreza byla z rodzinka. Teraz w sobote robimy male co nieco tutaj. Jak okazja to okazja. Nie moge uwierzyc, ze moje malenstwo ma juz roczek. Gada i gada, nauczyla sie mowic "cio to" "kto to" "dzidziu" "daj to" itp. Z malutkiego dzidziusia przeistoczyla sie w dziewczynke. Coraz pewniej staje tez na nozkach, ma juz 11 zabkow i moglabym tak gadac i gadac/.
Teraz na nowo przyzwyczajam sie do tutejszej codziennosci. Nie ma szans zebym nadrobila Was, mam nadzieje, ze nic zlego sie nie wydarzylo, ze wszystko u kazdej z Was w jak najlepszym porzadku. pozdrowionka

reklama
Do góry