a byłam pewna że tylko tutaj na pomorzu tak jestjeśli chodzi o ten sam co jest u nas na śląsku to ja znam a tak na poważnie u nas to najpierw stroimy klatkę przyszlej pannie mlodej a później tluczemy szklo na szczęście pod drzwiami o ten zwyczaj ci chodzi?
reklama
izabela352
Fanka BB :)
a na naszym slasku tego nie ma rozbija sie tylko kieliszki juz na imprezie.
agulka- czemu porter? bo pod drzwiami?
A tam kieliszki na imprezie to się wszędzie rozbija :-):-) ale dzień przed wszystkie szkła butelki słoiki i takie tam wiesz taki mały porządeczek w piwnicy;-);-)a na naszym slasku tego nie ma rozbija sie tylko kieliszki juz na imprezie.
Justyna Ty pisałaś że miałaś te wkładki żelowe do butów a możesz mi jakieś konkretne polecić?????
a na naszym slasku tego nie ma rozbija sie tylko kieliszki juz na imprezie.
DOKŁADNIE centralnie na drzwi sie rzuca szkło, by sie pobiło
a u nas porterabendstamtąd skąd ja pochodzę tego zwyczaju nie ma, ale z męża strony tak. I nazywa sie to PORTER
izabela352
nuska- ja nie uzywalam nigdy takich wkladek ale kolezanka bardzo chwali sobie scholla
Ja mam winko ale coś maż marudzi znowu tu siedzisz jakie znowu "dopiero co usiadłam a że czas tak szybko leci to nie moja wina;-)wlaśnie D przyniósl piwko:-):-):-)
reklama
izabela352
oj to monia nam zaraz zniknie. ja tez uciekam do wyrka. jutro mam mase zalatwien. ale bede wieczorkiem.
pojutrze mnie na pewno nie bedzie bo sa u nas dni naszego miasta i idziemy z M na koncerty wieczorem. a potem... M ma juz urlop wiec pewnie na glownym znow bede nieczesto :-(
pojutrze mnie na pewno nie bedzie bo sa u nas dni naszego miasta i idziemy z M na koncerty wieczorem. a potem... M ma juz urlop wiec pewnie na glownym znow bede nieczesto :-(
Podziel się: