reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
jak zwykle wy to mnie wyczuwacie i jak się zbieram do kompa to was już nie ma

ja też bardzo tęsknie za Atru Blimką i Harh no i za starymi BBonami które jakoś teraz mniej piszą

ale..... trudno pewnie czasu mało
chociaż ja potrafię dom zostawić i zasiąść do lapka żeby zobaczyć co u was bo juz tak przywykłam
co do cebuli to właśnie ja ją uwielbiam i czoneczek i porę i generalnie lubię jeść i próbować nowościm zresztą to widać co nie ;)
B znów ma nocki i co ja znów robię ślęcze w sieci.......
mam w najbliższym czasie w planie wybrać się na zakupki kupić w końcu małej tą spacerókę tak jeszcze jej nie kupiłam a to wynika z lenistwa i zbyt okrojonych funduszy ale teraz już mus bo wrzesień idzie a ja mam tylko taką małą sp[aceówkę bez budy po synku a wielofunkcyjny nie ma badań technicznych (brak stopu i wiele innych wad poporstu starość 5 lat dla wózka to za długo)
dostałam też 100 na urodzinki które będą za pare dni i nie wiem co sobie za to kupić
zegarek taki elegancki (mam w planie dołożć)
depilator
może krzesełko do rowera dla Wiki
może coś ze srebnej biżuterii
albo poprstu lepsze skórzane eleganckie pantofle hm sama nie wiem
potrzeb i marzeń i pomysłów tyle a to tylko 100 i za wiele nie dołoże hm
musimy też wkońcu kupić psa bo smutno nam bez Reksa i tak jakoś nic nie merda ogonkiem zawsze miałam psa tylko że tym razem to mam być wielki pies łągodny ale duży i do kojca i budy nie domownik bo chyba Szymek ma alergie na psa bo od śmierci Reksa ani razu nie miał kataru
dobra idę się umyć bo brudna zasnę

SAMONOŚNY NIEWIDOCZNY BIUSTONOSZ SILIKONOWY roz.B (417858257) - Aukcje internetowe Allegro
Przy malym biuscie podobno sie sprawdza. Moja kolezanka miala taki na sylwestra i 'dzialal' bez zarzutu.
Są też takie jakby plastry przyklejane pod cyckiem. Wiem,że w Bonprixie można je kupić

jak to z nowymi bywa.
A właśnie mam pyatnie bo też kupiłam nowe sandałki do kiecki i zastanawiam się nad takimi wkładkami żelowymi żeby mi noga do przodu nie uciekała ? Czy któraś już coś próbowała? Jak się sprawują ?
Sprawują się dobrze

dobra idę się umyć bo brudna zasnę
To umyj za mnie nogi:sorry2:

Byłam na rozmowie i... podobałaby mi się ta praca. Lubię papierkową robotę. Do piątku muszę oddać skierowanie do urzędu pracy to zobaczę co tam wymyślą.
Najbardziej wkurzyło mnie to,że teściowa jest zdania,że S zarobi tyle rzebyśmy spokojnie sobie żyli,a ja mogę być wdomu i wychowywać Mateusza. Więc S zmienił już zdanie (że jak dostanę łądną kasę to może, możewarto się skusić) i powiedział,że Mateusz jest za mały żeby opiekowała się nim obca baba:wściekła/y::wściekła/y: To co, jeszcze2 lata mam siedzieć w domu?? Kto później da mi pracę po tak długiej przerwie?? Co ze mną, z moimi potrezbami? Co z jakimś naszym rozwojem? Mam na myśli kupno większego samochodu, już nie wspomnę o większym mieszkani i 2 dziecku:wściekła/y::wściekła/y: Ale mnie wkurza ta baba czasami. Po co się wtrąca?

wiesz co Justyna ja bym się upierała przy swoim rozwoju bo zgadzam się w 100% z tobą że trzeba w siebie inwestować i dlaczego to ty masz być ubezwłasnowolniona rodzicielstwem a mąż może sobie jeździć my oboje pracujemy małą zajmujemy się we 3 ja B i moja mam Szymek w zasadzie chodzi do przedszkola chba że teraz - wakaxje no a czasem jak mus to biorę urlop albo małą podrzucamy to tu to tam po rodzince albo do sąsiadów i jakoś to leci i uważam że to ma dobry wpływ na jej rozwój jest bystra i nie boi się obcych jest pogodna wesoła i jeżeli praca ci odpowiada i praktycznie masz ją w garści to nie odpuszczaj a czy twoja teściowa jest czynna zawodowo bo nie pamiętam czy pisałaś i czy na pewno małym będzie się musiał zajać ktoś obcy?

reklama
Witajcie kochane:-)
mam dzisiaj wolne więc może udam mi się poświęcić trochę dla Was czasu....
Wiem, że Was bardzo ostatnio zaniedbałam ale po prostu mam tyle spraw na głowie, że jak dla mnie to doba ma za mało godzin...

dziekuje ze wszystkie miłe słowa i wielkie wsparcie jakie od Was dostałam:happy::happy::happy: z P dogaduje się bardzo dobrze i mam nadzieje, że już tak zostanie:tak:

tylko teraz mam inne zamrtwienie:-:)-:)-:)-( Julia jutro skonczy 11m nie raczkuje nie pełza nie wstaje nie chodzi- masakra:-( poszłam z nią do pediatry po skierowanie do neurologa ( mimo iż byłam już 2 razy i powiedział mi że wszystko ok) wczoraj miałyśmy wizytę celowo poszłam do innej lekarki...
pani doktor stwierdziła u Juli obniżenie napięcia mięśniowego zaleciła badanie usg przezciemiączkowe i pozniej rehabilitację :-(
cholera jasna zgłaszałam problem jak mała miała 5 i 7 miesięcy a głupia baba twierdziła, że jest ok:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
martwie się czy wszystko będzie z Julcią ok, czy będzie zdrowa :(
na chwilę obecna jednya forma jej przemieszczania jest turlanie no i od tyg przybiera pozycje do raczkowania ale tylko tak stoi ...
dodam tylko że rozwój psychiczny jest ok malutka ładnie gaworzy uczy się nowych umiejętności itp....

Do góry