reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

martwie się czy wszystko będzie z Julcią ok, czy będzie zdrowa :(
Wszystko będzie ok, tylko musicie iść na intensywne bardzo dobre rehabilitacje.

Kochana, ja już dawno chciałam Ci napisać, żebyś poszła do innego lekarza, ale nie napisałam, bo by mnie dziewczyny zjechały, że przesadzam, jak zwykle zresztą.

Ostatnia edycja:
reklama
ale nie napisałam, bo by mnie dziewczyny zjechały, że przesadzam, jak zwykle zresztą.

Dlaczego tak myslisz? Ja bym Cie nie zjechała.. Oj, ktoś tu chyba ma żalek?:confused:

Asiek-dobrze, że w końcu trafiłas na lekarza..troszkę poćwiczycie i na pewno córcia "ruszy" i jeszcze nie będziesz mogła za nią nadążyć:tak: A przy porodzie było wszystko ok?
Justyna-na pewno Twoja pensja (jaka by nie była) poprawi Wasz domowy budżet, nie wspominając o tym, że pójdziesz do ludzi i będziesz mogła się realizowac nie tylko jako matka i gospodyni. Oczywiście jeśli w srodku czujesz, że tego chcesz.. bo znam parę kobiet, które siedzą w domu, opiekują się domem i dziećmi i są w 100% spełnione:tak: To zależy co tam Ci w duszy gra.. A kto by zajmował się synkiem? Sorki, moż eo tym już pisałaś, ale jakoś nie zarejestrowałam:baffled:

aaa... jeszcze w temacie perfum.. przez wiele lat używałam J'adore, potem przerzuciłam się na Hipnotic Poison również Diora.. Po urodzeniu Olafka zakupiłam trochę lżejsze Hypnose Lancom ale też w klimacie:-) Szczerze mówiąc nie znam tego Angel, o którym piszecie ale jeśli jest korzenny to muszę go obadać przy najbliższym wypadzie do drogerii:tak:
Ps. dzisiaj zrobiłam sobię plamę bepanthenem na moim ulubionym sweterku:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: centralnie na cycku:baffled: Myslicie, że puści jak potraktuje ją ludwikiem??

Shine poród miałam bardzo ciężki trwał 16 godz mała w pierwszej nocie dostała 9p jeden odjęli właśnie za napięcie mięśniowe po 5 min już dostała 10

jak miała 5m martwiło mnie że słabo podnosi sie na rączkach więc poszłam do neurologa który stweirdził ze jest ok jak miała 7m nie przewracała się z brzuszka na plecki znów wybrałam się do tej samej lekarki tym razem powiedziała ona że kazde dziecko ma swoje własne tępo rozwoju i ona nie widzi potrzeby rehabilitacji...
teraz celowo poszłam do innej lekarki no i wychodzi że jednak jest problem:-( jestem taka zła że od razu nie trafiłam do niej no i martwię się czy z niunią będzie ok:-:)-:)-(

a co do plamy to spróbuj może się uda...

Witam Babony!
Aha bylismy dzis u neurologa - ze Stasiem juz wszystko ok, po raz pierwszy nie wpsisala nam opoznienia ruchowego :-D Ma jeszcze deficyt napiecia miesniowego w pleckach, jest taki chybotliwy, ale to juz pikuś.
Oj super. Stanislawki to jednak niezniszczalne chlopy:-):tak:
To super:tak:napewno bardzo się cieszysz a masz z czego:tak: dobrze slyszec tak dobre wiadomości:-)
a ja siedze w k...a:wściekła/y: byli dziś u nas teście i D wypil z teściem po 2 piwa i jak nigdy wzielo go po tych 2 piwach:szok:i teraz śpi a ja siedzę jak dupa sama:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:a i dobudzić się go nie idzie:no::wściekła/y:
Jak humor Monia? Lepiej? Oj te dziady:crazy:
dostałam też 100 na urodzinki które będą za pare dni i nie wiem co sobie za to kupić
zegarek taki elegancki (mam w planie dołożć)
depilator
może krzesełko do rowera dla Wiki
może coś ze srebnej biżuterii
albo poprstu lepsze skórzane eleganckie pantofle hm sama nie wiem
Ja bym kupila zegarek albo depilator.
A jaki piesek Tygrysku wam sie marzy? Wieloowocowy ?
Byłam na rozmowie i... podobałaby mi się ta praca. Lubię papierkową robotę. Do piątku muszę oddać skierowanie do urzędu pracy to zobaczę co tam wymyślą.
Najbardziej wkurzyło mnie to,że teściowa jest zdania,że S zarobi tyle rzebyśmy spokojnie sobie żyli,a ja mogę być wdomu i wychowywać Mateusza. Więc S zmienił już zdanie (że jak dostanę łądną kasę to może, możewarto się skusić) i powiedział,że Mateusz jest za mały żeby opiekowała się nim obca baba:wściekła/y::wściekła/y: To co, jeszcze2 lata mam siedzieć w domu?? Kto później da mi pracę po tak długiej przerwie?? Co ze mną, z moimi potrezbami? Co z jakimś naszym rozwojem? Mam na myśli kupno większego samochodu, już nie wspomnę o większym mieszkani i 2 dziecku:wściekła/y::wściekła/y: Ale mnie wkurza ta baba czasami. Po co się wtrąca?
Justyna - idz idz idz:tak::tak::tak:...nie przejmuj sie 'baba'. Moja mama, choc to bardzo ambitna i czynna zawodowa kobita tez mnie namawia zebym siedziala w domu 'bo kto sie zaopiekuje Stasiulkiem, jej malym wnuczkiem?'. Wiec moze tesciowka nie miala zlych intencji...po prostu z troski.
A pracy ci zazdroszcze...byleby nie wbic sie w poczucie winy ktore na narzuca spoleczentwo lub kler ze kosztem dziecka kobieta chce robic kariere:wściekła/y: Km jaka kariere? ze chce isc po prostu realizowac inne swoje potencjaly niz emocjolanlno ruchowe? Ja szanuje kobiety ktore z wlasnej woli zostaja w domu i zajmuja sie dziecmi i domem, ale jak wiele z nas boryka sie z poczuciem winy...o nie!
Justyna idz kochana..i widze ze zaproponowali ci jednak sensowna pensje:sorry2:
tylko teraz mam inne zamrtwienie:-:)-:)-:)-( Julia jutro skonczy 11m nie raczkuje nie pełza nie wstaje nie chodzi- masakra:-( poszłam z nią do pediatry po skierowanie do neurologa ( mimo iż byłam już 2 razy i powiedział mi że wszystko ok) wczoraj miałyśmy wizytę celowo poszłam do innej lekarki...
pani doktor stwierdziła u Juli obniżenie napięcia mięśniowego zaleciła badanie usg przezciemiączkowe i pozniej rehabilitację :-(
cholera jasna zgłaszałam problem jak mała miała 5 i 7 miesięcy a głupia baba twierdziła, że jest ok:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
martwie się czy wszystko będzie z Julcią ok, czy będzie zdrowa :(
na chwilę obecna jednya forma jej przemieszczania jest turlanie no i od tyg przybiera pozycje do raczkowania ale tylko tak stoi ...
dodam tylko że rozwój psychiczny jest ok malutka ładnie gaworzy uczy się nowych umiejętności itp....
Dobrze ze zmienilas lekarke. Bedzie dobrze kochana. Zagladaj do nas czesciej.
Och z tymi lekarzami...moja tez przecziez na refluks Stasia wciaz mowila ze to normalne...normalne do 6 m-ca zycia nie do 10go:wściekła/y:. I teraz co? Nie zgadniecie...przestalam dawac mu te lekrstwo i refluks poszedl byl, w sina dal!:-) Moze to przypadek ale od ponad tygodnia Stachul nie zwraca...

I wczoraj sobie uswiadomilam ze nasz lot do raju bedzie trwal: uwaga! 9 godzin plus 6 godzinna zmiana czasu:szok::wściekła/y:...juz zaczynam sie modlic:szok::-(bo nie wiem jak to Stas zniesie. Nie wiem jak ja to zniose a co dopiero taki maly brzddac:-:)nerd:

Hrudzia nie przejmuj się lotem pamiętaj, że Stasiulek jest niezniszczalny:-D:-D:-D:-D
Dzieki za pocieszenie ale Niezniszczalnym to on juz dawno przestal byc...przeciez ostatni lot byl tragiczny - przez cale 2 godziny darl sie w nieboglosy. Pocieszam sie ze bedzie przy mnie J a on ma zbawienny wplyw na malego. Tak czy siak zaczynam sie modlic:tak::baffled:

Hrudzia pies ma być duży czyli owczarek niemiecki bernardyn labrador albo golden retriver ale najpewniej to będzie owczarek bo w naszej okolicy o takiego psa najłatwiej i najtaniej bo nie stać mnie na psa z papierami
a tak szczerze to podobają mi się też yorki ale taki to by musiał mieszkać w domku poczekam może z 3,4 latka i spróbujemy jakiegoś kundelka z włochami znów przygarnąć do domku więc będą docelowa 2 pupile
heheheh ale rady dziewczyny i ja sama się ciągle gryze na co przeznaczyć tą 100 a może więcej boję się depilatora bo jak będzie mnie bolało za mocno to będę go musiała sprzedać a kto kupi śmigany hm i czy dobre są tylko te brauna i philipsa czy może rowenta też jest ok hrudzia i te panie co mają depilatory podpoiwedźcie markę i model plis bo jednak jestem napalona na taki specyfik

Hrudzia co do lotu to fakt nie wiem jak ja bym to zniosła 9 godzin podróży o kurcze ale może traficie w faze snu Stasia a zresztą będziecie oboje i pewnie pozowlą wam spacerowaćhm

Asiek nie martw się na zapas mała nie ma jeszcze roku a ty masz już diagnoze u mnie na przeciwko wynajmują mieszkanie tacy młodzi ludzie i mają synka 5 letniego a on chodzi na paluszkach, jest drobny i prawie nic nie mówi i albo ona mnie kłąmie że była z nim u lekarza albo trafiła na konowała i masz jeszcze sporo czasu żeby mała nadgoniła resztę wrześniątek a syn mojego brata też do roczku był taki leniwy i miękki i zaczął chodzić w wieku 18 miesięcy więc spox będzie dobrze

asiek- od mojej kuzynki synek w styczniu skonczyl 2 latka a ona dopiero teraz trafila z nim do lekarza! szok! wiec nie martw sie- macie jeszcze sporo czasu :tak:
justyna- idz do tej pracy!!! ja tez chcialam sie gdzies zalapac ale w moim wymarzonym zawodzie praca wiazalaby sie z czestymi wyjazdami :-( dlatego postanowilam... uwaga uwaga... zalozyc wlasna firme. na razie jeszcze wole nie zapeszac ale jak wszystko bedzie po mojej mysli to za niedlugo RUSZAMY!

reklama
justyna- idz do tej pracy!!! ja tez chcialam sie gdzies zalapac ale w moim wymarzonym zawodzie praca wiazalaby sie z czestymi wyjazdami :-( dlatego postanowilam... uwaga uwaga... zalozyc wlasna firme. na razie jeszcze wole nie zapeszac ale jak wszystko bedzie po mojej mysli to za niedlugo RUSZAMY!
No to trzymam mocno mooocno kciuki!!!:tak: Ja od lutego tez zakladam wlasna firme. Chcialabym skorzytsac z funduszy unijnych dzieki ktorym wlasnie bylam na tym kursie 'Przedsiebiorczy Pomorzanin' w maju. Dzialanosc oczywiscie dotyczy kosmetyki ale tssss tez nie chce zapeszac. :-p
Tygrysku - labradorki sa takie slodkie. Macie duzy dom wiec moze lepiej zaszlaec z duzym psiakiem? A swoja droga nie wiem czemu sie tak ludzie zachwycaja Yorkami...to juz kot lepszy;-):-p:-D

Do góry