reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Tygrysku gratuluję dziewczynki! Jak dobrze pójdzie to i Ty i ja będziemy miały parkę, tyle,że w odwrotnej kolejności, Ty pierwszego chłopca, ja dziewczynkę :-D.Cieszę się bardzo,że wszystko z dzidziusiem ok.
Atruviell-ja też na początku czułam kopnięcia i to najczęściej,jak przyłożyłam rękę to brzucha, także zastanawiałam się, czy to nie moja wyobraźnia. A przy Lilce najpierw było łaskotanie. Więc jak i Katinj też tak czuje w drugiej ciąży to chyba tak to jest. A nie przejmuj się,że to druga ciąża a Ty nie wiesz,czy to to, bo ze mną było to samo, dlugo się zastanawaiałam,czy to na pewno ruchy? A teraz to już czuję takie kopniaczki,że nie ma wątpliwości :tak:.Acha-i czuję głównie poniżej pępka, czasem nawet bardzo nisko,to chyba zależy,jak jest dzidziuś ułożony. I nie czytaj takich okropnych rzeczy! Ja też potem od razu sobie wszystko wyobrażam,więc lepiej po prostu nie czytać.

Andżeliko-wstaw sobie suwaczek to bedziemy mogły śledzić, w którym tygodniu jesteś.Jak to zrobić wyjaśnia Harsharani w wątku-Linki te mniej i bardziej potrzebne.

Andżelika - dzieki za informacje w sprawie polskich lekarzy:) nie wiedziałam ze można tak tanio, tamta gin u której byłam to za usg 80 euro chciała... zapisałam numer no i pediatra też sie moze przydać w przyszłości więc super:D

Ja mieszkam przy Stillorgan Road i strasznie sie ciesze że nie jestem sama, jest tutaj na forum wątek mamy irlandzkie ale żadna nie mieszka w Dublinie.
Byłoby miło sie kiedyś spotkać na kawie:D A na co dzień pracuję sobie jeszcze do połowy sierpnia:)

Przyłączam sie do prośby Ainaheled żebyś sobie suwaczek wkleiła
miłego wieczoru wszystkim:-)

właśnie wybieram się do przychodni na wizyte kontrolna, ciekawa jestem czy połozna wyłapie tetno maluszka - naszej małej dziewczynki, bo miesiąc temu nie udało sie to ale to pewnie przez to łozysko no i tłuszczyk.
u nas pada, ale to dobrze roiślinki tego potrzebowały, ale szkoda bo przyjechało wesołe miasteczko i nic nie zarobi bo pada i mało kto tam chodzi, mam nadzieję że zdażymy z Szymkiem się tam udać.
wiecie co tak się dziwnie czuję wiedząc że bedzie dziewczynka w głebi duszy to chciałam miec chłopca bo juz mam Szymonka i wiem co z czym i jak, a tu klops znowu cos nowego 9panny nie lubią zmian), ale damy radę teraz trenuję z dziewczynkami u brata bo przez 6 tygodni podczas całego kursu na prawko pilnowałam tych dziewczynek.

Tygrysku ja również gratuluje córeczki:-) .
Majandra oj współczuję i życzę żeby ząbek jak najszybciej przestał boleć bo na papce z bananków to ja to cienko widzę;-) .

A ja wczoraj byłam u lekarza i umówiłam się za tydzień w piątek na Usg no wiecie to "połówkowe" z jednej strony cieszę się że to już za tydzień a z drugiej troszkę się martwie żeby wszystko było ok.
Pozdrawiam.

Tygrysku - gratulacje :-)
Nuśka - zamiescilas tu zdjecie tych obrazkow do wyszywania - bardzo mi sie podobają - gdzie kupiłaś?

reklama
Majandra-współczuję problemów z zębem i to jeszcze trochę musisz przetrzymać :-(.
Tygrysku-ja tez się trochę boję mieć chłopca, jakoś tak myślałam,że może jednak dziewczynka, bo z dziewczynkami już wiem, jak postępować i zostanie mi tyle ślicznych sukieneczek!;-)Ale myślę,że damy radę, tak w zasadzie to zawsze chciałam mieć syna, juz miałam nadzieję,że Lilka to Mateusz, a teraz troszkę mnie panika ogarnęła...Ale śmiejemy się z mężem,że musi być przeciwwaga, bo jakby same baby były to on by już zwariował,że niby tak nim rządzimy, hehe. A tak to będzie równo-strona męska i żeńska.
A ja oczywiście się dzisiaj nie powstrzymałam i kupiłam na pchlim targu śliczne spodenki z Tygryskiem z Kubusia i czapeczkę..Najbardziej to się obawiam jak my to z tej wyspy przewieziemy:confused:..

Do góry