reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wrześniówkowe mamy

Inez ja również składa najlepsze życzenia!! dużo zdrówka dla Ciebie i maluszka:tak::tak:
Izabela fajnie ze sie odezwałaś:-) no i dzięki za uspakajające słowa, ja dzisiaj omal nie zemdlałam w autobusie bo sie tak wystrachałam tych kłuć w bokach że mi sie wydawało że na pewno mi sie łozysko odkleja i że dzidziuś niedotleniony i że coś złego mu sie dzieje, paranoja po prostu. Na szczęście czułam ruchy od czasu do czasu i mnie to uspakajało.

Maraniko pozazdrościć meża!!! Mój to bardziej jest jak mąż Gosik, jak by zaczął gadaćdo brzucha to bym chyba padła ze zdziwienia, troszczy sie o mnie ale malutki to dla niego abstrakcja narazie;-) Napisz koniecznie jak po usg:)

Carioca oczywiście trzymam kciuki, na pewno wszystko jest OK!

Andżelika - dopiero teraz zauważyłam ze mieszkamy w tym samym mieście, do którego szpitala chodzisz na wizyty???

dziewczyny i uświadomcie mnie prosze o co chodzi z tą glukozą??? bo nie mam pojęcia :confused::confused::confused:
ja sie boje ze mam jakąś żółtaczke bo jakiś dziwny żółty kolor skóry mam:eek: nie wiem od czego

reklama
Już po wizycie - a jednak Staś, doktor zobaczył armatkę :-) a swoja drogą dzisiaj są imieniny Stanisława, hehehe.
A poza tym wszystko jest okej :)

Blimka - ok 28 tygodnie sie bada zachowanie organizmu po obciazeniu glukoza (na godzinę przed pobraniem krwi pije sie kupioną w aptece glukozę). Bada sie aby zobaczyc czy nie ma sie sklonnosci do cukrzycy, ktroa jest niezbyt dobra w ciazy dla dzidziusia.

Witaj Iza :-)

carioca gratuluje chłopaczka!!:D:-):-):-)

a to badanie z glukozą jest takie obowiązkowe i rutynowe?? ja nie wiem czy mi takie coś zrobią, raczej wątpie... od końca maja mam niby chodzić do lekarza co 2 tygodnie ale raczej bedą mi tylko kontrolować krew i mocz, zrobic to badanie na własną rękę prywatnie???

Cześć dziewczyny,ale się rozpisałyście :-D.
Inez-ode mnie też wszystkiego najlepszego,duża zdrowia, pieniędzy i ślicznego zdrowego dzidziusia!
Witam wszystkie nowe dziewczyny.
To badanie z glukozą faktycznie nie jest przyjemne, nie dość,że trzeba wypić ten kubeczek wstrętnie słodkiej wody, to potem Cie jeszcze kłują trzy razy brr.. No i tracisz dwie godziny,które musisz tam przesiedzieć. Mnie to chyba w tej ciąży ominie, bo nie słyszałam,żeby tutaj robili,a nie wiem, czy po powrocie nie będzie za późno na takie badanie.
Carioca, to fajnie,że będzie Staś,ale Stanisława imieniny są tez w listoapadzie, 13. i Twój Staś będzie chyba wtedy obchodzil, bo obchodzi się chyba pierwsze imieniny po urodzinach? Mój Staszek tak obchodzi, urodził sie 3.11.
Anu-nic się nie martw, czekaj cierpliwie, a może juz czujesz, tylko nie wiesz,że to to? To na początku jest tylko delikatne łaskotanie.
Maraniko-to bardzo fajnie,że masz już swojego męża przy sobie i ma takie podejście do brzuszka, pozdrów go od nas forumowiczek :tak:.
Blimka, Gosik, nie przejmujcie się,że Wasi mężowie nie chcą głaskac brzuszka, mój Staszek w pierwszej ciąży tez nie byl do tego skory, a okazał się cudownym tatą dla Lili. Teraz troszkę inaczej do tego podchodzi, chyba po Lilce naprawdę uwierzył,że jest tam dzidziuś :-).
Pozdrowienia dla wszystkich.

Mnie też pokłówa brzuch od czasu do czasu. Zapytałam wczoraj gina o to kłucie, powiedział, że bywa - macica rośnie.

Aina - ale my zostaniemy przy imieninach 8 maja :) W moich stronach wybiera się po prostu dogodny termin imienin.

Witam wszystkich po długiej majowej przerwie.Troche mnie nie było bo siedziałam w domku na urlopie a w domu nie mam komputera.

Anu - nie martw sie ja tez nie czuję wyrażnie ruchów dziecka a jestesmy na tym samym etapie termin na 23 wrzesień. Czasami po jedzeniu zaczyna tam coś chlupotac i tak mysle że może to to ale wyrażnych ruchów to jeszcze nie wyczułam.

Piszecie tu o zachowaniu swoich mężów. U mnie ostatnio dość znacząco pokazał sie brzuch i mój mąż jak tylko gdzieśtam sie blisko niego kręcimy to odrazu łapie mnie za brzuszek. Czasami się śmieje że nas zagłaszczę. Pozatym jest bardziej wyczulony. Jak widzi kobiete w ciązy to mi odrazu pokazuje a trzeba przyznać że ostatnio nastapiła urodzaj.

W piątek 11.05 czeka nas połówkowe USG. Trochę się martwię jak zawsze zresztą przed wizytą ale mam nadzieję że wszystko u dzidzi wporządku.
A tak a propo czy miałyscie robione gdzieś około połówki badania na przeciwciała żółtaczki. Lekarz mi zlecił zrobić i tak sie zastanawiam czy to jest standard czy może cos się żółta zrobiłam:-) . Wynik badania juz mam i jest ok ale o czym ono mówi?

Witaj Blimka,ja chodze prywatnie na wizyty do polskiej ginekolog.Z angielskim u mnie niemajlepiej,a u polskiego lekarza czuje sie swobodniej i moge zadawac pytania nawet te najbardzziej glupie.A ktory szpital to jeszcze niewiem bo dopiero bede szla na wizyte do lekarza GP.Ale jedno jest pewne ze nie bede rodzic w Rutondzie,bo niemam dobrych wiadomosci o tym szpitalu i moja ginekolog tez mi odradzila ten szpital.
A w jakim szpitalu ty bedziesz rodzic???Moze kiedys sie spotkamy na spacerku ze swoimi pociechami.
Pozdrawiam

reklama
Andżelika - a ta polska ginekolog to w tym centrum medycznym obok centrum handlowego??? bo ja na początku też u jednej byłam ale stwierdziłam ze nie po to płace na ubezpieczenie prywatne żeby jeszcze co wizyte zostawiać 160 euro u ginekolog, tym bardziej ze opieka nad ciążarną jest w irlandii za darmo:tak: więc byłam u niej tylko raz, zostawiłam pół tygodniówki i sie zapisałam do przychodni.
Bede rodzić w National Maternity Hospital przy Holles St.
tam też chodze do przychodni na spotkania z położną i byłam tam na połówkowym usg, tam też bede chodzic do szkoły rodzenia i może na joge dla ciężarnych jak znajde czas i sie w koncu zapisze:-p a najlepsze ze wszystko za darmo:D:-):-);-)
podobno ten szpital jest dosyć dobry, znajoma mojego męża z pracy tam rodziła już dwa razy i mówiła ze fajnie jest
może mi sie uda wkleić link do ich strony
pozdrawiam i idź szybko do GP bo do przychodni przyszpitalnej musisz chodzić tak czy siak,

National Maternity Hospital

Do góry