reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

bylam w NFZ i dupa! zalatwilam dla siebie karte. u julitki jest problem z ubezpieczeniem, bo rzekomo zostala wyrejestrowana. musze to wyjasnic w pracy. dzis juz bylo za pozno. i znow w poniedizlake mam jechac taki kawal??????????/

moja gwiazda niedawno usnela na 2drzemke. jejku, przeciez pojdzie okolo polnocy spac!!! kto bedzie z nia tak dlugo siedzial:szok::szok:

reklama
moja gwiazda niedawno usnela na 2drzemke. jejku, przeciez pojdzie okolo polnocy spac!!! kto bedzie z nia tak dlugo siedzial:szok::szok:

Igor też właśnie śpi ale to właśnie jego pora na 2 drzemkę i nie chodzi spać o północy tylko tak przed 21.

Agulka
wczoraj coś pisałaś o kołysance, że śpiewasz Majce zawsze tą samą a można wiedzieć jaką? Właśnie jakie kołysanki śpiewacie dzieciom ??

Donkat skoro nasze dzieci śpią to zapraszam na kawkę ja właśnie piję kawkę i objadam się ciasteczkami:-):-) chcesz troszkę?

bylam w NFZ i dupa! zalatwilam dla siebie karte. u julitki jest problem z ubezpieczeniem, bo rzekomo zostala wyrejestrowana. musze to wyjasnic w pracy. dzis juz bylo za pozno. i znow w poniedizlake mam jechac taki kawal??????????/

Wyrejestrowana??? O to faktycznie dziwne, a Ty jesteś teraz na jakimś wychowawczym ??

kawke?chetnie, tylko bez ciasteczek, bo sie odchudzam;-)

tak, jestem na wychowawczym. to wyrejestrowanie jest dziwne, bo nikt tego nie robil, a jest. :crazy:

Igor też właśnie śpi ale to właśnie jego pora na 2 drzemkę i
Agulka wczoraj coś pisałaś o kołysance, że śpiewasz Majce zawsze tą samą a można wiedzieć jaką? Właśnie jakie kołysanki śpiewacie dzieciom ??
Moje małe też usnęło, ale o 17:15 pobudka, nie pozwalam mu dłużej spac bo później nie uśnie.;-):tak:
Kawke ja też chcę, ale na razie odjadam się budyniem

J wrócił z Mają na obiad i nie zdążył narąbac drzewa, bo zaraz jechał na budowę, więc ja zabrałam się za siekierę i do dzieła:szok:, bo woda w bojlerze zimna:-D

Nuśka Ja śpiewam, przytoczę kawałek tekstu:
W górze tyle gwiazd,
w dole tyle miast,
gwiazdy miastu dają znac,
że dzieci muszą spac.

A spij kochanie
jeśli gwiazdkę z nieba chcesz dostaniesz,
a gdy rano przyjdzie świt,
księżycowi będzie wstyd,
że on zasnął a nie Ty. .... itd Każda chyba zna.:tak::-D

reklama
donkat to fakt nie wesoło będziesz miała wieczorkiem z małą, ja zazwyczaj nie pozwalam na późną drzemkę i robię wszystko żeby mała jak najdłużej nie zasneła, ide na spacer jemy jakieś owocki, małe żelowe cukiereczki (2-3 przeciwniczki słodyczy) próbuję jej czytać, bawimy się piłką wszystko zależy od mojego nastroju i od pogody i np. jak dziś jest 18 40 a mała już śpi i wiem że będzie spała conajmniej do 6 30 o ile jej szymek wrzaskami nie obudziale i tak wtedy napije się ochrzczonego mleka i dalej lulu

a mi się dziś nic nie chcebuuuu szymek poszedł do sąsiadów do Kacpra jest u mnie córka mojego brata Paulina (12) i jak B o 13 jedzie do pracy i za nim ja z pracy wrócę to siedzi z dziećmi i ona tez poszła do sąsiadki mojej sa w zbliżonym wieku B w pracy mała śpi a ja nie mam do kogo gęby otworzyć ale i tak nie mam nastroju więc może to i dobrze
ale marudzę
ja mam zwykłe krzesełko drewniane do karmienia i chociaż te waszę są ładne nowe i mają tyle funkcji to jakoś takie z drewna ma swój urok i potem będzie krzesełko i stoliczek a takie nowoczesne już tej funkcji nie ma

Do góry