uuuufff, przeczytalam:-)
chyba walne posta na cala strone, tyle mam zaleglosci!!!
jakos tak sie zlozylo, zenie albo mnie nie bylo w domu, albo nie mialam czasu/sily do was zajrzec.
dzis sie czuje wstretnie
pogoda jest okropona: duchota nie z tej ziemi, slonce wali jak najete, wiatr jak na saharze!! koszmar! siedze w domu, bo tylko tu mam troche chlodu. oczywsice przede m,na sprzatanko
wieczorem jedziemy do mamy na weekend, ale caly czas sie zatsanawiam, czy to zrobic, bo julitka juz kolejny dzien marudzi i placze o byle co. to ten cholerny zab:-( przebic sie nie moze i ja meczy, a ona nas
Witam.
Widzę, że za dużo nie nastukałyście. U mnie "wojna" z J. nic nie było tylko kłótnia na górze ( a dzieciaki na dole śpią). Czasami jest tak że chciałbym się tylko przytulic, pocałowac, podrapac po pleckach ...... i to wszystko. A on , że mu cały dzień dawałam wskazówki, że...... , wiecie co będzie. Kurna ja się uparłam, że mi się nie chce, a on obraza majestatu. A szkoda gadac. Przynajmniej poszłam wcześnie spac i sie wyspałam.
o w tym caly jest ambaras, zeby dwoje chcialo na raz
tak sie zdarza i u nas, szkoda mi wtedy P, ale coz poczac...
czasem jest i na odwrot. on sie klei do mnie caly dzien i fantazjuje, co to sie nie bedzie dzialo w nocy, a potem siadzie przed kompem i nagla zmiana planow
wtedy ja sie obrazam oczywiscie;-)
Bry! Moj maz dzisiaj do nas przybywa, jeaaaa!!!!! Jezu jak sie ciesze!
Agulka - znam to, potrzebuje czulosci, a moj maz tez twierdzi, ze go caly dzien nakrecam, a wieczorem chce tylko buzi. Jak to mowi "obiecanki cacanki a głupiemu staje"
Donkat - ja podaje ze smoka, niektore dziewczyny z niekapka, na poczatek podawaj plyny z niekapka, a potem zobacz czy bedzie dobrze podawac tez mleczko.
Spadam po zakupy, w niedziele mamy chrzciny.
no to naciesz sie mezem do utraty tchu
a czemu chrzciny tak pozno robicie? oj, teraz to julitka by kosciol rozniosla!!! a tak to spala jak anioleczek:-)
kupilam malej ten ustnik treningowy, ale jak na razie nie toleruje go
Witajcie...
Nerk nie boli ale siusiu mi sie jeszcze chce choc nie tak czesto...moze herbatka zurawnowa dzialac zaczyna...rano maz dzwonil zarejstrowac mnie do lekarza i pani mnie zapisala na 15 wrzesnia
normalnie nie wierze z przeziebionym pecherzem i bolaca nerka wizyta za poltora miesiaca...dobrze ze mi przechodzi powoli
no nie, to jescze lepsza sluzba zdrowia niz unas, bo w PL do rodzinnego sie o woele krocej czeka!! zdechnac idzie
Witam ja tylko na chwilkę bo mam zaraz gości
A wpadłam do Was bo jestem załamana odebrałam dziś wyniki krwi Igorka i ma anemię:-
-
-( dostałam do podawania kropelki HEMOFER ale tam jest napisane że przebarwiają zęby:-( wiem że któraś z Was pisała że jej maluszek ma anemię i co podawałyście i czy faktycznie to cholerstwo przebarwia ząbki? Co zrobić żeby nie przebarwiło i czy to przebarwia te ząbki na stałe czy to kiedyś minie? Przepraszam że tyle pytań na raz i piszę tylko o sobie ale jestem przerażona.
Zajrzę do was wieczorkiem pa pa
nuska, szkoda igorka, ale przeciez dzieciaczkom malym ze wszystkiego jest latwo sie wylizac. glowa do gory!! o leku nie mam pojecia:-)
super-chruper!!! ale sie wybyczysz!! t zn bez pracy przynajmniej, bo w domu to nie odpoczniesz za bardzo
witam babeczki!
nie nadrobie was, nawet nie probuje. zreszta jestem tylko na chwilke. mam nadzieje, ze u maluszkow i mamus wszystko ok.
dzisiaj rano slyszalam w tv, ze bardzo wazny w diecie dziecka jest tran. ponoc dzieci, ktore go pija sa nawet spokojniejsze. choc moj skarb nalezy do baaardzo spokojnych maluszkow to zainteresuje sie tym ze wzgledow zdrowotnych.
ooo, ja sie zainteresuje ze wzgledow uspokajajacych;-)
a tak swoja droga, to myslam, czy nie zaparzac julitce melisy, mozna?
jeszcze jedno mi sie przypomnialo- podajecie nadal witamine d?
pediatra mowila, zeby dawac do ukonczenia 1roku zycia, bez wzgledu na to, ze jest duzo slonca, bo to za malo. a zeby rosna, dzieci zaczynjaa chodzic i wit D jest baaardzo potrzebna. ja juz mam 3butelke, bo druga julitka tak schowalal, ze nie moge znalezc
my dajemy 1kroplelke raz dziennie.
aaaaaaaaah nie ma szans zeby was nadrobic, malo ze z kompem cos nie tak, to w dodatku jakos nie umiem sie pozbierac, zeby siasc na BB, ciagle czasu brakuje. I ciage jakies gowno wyskakuje mi w kompie, wiec nawet sie nie na normalnie pisac. U nas dobrze wszystko, mysle juz ciagle wakacjach w pl za 18 dni :-)
welcome to Poland:-)
Lekarka mi zaleciła bo często choruje i miał blade usteczka a poza tym żadnych objawów anemii
A ja nie moge zasnąć siedzę i czytam w necie o tym leku Hemofer i widzę to moje maleństwo z czarnymi ząbkami :-
-(chce mi się płakać i nie wiem co zrobić.Dlaczego lekarka zapisała mi ten lek a nie np ten ferrum co dziewczyny podawały:-
-
-(i ciągle nie mogę się doczytać czy to znika później czy nie:-
-( jak pediatra zapisywała mi to dziadostwo to mówiłam jej że słyszałam że to zabarwia zęby a ona mi na to "trudno coś kosztem czegoś:-
-
-(" ale mi pocieszenie nie mogła dać jakiegoś zamiennika skoro inne z Was miały????? Dobra nie zanudzam i przepraszam że tylko o sobie ale jak jest kłopot to nie potrafię myśleć o niczym innym.
nuska, a nie myslalas, zeby z ienic lekarza, bo ten twoj jaskis jest chyba dziwny?
Cześc kobitki. JA jakaś do dupy dzisiaj jestem, dość ,ze mały od pierwszej w nocy prawie nie daje pospać,bo cały czas marudził za za cyckiem to na dokładkę o 4 nad ranem przeszła tak burza , że
. I jak udało mi się zdrzemnąć o 6 to mały zrobił niecałą godzinę później pobudkę
Poza tym planowaliśmy dzisiaj jechać nad wodę a tu pogoda nam psikusa zrobiła i jest delikatne ziuziu. Poza tym mam doła i już
My dajemy witaminkę D codziennie po dwie kropelki.
niechyb juz i u nas popadalo, bo sie zyc nie da!!!! jest jak w piekle!!!
a czemu 2kropelki wit D??
hejka ja też mam tyle roboty a ika dopiero od rana teraz zasnęła a ja co robię podczytuje co u was
ale już się zbieram
mam dziś wene na mycie okiem bo już pora na nie a i pogoda dobra bo nie świeci słońce (wtedy zawsze robię smugi hhehehe) i zawiesiłam u dzieci firankę od mamy bo mi kazała ale mi się nie podoba i jak wypiorę tą od dzieci to ją założę znów a ta niech teraz wisi
Hruda a pomyśl że są dzieci któym codziennie coś dolega ups nie dałabym rady bo moje skarby to takie może adhd ale pogodne
tak jak mojej gwiazdce? nawet jak niby zdrowa to i tak glosna i marudna
Witajcie ja tylko na chwile
wczoraj popoludniu nerka sie odezwala i bolala ze zdwojona sila pol dnia i przez cala noc maz pojechal mi do apteki pani dala herbatke na nerki i pecherz ktora mam pic 4-5 razy dziennie przez 4 dni jak nie przejdzie to do lekarza ale chyba i tak sie wybiore w poniedzialek do mojego lekarza bo do niego nie trtzeba sie zapisywac...
zdrowka zycze!!