reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Zuzka raczej ładnie zasypia ale jak była mniejsza to czasami nie mogła zasnąć w ciągu dnia z tym że było mi o tyle łatwiej że w sytuacji kryzysowej dawałam jej cycka i był spokój (chociaż staram się jej w ten sposób nie usypiać) ale bywało i tak że była już taka zmęczona że nic nie pomagało wtedy kładłam ją do łóżeczka mała wrzeszczała wychodziłam z pokoju i czekałam (max 3min) i właściwie zawsze zasypiała (tylko nie mogłam jej się w tym czasie pokazać) . U Zuzki bardzo ważną rolę przy zasypianiu odgrywa szmatka-przytulanka chociaż ostatnio mam wrażenie że coraz mniej jej potrzebuje ale daje jej sygnał że trzeba spać .Może Staś przestawia sobie pory spania np na raz dziennie ? Zuzka miała wtedy zawirowania ze spaniem.

reklama
aaaaaaaaah nie ma szans zeby was nadrobic, malo ze z kompem cos nie tak, to w dodatku jakos nie umiem sie pozbierac, zeby siasc na BB, ciagle czasu brakuje. I ciage jakies gowno wyskakuje mi w kompie, wiec nawet sie nie na normalnie pisac. U nas dobrze wszystko, mysle juz ciagle wakacjach w pl za 18 dni :-)

wszustkim nie napiszę i o wszytkim też nie bo to ciężka sprawa jak się czta z doskoku i wybiórczo bo tyle się dzieje na co dzień

1. witaminy D już od jakiś paru tygodni nie podaje ale jakieś jej ilości są w bebiku 2 i mała dużo przebywa na powietrzu więc powinno być git.
2. co do spania to Wika coraz częściej śpi tylko raz w dzień i to jest około 12-15 no i nie wstaj ejuż z kurami o 5/6 a około 7 napije się 180 bebiko 2r/2gr i czasem do 9 podrzema w spokoju w łóżeczku
3. na dobranoc około 19 zawsze wypija 220 mleka albo bebiko albo od krówki z kaszką manną w zależności od tego czy mam ochotę na gotowanie i śpi bezprzerwy do 7
4. Wika już chodzi na całego i coraz mniej korzysta z formy na 4 łapki i bardzo ją to chodzenie cieszy w domku i na trawce puszczam ją boso bo tak jej najwygodniej chociaż u mamy i jak idzeimy na Banie to w butkach
5 co do picia to nie wiem ile wypija ale wydaje mi się że mało ale tj 180 ml razy 2 plus raz 220 mleka i jakieś z 250 wody, ja jej bardzo mało podaje soków zazxwyczaj samą wodę za to mmacia moja to wygadałą się że jej bebiko dosładza i wogóle pewnie sypie je na oko ale to jest ta porcja w południe którą ja najchętniej bym zlikwidowała na rzecz jakiegoś dania.
6. B buduje teraz altankę jest na etapie budowania szalunków i zasypywania gruzem pod betonik ciężko mu to idzie bo robi to po pracy i sam ale trudno powoli i będzie

u nas około 20 przeszła burza ale gdzieś tak boczkiem i u mnie tylko padało i słychać było grzmoty teraz też się w oddali błyska

Hrudzia Staśko pewnie się za dużo naoglądał na tym jarmarku i go wrażenia męczyły albo faktycznie mu coś dolega i wiesz co nie smiej się tylko bo ja zazwyczaj w takie rzeczy nie wierzę ale jak moje dzieci też niezniszczalen zawsze pogodne takie fochy odtawiały to zawsze im "uroki spuwałam" taki zabobon ale powiem że czasem działało heheheheh ale wiesz ja ze wsi jestem

Witam ja tylko na chwilkę bo mam zaraz gości

A wpadłam do Was bo jestem załamana odebrałam dziś wyniki krwi Igorka i ma anemię:-:)-:)-( dostałam do podawania kropelki HEMOFER ale tam jest napisane że przebarwiają zęby:-( wiem że któraś z Was pisała że jej maluszek ma anemię i co podawałyście i czy faktycznie to cholerstwo przebarwia ząbki? Co zrobić żeby nie przebarwiło i czy to przebarwia te ząbki na stałe czy to kiedyś minie? Przepraszam że tyle pytań na raz i piszę tylko o sobie ale jestem przerażona.
Zajrzę do was wieczorkiem pa pa
A dlaczego robiłaś Igorowi badania?

Justyna - czy masz dzis imieninki?
Dziś jest (a raczej było;-)) Justyna,a ja mam we wrześniu

albo był bardzo zmęczony Zuzka też czasami nie może zasnąć jak jest przetrzymana ze spaniem dlatego staram tego pilnować zwłaszcza drzemki (żeby była położona na czas w swoim łóżeczku i żeby nikt jej nie przeszkadzał)
Ja też staram się pilnować drzemki w ciągu dnia,od niej zależy całe popołudnie i wieczór. Może ogólnie Staśkowi za gorąco i przez to jest taki rozdrażniony. No, ja tak mam:-p

Ja daję codziennie po kropelce:tak::tak::tak:
Ja też. Ścieminia,bo nie zawsze pamiętam,a czasem dam jak wpadną p 2 lub 3:sorry2:

A dlaczego robiłaś Igorowi badania?

Lekarka mi zaleciła bo często choruje i miał blade usteczka a poza tym żadnych objawów anemii

A ja nie moge zasnąć siedzę i czytam w necie o tym leku Hemofer i widzę to moje maleństwo z czarnymi ząbkami :-:)-(chce mi się płakać i nie wiem co zrobić.Dlaczego lekarka zapisała mi ten lek a nie np ten ferrum co dziewczyny podawały:-:)-:)-(i ciągle nie mogę się doczytać czy to znika później czy nie:-:)-( jak pediatra zapisywała mi to dziadostwo to mówiłam jej że słyszałam że to zabarwia zęby a ona mi na to "trudno coś kosztem czegoś:-:)-:)-(" ale mi pocieszenie nie mogła dać jakiegoś zamiennika skoro inne z Was miały????? Dobra nie zanudzam i przepraszam że tylko o sobie ale jak jest kłopot to nie potrafię myśleć o niczym innym.

Cześc kobitki. JA jakaś do dupy dzisiaj jestem, dość ,ze mały od pierwszej w nocy prawie nie daje pospać,bo cały czas marudził za za cyckiem to na dokładkę o 4 nad ranem przeszła tak burza , że :szok::szok::szok::szok:. I jak udało mi się zdrzemnąć o 6 to mały zrobił niecałą godzinę później pobudkę:baffled: Poza tym planowaliśmy dzisiaj jechać nad wodę a tu pogoda nam psikusa zrobiła i jest delikatne ziuziu. Poza tym mam doła i już:sorry:

Pil duzo, i sam i ja go poilam. Kupal byl ogromniasty. Zasnac wieczorem to jedno a te histerie w ciagu dnia?

Daje witamine D dwa razy w tygodniu.
My dajemy witaminkę D codziennie po dwie kropelki.

reklama
Hej
Nuska - to moze idz do lekarki, tej albo innej i popros ten inny lek. A anaemia sie tak nie denerwuj kochana. Jak pisala Carioca, to szybko mija.:-):tak:

Witamine D podaje 2 razy w tygodniu bo moja pediatra zalecila mi powoli ograniczac jej podawanie, szczegolnie gdy na dworze tyyyyle slonca - w zaleznosci ile Stas jego zlapie

A powodem marudzenia mojego synala byl chyba brzuszek - Stas byl obrobiony po pachy, wodnista kupala...zobaczymy co dalej dzien pokaze. Poki co spokojnie bawi sie w lozeczku.
Do wieczorka bo spadam do rodzicow.

Do góry