reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Witam ja tylko na chwilkę bo mam zaraz gości

A wpadłam do Was bo jestem załamana odebrałam dziś wyniki krwi Igorka i ma anemię:-:)-:)-( dostałam do podawania kropelki HEMOFER ale tam jest napisane że przebarwiają zęby:-( wiem że któraś z Was pisała że jej maluszek ma anemię i co podawałyście i czy faktycznie to cholerstwo przebarwia ząbki? Co zrobić żeby nie przebarwiło i czy to przebarwia te ząbki na stałe czy to kiedyś minie? Przepraszam że tyle pytań na raz i piszę tylko o sobie ale jestem przerażona.
Zajrzę do was wieczorkiem pa pa

reklama
Witam się znowu. Miałam znów problem z kompem. Ludzie, jeszcze trochę a wywalę cholerstwo za okno. I jakby ktoś myślał, że mąż informatyk do czegoś się przydaje, to może włożyć te historie między bajki:wściekła/y: Szewc bez butów chodzi.

Ok, lecę przeczytać co się tutaj działo ostatnimi czasy...

Witam ja tylko na chwilkę bo mam zaraz gości

A wpadłam do Was bo jestem załamana odebrałam dziś wyniki krwi Igorka i ma anemię:-:)-:)-( dostałam do podawania kropelki HEMOFER ale tam jest napisane że przebarwiają zęby:-( wiem że któraś z Was pisała że jej maluszek ma anemię i co podawałyście i czy faktycznie to cholerstwo przebarwia ząbki? Co zrobić żeby nie przebarwiło i czy to przebarwia te ząbki na stałe czy to kiedyś minie? Przepraszam że tyle pytań na raz i piszę tylko o sobie ale jestem przerażona.
Zajrzę do was wieczorkiem pa pa

Nie martw się Nuska, duza ta anemia? Stasio tez mial i szybko z tego wyszedl. Ponoc Hemofer zabarwia ząbki, ale nie zawsze, warto po podaniu leku dać duzo wody do popicia. Dobrze jest podawac zelazo pomiedzy posilkami, podawany podczas posilkow gorzej sie wchlania. Pewnie wiesz, ale napisze, ze na krew dobry jest burak i szpinak. No i mieso, zwlaszcza wolowina, ale jesli Igorek ma skaze, to moze na wolowine/cielecine zle zareagowac.

Shinead - jakei plany na urlop?

Atru - trzymam kciuki za kopenhaską, jak idzie?

Justyna - czy masz dzis imieninki?

witam babeczki!
nie nadrobie was, nawet nie probuje. zreszta jestem tylko na chwilke. mam nadzieje, ze u maluszkow i mamus wszystko ok.
dzisiaj rano slyszalam w tv, ze bardzo wazny w diecie dziecka jest tran. ponoc dzieci, ktore go pija sa nawet spokojniejsze. choc moj skarb nalezy do baaardzo spokojnych maluszkow to zainteresuje sie tym ze wzgledow zdrowotnych.

Cześć Iza ja podaje witaminę D a co do tranu to wiem że jest zdrowy ale chyba jeszcze nie można dawać tak małym dzieciom ??? Ja biorę takie kapsułki Prenatal DHA dla matek karmiących i to jest z jakimś rybim tłuszczem

dzisiaj rano slyszalam w tv, ze bardzo wazny w diecie dziecka jest tran. ponoc dzieci, ktore go pija sa nawet spokojniejsze.
Hmmm, ciekawe, bo ja i mój brat bardzo długo tran piliśmy, a diabły byliśmy okropne (szczególnie brat):-D;-)

jeszcze jedno mi sie przypomnialo- podajecie nadal witamine d?
Jeszcze podaję, ale 6 sierpnia idziemy na szczepienie to spytam czy już odstawić, ale pewnie nie.:no:
a co do tranu to wiem że jest zdrowy ale chyba jeszcze nie można dawać tak małym dzieciom ???
Można po 6. miesiącu.

reklama
Do góry