reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Hej Kobitki:-)
Widzę, że już chyba większość z nas zna płeć Dzidziusia. Zazdroszczę..Ja ide na USG w poniedziałek i jeśli Dzidziuś będzie odpowiednio odwrócony, wtedy może dowiemy się, jakiej jest płci.
Ruchy czuję już od dwóch tygodni i nawet zaczynam sie po trochu z Maleństwem 'bawić'. Kiedy mnie kopnie, delikatnie pukam w to miejsce i czekam na kolejny ruch. To niesamowite, ale takie maleństwo już reaguje na mój dotyk:tak:
Pozdrawiam słonecznie.

reklama
co sie stało z moja wypowiedzią?????????????? :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:
zatwierdziłam i nawet połowa mi sie nie pokazała :-(

napisze jeszcze raz...

a wiec w J.G. moznesz zrobic usg w dwoch miejscach. Jest to GINEKOMED:::Zesp

znowu to samo... :wściekła/y: oki wiec nie pisze juz strony www bo chyba przez to tak sie dzieje... :confused:

a wiec w J.G. moznesz zrobic usg w dwoch miejscach. Jest to GINKOMED (ginkomed.pl) I KARKONOSKIE CENTRUM MEDYCZNE (kcmed.pl). Slyszałam wiecej poztywnych opinii o KCM, jest to nowo otwarta klinika. USG 3D najlepiej robic tam w czwartki bo jest lekarz ginekolog a w pozostale dni badanie wykonuje zwykly lekarz. A co do Wrocławia to tez myslałam o tych dwoch klinikach co napisałas. Musze tam zadzwonic bo chcialam zrobic usg jak najszybciej a w pon bede we Wrocławiu a jak nie to w czwartek pojade do J.G. do tego KCM. A co do sklepów z odzieza ciążową to nie mam pojecia ale we Wrocławiu na pewno coś znajdziesz :-)

kasiamina - wielkie dzięki za ten namiar, zaraz sobie tam zerknę. Coś na ten ginkomed nie mogę wejść, strona nie działa czy cuś. W tym karkonoskim centrum koszt badania usg 4d "połówkowego" to 200 zł. Drogo.

Kasiamina - a czy to nie chodziło o "Ginekomed"? Bo taka strona wchodzi... I 150 zł za prenatalne USG 4D w 20-24 t.c. To tyle co we Wrocławiu...

A we Wrocku można i taniej... No cóż, trzeba przeliczyć budżet i podjąć jakąś decyzję :) W każdym razie bardzo dziękuję za pomoc.

tak, chodziło o ginekomed :-)
właśnie sama nie wiem jak lepiej sie opłaca. Właśnie prubowałam sie dodzwonic do tych klinik we Wrocławiu ale nie odbieraja tel. pewnie do 17 rejestracja. Sprobuje jutro albo do J.G w czwartek pojade.
Atruviell a Ty do ktorej kliniki zapisalas sie we Wrocławiu?

Dziewczyny, a gdzie we Wrocku albo Jeleniej Górze można znaleźć sklepy z odzieżą ciążową? Chodzi mi o sukienkę jakąś taką, bo mi się dwa wesela w maju i w czerwcu szykują. Wiem, że we Wrocku jest coś na Podwalu w Domu Handlowym na przeciw Renomy i na Placu Kromera (tam drożyzna i rozmiary nie wiem na kogo:) ) A gdzie jeszcze coś fajnego znajdę? Boję się przez internet kupować, bo co jeśli fajnie na zdjęciu wygląda, a ja będę w tym źle wyglądać? Albo rozmiar nie ten?

Wydaje mi się że nie powinnaś mieć problemu ze znalezieniem fajnych ciuchów, teraz jest taka super moda na długie i szerokie rzeczy że nawet w zwykłym sklepie można coś fajnego wygrzebać:D
Ja dzisiaj kupiłam super bluzke marszczoną na biuście sięgającą tak za tyłek;-) i to w zwykłym sklepie, moda na ten rok nam sie bardzo przysłużyła dziewczyny:tak::tak::tak:
Życze owocnych łowów!! poza tym w dużych sklepach często są działy z modą ciążową - miłych zakupów:-)

Blimka - już patrzyłam na Wasze brzusie w galerii i wszystkie jesteście laseczki, więc pewnie coś w zwykłym sklepie znajdziecie ale ja z moim rozmiarem 42-44 + brzusio to aż się boję tam wchodzić:-D. A poza tym u nas w Zgolcu taka padaka ze sklepami odzieżowymi, nawet tymi nie-ciążowymi, że nic ciekawego nie da się kupić. Wszystko w stylu "spódniczka pod tyłek" albo "bebech na wierzchu", nie mój styl, niestety. Bardzo podobają mi się sukienki z 9fashion ale u nas nie ma sklepu z odzieżą tej firmy (chyba tylko spodnie można kupić) więc i tak czeka mnie wyprawa do Wrocka, albo do J. Góry, żeby coś wybrać. Przed ciążą też najczęściej na zakupy wybierałam się w tym kierunku. W przerwie między zajęciami na uniwerku buszowałam po Świdnickiej i okolicach. Na więcej nie było czasu ale i tak nie raz coś fajnego dorwałam. Teraz, bluzki i takie tam, kupuję w Niemczech na Berlińskiej albo w CityCenter. Mają tam "rozległe" rozmiary i rzeczywiście zawsze coś tam dopasuję do siebie za parę Euro. Ale sukienek tam fajnych nie widziałam, niestety...

Kasiamina - dzisiaj rejestrowałam się do Corfamedu na ul. Kluczborskiej, info na stronie CORFAMED, rejestracja pod numerem tel. 071 321 73 15, najbliższy wolny termin mają na 8 maja (a rejestrowałam się dzisiaj). Jeśli chodzi o Medix, to znajduje się on na Grabiszyńskiej, rejestracja pod nr tel. 071 34 127 07 lub 10. Mój doktor polecał Medix jako drogi ale ponoć bardzo dobry a do Corfamedu sama znalazłam namiary. Obie przychodnie pracują też w soboty.

Atruviell dziekuje bardzo :-) jutro sprobuje tam zadzwonic :tak:
a w H&M albo w C&A w Gorliz nic nie ma? moze tam sprobuj? faktycznie teraz jest fajna moda na tez szerokie urbania i tuniki :) a jak nie to we Wroclawiu na pewno cos znajdziesz tym bardziej,ze podobno otworzyli dwa nowe centra handlowe wiec cos powinnas sobie dobrac. W Dreznie tez jest kilka fajnych sklepow ale tam moze byc juz zdrozej...

reklama
Przeczytałam w kalendarzu ciąży, ze serduszko dzieciątka jest już słyszalne przez zwykły stetoskop. Chyba się jutro bujnę do apteki :)
Mówisz, że słychać ale super może też sobie kupię:-) od tygodnia zaczełam czuć ruchy maluszka takie narazie malutkie ale jak przyłożę rękę to czuć jak się rusza fajne uczucie :-)

Do góry