reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Witam
Justyna może tak do końca nie pokomplikowało się koleżance życie- wszystko się teraz ułoży- będzie miała męża, dziecko i będzie mogła dalej sie uczyć. A co do braku kasy- do wszystkiego idzie sie przyzwyczaić:laugh2: U nas nie daj Boże jakiś niespodziewany wydatek i leżymy:crazy:

Co do zwrotu z podatku- my już zapomnieliśmy ze coś takiego było:baffled:

A teraz idę poćwiczyć- póki mam jeszcze chęci- juz co raz to mniejsze:zawstydzona/y:

reklama
Witam z rańca.

Nie było mnie wczoraj popołudniu i z wieczorka, bo komp jakiś zamulony był i okazało się, że mieliśmy wirusa,:szok: ale teraz już jest ok.:blink: No i wieczorem z J siedzieliśmy o skubaliśmy groch,:tak: a z pół worka tego było. Pomroziłam , będzie super zupka zimą:happy2:

majandra ulga troszeczkę, że jedna kreseczka:-D

luandzia jak ja Ci zazdroszczę tego kursu tańca:tak:

justyna
nic dodac nic ując - nie chciałabym byc w skórze twojego S kuzynki, bo jak już zaczął kombinowac to co będzie później:crazy:

A wczoraj Kasi nie było. Dziś poszła pierwszy raz do pracy. Ciekawe jak sobie radzi z ..... tęsknotą i robotą???????? TRZYMAJ SIĘ.;-)

Justyna A co do kasy to chyba nie jest az tak źle, u nas na koncie 148,35 zł:szok::szok::szok: i co ja mam powiedziec:tak:

Ostatnia edycja:
Justyna ja na Twoim miejscu wybrałabym się do skarbówki i zapytałabym się dlaczego nie otrzymałam pieniędzy. Bo z tego co mi wiadomo to pieniądze powinny najpóźniej przyjść każdemu pod koniec maja.
Ja miałam podobną sytuację i poszłam do nich.Okazało się że mam 2 numery konta i wysłali już w marcu na te drugie konto co jest zamknięte (choć wcześnie składałam deklarację o nowym numerze konta) W tym pokoju miałam 2 aktywne rachunki a w drugim jeden:crazy: I pieniądze mnożyły się na ich koncie,nawet mnie nie powiadamiając że kasa wróciła do nich :crazy:

Atru Twoja oferta jest aktualna,bo ja bym potrzebowała parasolki.Tylko czy ona by mi pasowała do wózka :baffled: Mam Baby Euro Desing :baffled:

Heloł
My już po chrzcinach:-) Było superowo. Mały był zainteresowany wszystkim wokół i nie odwalił cyrku:-D Najbardziej podobała mu się książka, z której ksiądz czytał przy chrzcie i namiętnie wyciągał do niej łapki. W kanjpie dostał swoje specjalne krzesełko i nawet posiedział troszke grzecznie przy stole. Obiadek pyszny, goście zadowoleni. Ufff ...
Wczoraj kupiłam kojec dla Ola i.. jak na razie bardzo mu się podoba nowy "plac zabaw". W końcu mogę coś zrobić w domu nie latając bez przerwy za raczkującym bąblem. Mam nadzieję, że nie znudzi się szybko:-D
Atru-przykro mi z powodu wózka, kurde ale dziady.. Myślałam, że tam w Niemczech nie robią takich numerów. Mam nadzieję, że ten nowy nabytek będzie Wam służył.
Justyna-to zależy kiedy złożyłaś PITA, bo nie doczytałam.. Jesli w kwietniu, to możesz jeszcze troszkę poczekać. Z drugiej strony jeśli zapłaciłaś co najmniej 1000 zl podatku to dostaniesz ten tysiąc, jeśli mniej to dostaniesz zwrot do wysokości zapłaconego podatku. Niestety nasze mądre państwo znowu wymyśliło ulgę dla bogatych.
Miłego dzionka Wam życzę!!!

Justyna A co do kasy to chyba nie jest az tak źle, u nas na koncie 148,35 zł:szok::szok::szok: i co ja mam powiedziec:tak:
u nas 173,00 jestesmy lepsi ;-):tak::tak::tak: i rzeczywiscie- idzie sie przyzwyczaic. zyjemy w sumie tylko z wyplaty meza, ktory w budzetowce nie zarabia kroci... ale dajemy rade.

dopiero 9 rano a ja juz tyle rzeczy zrobilam. lece jeszcze powiesic pranie, bo pralka wlasnie skonczyla prace a potem zakupy, obiad... popoludniu moze gdzies pojedziemy. milego dnia!

:tak:
u nas 173,00 jestesmy lepsi ;-):tak::tak::tak: i rzeczywiscie- idzie sie przyzwyczaic. zyjemy w sumie tylko z wyplaty meza, ktory w budzetowce nie zarabia kroci... ale dajemy rade.
My mamy taką samą sytuację, J też z budżetówki:tak: i też z jednej pensji nio jeszcze mój wychowawczy ale tylko do września

Iza można powiedziec, że jesteście o niecałą paczkę pamperów lepsi

jeśli chodzi o kase to my już dawno jesteśmy na minusie:-( dobrze że D to taka ''zlota rączka'' i co chwile umi se dorobić bo tak to niewiem jak byśmy se radzili bo oplaty nas zżeraja:wściekła/y:ale naszczęście dajemy rade i jest ok:tak:

Mateuszek powiedzial pierwszy raz MAMA:tak::-):-):-):-)

Widzę, że mamy też żyja od pierwszego do pierwszego. Ehh. ..Ja mam 11 zł na koncie, 2 zł w portfelu i musze pożyczyć od córci (kasa z chrzcin) bo trzeba pampersy kupić. Koszmar!
Moja małą od paru miesiecy powtarza tata, nie do końca celowo :-) teraz zaczyna "baba" a "mama" to chyba sobie poczekam :-(

Dzien dobry
Justyna - no historia kuzynki S nie do konca bajkowa, ale skoro on teraz taki odmieniony to moze zmadrzal...ja tez sie dowiedzialm ze jestem w ciazy kiedy zwolnilam sie z pracy i palnowalam ostro harowac na wyspach z J i tam zamieszkac...i Stas pokrzyzowal zupelnie plany mamusi i tatsusia;-):-D
Monia- grtatuluje MAMA...moj Stanislawus probuje juz wszystkie odmiany AAA, breeedzie, buuuudzie, aje, baby, dady...ale mama ani razu mu nie wyszlo...zeby chociaz tak cichutko, przez przypadek:-p
Finansowo stoje jak wy:baffled:...a tu jeszcze jutro przyjezdza do mnie szwagierka i trzeba bedzie zrobic obiady i bardziej okazale sniadania niz moje no i pojdzie kasa

Dziewczyny, pytalam o te poduszke, spia wasze szkraby na poduszce juz?:confused:
Udanego dnia, u nas wieeejeee:szok:

reklama
Do góry