Widzialysmy Enie na fotkach Kasi z ich wspolnego spotakania w Zawierciu:-)Enia jesteś juz na zamkniętym więc prosimy o foto, ale nie tylko maleństwa
reklama
Witam dziewczyny.
Mam dziś dość!!! Przed 15 wróciłam do domu po okropnej bieganinie :-(
Jutro na 6 do pracy :-(
Przepraszam, ale nie mam weny do czytania :-( nic nie czytałam co u Waas słychać. Klavell mam nadzieje, że z dziadkiem lepiej
Mam dziś dość!!! Przed 15 wróciłam do domu po okropnej bieganinie :-(
Jutro na 6 do pracy :-(
Przepraszam, ale nie mam weny do czytania :-( nic nie czytałam co u Waas słychać. Klavell mam nadzieje, że z dziadkiem lepiej
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Witam. Test zrobiony po południu. 1 kreseczka:-) Jutro rano powtórzę, tak na wszelki wypadek;-)
Atruviell
Wrześniowe mamy'07
Mam pytanie do bardziej znających się, jest jakiś powód, dlaczego mogę nie dostać zwrotu za Mateusza ze Skarbówki?? Dostałyście już?
Jejku, ja już zapomniałam, że dostałam. A dostałam w marcu. Jakie mogą być powody nie otrzymania przez ciebie zwrotu podatku?
- zbyt późne złożenie rozliczenia w US - tzn. pod koniec kwietnia, jeśli tak to po prostu jeszcze nie zdążyli sprawdzić i wysłać kasy. Czas mają do końca lipca, o ile pamiętam.
- jeśli twój mąż nie rozlicza się PL a ty miałaś zbyt niski dochód (kwota zwolniona z podatku) to się nie należy;
- dochody z działalności gospodarczej i rolnictwa nie są brane pod uwagę;
- powstał jakiś błąd podczas wypełniania pita i niedługo dostaniesz zawiadomienie do domu o konieczności dokonania korekty.
Więcej powodów na razie nie przychodzi mi do głowy.
No to ładne kwiatki. A ja już miałam nadzieję, ze zostaniemy znowu ciociamiWitam. Test zrobiony po południu. 1 kreseczka:-) Jutro rano powtórzę, tak na wszelki wypadek;-)
Muszę wam napisać, że się wkurzyłam niemiłosiernie dzisiaj. Miesiąc temu oddaliśmy do naprawy na gwarancji nasz ABC Design Astro, czyli wózek Tymka, bo "rozjechały" się koła. Oddaliśmy samą gondolę i ramę bo tylko tam były usterki, siedzisko spacerówki zostało w domu, bo nie było potrzeby oddawać. Dostaliśmy wózek zastępczy i wróciliśmy do domu z optymistycznym nastawieniem. Po miesiącu poszliśmy zapytać się co się dzieje, bo obiecano nam naprawę w ciągu 3 tygodni maksymalnie, a tu miesiąc minął i cisza. Okazało się, że wózek zaginął razem z całą dokumentacją reklamacji. Dobrze, że mięliśmy swoją kopię druku gwarancji, bo babka nie chciała nam uwierzyć, że oddaliśmy ten wózek w ich sklepie. Dostała tydzień czasu na sprawdzenie co się dzieje z naszym wózkiem. Dzisiaj właśnie minął i znowu wybraliśmy się do tego sklepu, z ciocią, która mówi perfekt po niemiecku (bo wózek kupiony był w niemieckim sklepie). A tam się dowiadujemy, że fabryka, bez żadnej konsultacji z nami zwróciła do sklepu pieniądze za nasz wózek, bo niestety w dziwny sposób zaginął po nim wszelki ślad. A żeby było śmiesznie, to oddali nam o 70 Euro mniej niż zapłaciliśmy za niego, bo podobno odliczyli zużycie wózka (wózek kupiliśmy ponad rok temu). Ciocia nie była w stanie nic więcej nam pomóc, bo sama nie za bardzo znała się na przepisach, a my tym bardziej. No więc wzięliśmy te pieniądze i musiliśmy na wariata kupić nowy wózek, bo przecież Tymek w czymś jeździć musi. Za otrzymany zwrot pieniędzy kupiliśmy Chicco SimplyCitiy. Kosztował 109 Euro. Nie było nic lepszego w tej cenie, a za tydzień jedziemy na wakacje, więc potrzebowaliśmy ten cholerny wózek na już. Na różnicy kursowej i "amortyzacji" wózka straciliśmy prawie połowę tego co zapłaciliśmy za ABC Design. Jestem wściekła i bezsilna, bo przez nieznajomość języka nawet nie potrafię się wykłócić o swoje
a mam przemożne uczucie, że nas okradziono. W końcu za ABC Design zapłaciliśmy 230 Euro, a dostaliśmy 160 Euro zwrotu. Eh, w ogóle to kończę myśleć o tym, bo mnie szlag trafia jak sobie pomyślę, jak daliśmy się wkręcić
A teraz drobne ogłoszenie:
Mam do sprzedania siedzisko do ABC Design model Astro (bez stelaża) + torba na ten wózek + parasol przeciwsłoneczny. To wszystko co się zostało po pierwszym wózku Tymka.
tygrysek3108
Wrześniowe mamy'07
witam
wiecie co się wydarzyło:
dostałam zwrotną podwyżkę o całe 100 zika brutto i nie wiem na co to wydać żenada szkoda papieru na taką kwotę buuuuuuuuu ale lepszy rydz niż nic nie od razu Krakó zbudowali
Justynka a jakie miałaś zarobli wyszła ci z pita ulga?, bo ni ektórzy mają małe zarobki a potem ździwko bo nie ma tysiaka zwrotu a tylko np 200
idę gotować zupkę szczwiową mam nadziej eże smaczna będzie
Wika już śpi bliśmy dziś znów u bliźniaków ale jazda mała im dokucza zabiera zabawki i zmyka bo chłopaki mimo że sierpniowe to jeden tylko siedzi a drugi pełza gdzie im do mojego perszinga jak ona fiku miku i już po drugiej stronie salonu
a jak tam u was dzień taty?, zczenia poskłądane przez dzieci dla tatusiów??
wiecie co się wydarzyło:
dostałam zwrotną podwyżkę o całe 100 zika brutto i nie wiem na co to wydać żenada szkoda papieru na taką kwotę buuuuuuuuu ale lepszy rydz niż nic nie od razu Krakó zbudowali
Justynka a jakie miałaś zarobli wyszła ci z pita ulga?, bo ni ektórzy mają małe zarobki a potem ździwko bo nie ma tysiaka zwrotu a tylko np 200
idę gotować zupkę szczwiową mam nadziej eże smaczna będzie
Wika już śpi bliśmy dziś znów u bliźniaków ale jazda mała im dokucza zabiera zabawki i zmyka bo chłopaki mimo że sierpniowe to jeden tylko siedzi a drugi pełza gdzie im do mojego perszinga jak ona fiku miku i już po drugiej stronie salonu
a jak tam u was dzień taty?, zczenia poskłądane przez dzieci dla tatusiów??
donkat
Fanka BB :)
juz nie moge z tym malym zarlokiem wytrzymac. jak tylko sie znajdzie na podworku, to wcina trawe, ziemie, kamyczki. ma dni 9 np dzis) ze za kazdym siegnieciem reka na ziemie wsyzstko laduje w buzi! boje sie,zeby sie nie udlawila jak nie zauwaze!
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
Możesz mi to wyjaśnić.- jeśli twój mąż nie rozlicza się PL a ty miałaś zbyt niski dochód (kwota zwolniona z podatku) to się nie należy;
.
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
Czyli mogłam mieć za mało odprowadzonego podatku i nie dostane 1000 tylko miej?
reklama
donkat
Fanka BB :)
Czyli mogłam mieć za mało odprowadzonego podatku i nie dostane 1000 tylko miej?
tak moze byc
Podziel się: